• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[60x50][AF][1xJack Herer][chińczyk „200w”] pierwsza uprawa w szafie i trochę druciarstwa

Wyszukiwarka Forumowa:

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
194
Odznaki
2
Bo jak już regulować ph to NA SAMYM KOŃCU, po dodaniu nawozów ;)
Wiem o tym, ale nie mam niestety elektronicznego miernika tylko kropelkowy, a barwa cieczy po dodaniu już nawozów za bardzo by wpływała na odczyt wyniku. Biobizz twierdzi że ich nawozy obniżają ph do okolic 6.3, więc powinno być ok. Fajnie jakby ktoś z skalibrowanym elektronicznym miernikiem sprawdził :)

BetonowyDaniel

Dolce & Gibony
Buchów
4,338
Odznaki
8
Wiem o tym, ale nie mam niestety elektronicznego miernika tylko kropelkowy, a barwa cieczy po dodaniu już nawozów za bardzo by wpływała na odczyt wyniku. Biobizz twierdzi że ich nawozy obniżają ph do okolic 6.3, więc powinno być ok. Fajnie jakby ktoś z skalibrowanym elektronicznym miernikiem sprawdził :)
wtedy nic nie regulujesz. Lej do odstanej kranówki tyle ile potrzebujesz i śmiało podlewaj.

Zaraz naleje kranówki, nawet nieodstanej, żeby Ci to pokazać.
Nieodstana, świeżo nalana ma ph 7,35
Jutro dam Ci znaka ile ma odstana a ile po dodaniu nawozów ;)
20241130_165623.jpg

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
194
Odznaki
2
wtedy nic nie regulujesz. Lej do odstanej kranówki tyle ile potrzebujesz i śmiało podlewaj.

Zaraz naleje kranówki, nawet nieodstanej, żeby Ci to pokazać.
Nieodstana, świeżo nalana ma ph 7,35
Jutro dam Ci znaka ile ma odstana a ile po dodaniu nawozów ;)
20241130_165623.jpg
O, dzięki 😁 no jestem ciekaw wyniku, u mnie odstana kranówa ma ph ponad 8, jakoś z góry założyłem że sam biogrow nie będzie w stanie tego obniżyć o dwa punkty w dół

BetonowyDaniel

Dolce & Gibony
Buchów
4,338
Odznaki
8
No i tak.
Odstana kranówka
20241201_174649.jpg

Po dodaniu 2ml Biogrow
20241201_175239.jpg

To co wyżej +1ml CalMag
20241201_175626.jpg

Wniosek? Gówno się zmienia ale może rolą Biogrow nie jest zbicie ph a dostarczenie jakiegoś życia lub pokarmu dla życia w glebie które sobie z tym ph poradzi? A może moje nawozy są stare - mam je chyba z rok.

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
194
Odznaki
2
No i tak.
Odstana kranówka
20241201_174649.jpg

Po dodaniu 2ml Biogrow
20241201_175239.jpg

To co wyżej +1ml CalMag
20241201_175626.jpg

Wniosek? Gówno się zmienia ale może rolą Biogrow nie jest zbicie ph a dostarczenie jakiegoś życia lub pokarmu dla życia w glebie które sobie z tym ph poradzi? A może moje nawozy są stare - mam je chyba z rok.
W sumie to ja się mniej więcej takiego wyniku spodziewałem - że coś tam obniża ale nie za wiele :) czyli dalej będę ładował biodown przed wymieszaniem, może trochę mniej. Dzięki wielkie w ogóle za ten test, może Z4R0 będzie miał inne wyniki :smoking-smiley:

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
194
Odznaki
2
Siema, dzień 24
Jak widać koleżanka dziś pokazuje płeć :D
Dziś podlane 3l wody, 2ml/l biogrow i 1ml/l calmag, ph ok. 6.5. Nie zmierzyłem ph runoffu bo wszystko wsiorbała :p
IMG_3811.jpg

Kupiłem zdecydowanie za duży namiot na jednego kwiata, albo taka mała urosła
IMG_3812.jpg
po tych opryskach calmagiem został nieładny osad na liściach. Podejrzewam że już sama moja kranówka by tak zostawiła.
IMG_3813.jpg

IMG_3818.jpg

Te chore listki się trochę pogorszyły, natomiast na nowych nic się nowego nie pojawia. Myślicie że coś ciąć/trenować? Coś powinienem robić dalej czy dać jej rosnąć w spokoju?
Założyłem też już filtr węglowy, bo mieszkanie już zaczyna pachnieć.

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
194
Odznaki
2
No cześć, wrzucam wyniki i z moich eksperymentów z ph wody z biobizzem.
@Z4R0
@BetonowyDaniel
Jak widać 3ml/l biogrow obniżyły mi ph o ok. 1.5pkt. Dorzucam też fotę jak wygląda sama woda z biogrow bez odczynnika, a także sprawdziłem jakie ph będzie takiej mieszanki jaką ostatnio podlewałem - czyli najpierw ph obniżone do ok 6, a później dolany biogrow, co ciekawe ph zjechało faktycznie już za nisko, ale po chwaście tego nie widać wcale, wręcz jakby mu to pasowało :p jutro zrobię aktualizację bo rośnie bardzo szybko

IMG_3915.jpg

IMG_3913.jpg
IMG_3909.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół