- Buchów
- 4,338
- Odznaki
- 8
Bo jak już regulować ph to NA SAMYM KOŃCU, po dodaniu nawozów
Kilka razy popryskam i zacznę dodawać do podlewania calmag, będzie ok?Niedobór CA się zaczyna.
A myślisz że tu problemy z ph są? Wydaje mi się że ph jest ok, przy następnym podlewaniu sprawdzę też ph runoffuCzyli jednak nie jest spoko jak ph obnizasz do 6-6,5 i potem biogrowa dodajesz
Wiem o tym, ale nie mam niestety elektronicznego miernika tylko kropelkowy, a barwa cieczy po dodaniu już nawozów za bardzo by wpływała na odczyt wyniku. Biobizz twierdzi że ich nawozy obniżają ph do okolic 6.3, więc powinno być ok. Fajnie jakby ktoś z skalibrowanym elektronicznym miernikiem sprawdziłBo jak już regulować ph to NA SAMYM KOŃCU, po dodaniu nawozów
Zrób oprysk walnij do gleby i zobacz co się będzie działoKilka razy popryskam i zacznę dodawać do podlewania calmag, będzie ok?
wtedy nic nie regulujesz. Lej do odstanej kranówki tyle ile potrzebujesz i śmiało podlewaj.Wiem o tym, ale nie mam niestety elektronicznego miernika tylko kropelkowy, a barwa cieczy po dodaniu już nawozów za bardzo by wpływała na odczyt wyniku. Biobizz twierdzi że ich nawozy obniżają ph do okolic 6.3, więc powinno być ok. Fajnie jakby ktoś z skalibrowanym elektronicznym miernikiem sprawdził
O, dzięki no jestem ciekaw wyniku, u mnie odstana kranówa ma ph ponad 8, jakoś z góry założyłem że sam biogrow nie będzie w stanie tego obniżyć o dwa punkty w dółwtedy nic nie regulujesz. Lej do odstanej kranówki tyle ile potrzebujesz i śmiało podlewaj.
Zaraz naleje kranówki, nawet nieodstanej, żeby Ci to pokazać.
Nieodstana, świeżo nalana ma ph 7,35
Jutro dam Ci znaka ile ma odstana a ile po dodaniu nawozów
ile wlać na litr, żeby było zbliżone do tego u Ciebie? 1ml? 2?O, dzięki no jestem ciekaw wyniku, u mnie odstana kranówa ma ph ponad 8, jakoś z góry założyłem że sam biogrow nie będzie w stanie tego obniżyć o dwa punkty w dół
Na następne podlanie planowałem 2ml/l biogrow i 1ml/l calmagaile wlać na litr, żeby było zbliżone do tego u Ciebie? 1ml? 2?
W sumie to ja się mniej więcej takiego wyniku spodziewałem - że coś tam obniża ale nie za wiele czyli dalej będę ładował biodown przed wymieszaniem, może trochę mniej. Dzięki wielkie w ogóle za ten test, może Z4R0 będzie miał inne wynikiNo i tak.
Odstana kranówka
Po dodaniu 2ml Biogrow
To co wyżej +1ml CalMag
Wniosek? Gówno się zmienia ale może rolą Biogrow nie jest zbicie ph a dostarczenie jakiegoś życia lub pokarmu dla życia w glebie które sobie z tym ph poradzi? A może moje nawozy są stare - mam je chyba z rok.