Witam, niedawno rozpocząłem hodowlę w stylu amatorskim. Kupiłem 6 żarówek energooszczędnych po 11watt. 3 nasiona fruit'a wsadzilem na waciki. Box to szafka 40x50 wyłożona sreberkiem. Jedno nasiono nie wykiełkowało, jedno poszło do wody 8 sierpnia a drugie 11.08. Wszystko szło w sumie dobrze. Dawałem około 20 godzin światła. Po 15 dniu zacząłem podlewać biobizzem trypack w stosunku 1ml na litr wody. Co drugie podlewanie nawozem na zmianę z samą wodą. W pewnym momencie starsza roślina zaczęła mieć żółte dolne liście. Wyczytałem, że to normalne bo ze starości juz są niepotrzebne. Zrobiłem amatorski lst i oddałem na 20 godzin pod światło. Następnego dnia ta starsza roślina zrobiła się już bardzo żółta od spodu. Przestała się rozwijać, nawet ta młodsza 3 dni ja wyprzedziła. Niby pojawiły się już na samym szczycie białe włoski ale widać ze roślina się marnuje. Ma małe za jasne liście i chyba już nie rośnie. Ta druga młodsza jest ok. Ma ciemnozielone duże soczyste liście, dobrze zniosła lst. Termometr w głębi boxu pokazuje około 34-37 stopni przy włączonych lampach. Wiem ze to za dużo i powinno być około 26 ale nie mam za bardzo jak wrzucić wentylator. Podejrzewam, że starsza roślina tak poleciała w dół przez to że stoi na końcu boxa gdzie jest goręcej. Młodsza stoi przy drzwiczkach i może dlatego ma lepiej.
Dajcie znać czy objawy które opisałem pasują do przegrzania rośliny. Wrzucam zdjęcia poglądowe. Pozdro i dzięki
---------- Post Zaktualizowany 10:52 ---------- Data pierwszego postu 10:19 ----------
MOD : ZDJECIA TYLKO PRZEZ FORUMOWA GALERIE !
---------- Post Zaktualizowany 10:54 ---------- Data pierwszego postu 10:52 ----------
Pierwsze i ostatnie zdjęcie tej zdrowej. W środku zgnilec.
Dajcie znać czy objawy które opisałem pasują do przegrzania rośliny. Wrzucam zdjęcia poglądowe. Pozdro i dzięki
---------- Post Zaktualizowany 10:52 ---------- Data pierwszego postu 10:19 ----------
MOD : ZDJECIA TYLKO PRZEZ FORUMOWA GALERIE !
---------- Post Zaktualizowany 10:54 ---------- Data pierwszego postu 10:52 ----------
Pierwsze i ostatnie zdjęcie tej zdrowej. W środku zgnilec.
Ostatnią edycję dokonał moderator: