• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

7 AK47 femi, 6 PASSION femi

Wyszukiwarka Forumowa:

Damian1990

Member
Buchów
0
Witam.

AK47
Wrzucam fotki zrobione dzisiaj jak na razie :D.

Tutaj pierwszy:

Drugi:

Trzeci:

Czwarty: Z tego chyba będzie choooynia bo ślimaki go jadły ; /

Piąty:

Szósty:

Siódmy:

Pytanie - czy za tydzień można było by robić już zbiory? Chciałbym zrobić to w sobotę, ale może jeszcze poczekać?

PASSIONY: Sadzone ok 10 maja.

Fotki też z dzisiaj

Pierwszy:

Drugi:

Trzeci:

Czwarty:

Piąty:

Szósty:

PASSION
Podlewane biohumusem.

No i jak widać z passionami jest lipa, tydzień temu wszystko było idealnie aż nie zaczął padać ten yebany deszcz, stawiam na to że po prostu korzenie gniją. Da się to jakoś podtrzymać? Coś z tym zrobić? Wyraźnie było widać że ziemia jest za mokra.

AK 47
Biohumus + drugi raz dziś platon k, taaak wiem wiem.
Czy za tydzień można było by robić już zbiory? Chciałbym zrobić to w sobotę, ale może jeszcze poczekać? Niektóre są wygięte, to nic strasznego?

Ostatnia edycja:

GEMINI

Well-known member
Buchów
0
Witam. Możesz zaktualizować tom foto relacje?? Mam pewne podejrzenia ze nie zrobiłeś dziur w tych workach na dnie lub za mało jest ich. Co spowodowało moim zdaniem że plany się popaliły lub zaczynają gnić korzenie. Na dodatek żerują na nich przędziorki. Jak jeszcze nie poszła kosa to wrzuć foto

Damian1990

Member
Buchów
0
witam : -)
Zdjecia sa aktualne, wczoraj robione.
Dziury byly robione, ale bardzo mozliwe, ze za malo..
Z przedziorkami na ak47 juz nie ma sensu walczyc bo zbiory zblizaja sie wielkimi krokami. Jedynie na passionach. I jakos ozywic je trzeba..

GEMINI

Well-known member
Buchów
0
Kiedy zaczęły kwitnąć te Ak?? zakładam ze nie dawno jeszcze nawet nie spuchły jak możesz zrób wyrżnę i z bliska foto topów

Jarecki

Well-known member
Weteran
Buchów
12
to jakies 4 tygodnie jeszcze przed nimi a ty chcesz juz kosic??

D

delete

Guest
moj akacz kwitł ponad miesiąc to jeszcze mu ze 2 3 tygodnie brakowało do pełni szczęścia ( nie śpiesz się ):harvest:

diabl

Well-known member
Buchów
0
po co wogóle sadzić w workach? dlaczego nie robisz lst na passionach? mogłoby wyglądać to lepiej...

a co do ak to topki jeszcze spuchną więc nie ruszaj bądź cierpliwy :)

Muharadża

Member
Buchów
0
Ze względu ,że posiadam też passiony, które wysadziłem na dwór pod koniec kwietnia dam Ci kilka pomysłów. Jeśli uważasz że woda z worka nie ma dostatecznie odpływu, a korzenie zaczynają przez to umierać, możesz spróbować wziąć kawał czegoś co jest twarde, da rade wbić w glebę , a przy tym nie uszkodzi korzeni i zrobić trochę dziur w worku, może jakiś drut, albo na pewno coś w tym stylu.
Druga opcja mogła by być taka że mógłbyś ten worek wykopać lub jakoś się pod niego podkopać , zrobić jakąś podpore rośliny, coś na styl tunelu przedziurawić spód całkowicie, a na dno dołka porozkładać kamienie. Twoje passiony wyglądają nie za dobrze, sprawdź ph ziemi, ja co jakiś miesiąc podsypuję krzaka 2 garściami dolomitu 10-15 zł kosztuje a jest tego koksu sporo, na sezon+ starczy.Jeśli mi się tylko wydaje , że w twoja miejscówka jest słabo nasłoneczniona, to radziłbym nagiąć roślinę nawet w tym wieku, da to tobie znacznie większy zbiór. Sprawdź moją fotorelacje, można sporo wywnioskować, też passionami się opiekuję: https://www.forum.haszysz.com/passion-1-ak47-start-kwiecien-2012-t63499.html ps. dałem tylko kilka pomysłów z mojej wyobraźni, mogę się mylić przecież jestem tylko człowiekiem Z FARTEM

Chuck Norris

Member
Buchów
0
Skoro worki są problemem to po co one? A jak już to po co jakieś podkopy druty ...
Skoro są w workach to hyc do góry z workami, najlepiej się ich pozbądź i do ziemi bez nich. Dołek posyp dolomitem i będzie z głowy. Na LST wcale jeszcze nie za późno dla passionów, a co do AK to widać że jszcze im brakuje, nie śpiesz się.

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
Podsyp Wszędzie profilaktycznie dolomitem, bo przez te deszcze szybko się gleba może zakwasić i będziesz miał jeszcze większą lipę, i pozbądź się tych worków, bez sensu wkładać pestke do wora który jest wkopany w ziemie... lepiej wykopać dołek i zasypać go dobrą mieszanką gleby ;)

Damian1990

Member
Buchów
0
Fotki z 9 lipca:

PASSION:

Pierwszy:

Drugi:

Trzeci:

Czwarty:

Piąty:

Szósty:

AK 47

Pierwszy:

^click

Drugi:

Trzeci:

Czwarty:

Piąty:

Szósty:

Siódmy:

Co do passionów, nałożyłem folię na ziemie tak żeby do worków z ziemią nie dostawała się woda deszczowa, w workach oczywiście są dziury. Jak pisali wyżej muszę jeszcze zakupić dolomit czy jak to się zwie :D

Chuck Norris

Member
Buchów
0
Te padnięte to zapewne problem z korzeniami. Myślę że te worki to niepotrzebny problem, a deszczówka jeszcze nigdy mi nie zaszkodziła a i pomogła bo nie musiałem latać podlewać roślinek. Te worki to jaką role miały spełniać u cb. Sorry ale ja nie widzę w tym sensu. Przesadź je do ziemi a zobaczysz że odżyją. I dolomit by ci się przydał.

Damian1990

Member
Buchów
0
Worki były po to żeby ziemia kupiona nie była mieszana w żaden sposób ze zwykłą glebą. A dziury na dole miały zapobiec nadmiernemu zbieraniu się wody, a że lalo przez kilka dni non stop to już nie moja wina, do tej pory było wszystko ok.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół