• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[60x50][AF][1xJack Herer][chińczyk „200w”] pierwsza uprawa w szafie i trochę druciarstwa

Wyszukiwarka Forumowa:

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
241
Odznaki
2
Weź te żarówki powieś tak żeby między nimi była przerwa, przecież tak to jest zupełnie z dupy. I zdejmij z nich te mleczne sfery...
Niby wiedziałem że mogło by być lepiej, ale trochę mi się nie chciało… *****e lenistwo, dzięki za dawkę motywacji xD coś zdrutowałem, chyba lepij
IMG_4494.jpg

W sumie 3 strefy się teraz zrobiły, fioletowa, 2700k i 4000k, śmiesznie to wygląda

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
241
Odznaki
2
DZIEŃ 80
46 flo

sorry że tak późno, dużo do robienia rzeczy ostatnio mam :p a dzisiaj jeszcze ziom z thc penem wpadł

Coś tam napuchło :weed-2:

Myślicie że za ile ścinać? Myślałem żeby już zacząć lać samą wodę z wyregulowanym PH, bo flusha pod prysznicem nie zrobię - ma za delikatne łodygi, jak ją wyjmę z boxa na 100% coś połamie. Niektóre topy ledwo się trzymają xD
Jak na razie idą ciągle nawozy w takich samych dawkach, wszystko
4ml/l
tylko calmaga niecały ml.

Myślałem też nad ścięciem małego sampla z jakiegoś dolnego topa, postresuje to roślinę czy raczej luz i nie wpłynie to na nic?

IMG_4788.jpg
IMG_4789.jpg
IMG_4791.jpg
IMG_4790.jpg
IMG_4792.jpg
IMG_4793.jpg
IMG_4794.jpg

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
241
Odznaki
2
Już?? Bo producent pestki podawał dwa miechy kwitnienia :smoking-smiley: to chyba zacznę lać wodę samą i poczekam aż się pojawią pierwsze brązowe trichomy, no i spadnie dziś jedna gałązka wieczorem, do piątku chyba się ususzy :p

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
241
Odznaki
2
No dobra, to się was posłucham i nastawię się na ścinkę, chociaż teraz to już nie mam za bardzo jak flusha zrobić. Może przy następnym podlaniu (pojutrze mniej więcej by wypadło) chociaż przeleje ją samą wodą i dam jeszcze 3 dni? A jeszcze mi taki pomysł do głowy wpadł, żeby ściąć głównego topa i jeszcze doświetlić i dać trochę więcej czasu tym dolnym dojść, głupota?

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
8,741
Odznaki
5
Jak ją chcesz wygłodzić to 3 dni mało. Zetnij sampla, lej wodę i oceń sam - ostatecznie to Ty będziesz konsumentem. Gąszczu nie ma to i ryzyko pleśni nie jest duże. Możesz ściąć na 2 razy, zawsze będziesz miał lepiej wyrównany produkt.

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
241
Odznaki
2
No to połowa najgorszej gałązki z dołu ścięta jak widać.
Część otrymowałem (o ku**a, myślałem że będę lubił to robić, a jednak totalnie mi to nie siedzi xD muszę się nauczyć jeszcze), jednego malucha wysuszyłem w piekarniku i skręciłem, długo trzeba było czekać na efekt co mnie zadziwiło, ogólnie delikatnie ale bardzo przyjemnie. Wniosek wysnułem że słabe w sumie, ale chyba zabiłem moc tym piekarnikiem bo później załadowałem do wazonu trochę podsuszonego na kaloryferze, i ku**a całkiem wgniotło xD zapach bardzo delikatny, ale myślę że będzie sens się o czymkolwiek wypowiadać jak wysuszę to zgodnie ze sztuką i polezakuje trochę w słoiku.
Zamówiłem integrę boost 55%.

Jeden top został bez trymu, poczekam aż wyschnie i będę próbował trymować na sucho.

Jak zdecyduję jak chce resztę trymować to pod nóż pójdzie główny szczyt, resztę potrzymam pod światłem aż trichomy zbrązowieją.
IMG_4805.jpg
IMG_4806.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół