akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

70m2 w pełni automatyczna uprawa dla automatów

Wyszukiwarka Forumowa:

GrubyThor

New member
Buchów
0
Siemanko Ekipa :D Tak jak w tytule potrzebuje pomocy w urządzeniu pomieszczenia pod taką srogą jazde. Miałem długą przerwę i odstaje trochę z technologią jestem ciekaw co zaproponujecie pod względem lamp i reszty sprzętu :) Dziękuję za uwage i czekam na rady i propozycje .

Jotu

Well-known member
Buchów
3,600
Odznaki
4
70m2 co tak skromnie...

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
No to siadać do patrzenia i działaj, nikt za Ciebie tego nie zrobi, zresztą nie napisałeś nic tylko że 70m2 a to tak jakby sobie jeden wsadził palec w du*e a drugi do nosa i powiedział że to jest to samo. Pewnie nie wiesz do czego dążę, nawet dobrze. A jak wiesz to poproszę to tutaj…

Fruvita

Well-known member
Buchów
1,177
Odznaki
3
+- 300W led / m2 = 21kW energii , przeciętny dom jednorodzinny ma przyłącze na 10-15kW a tu jeszcze dojdzie wentylacja
Taka instalacja przede wszystkim potrzebowałaby co najmniej kilku obwodów, odpowiednio to zabezpieczyć... wątpie, że taki projekt planujesz na poważnie sam i chcesz zasięgnąć rady na forum.

PS. na alibabie ledy 1000W na samsungach lm301h evo (obecnie chyba najlepsze) masz po 1,5k PLN / sztuka. Tobie trzeba 20-22, to może utargowałbyś coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,505
Odznaki
4
Siemanko Ekipa :D Tak jak w tytule potrzebuje pomocy w urządzeniu pomieszczenia pod taką srogą jazde. Miałem długą przerwę i odstaje trochę z technologią jestem ciekaw co zaproponujecie pod względem lamp i reszty sprzętu :) Dziękuję za uwage i czekam na rady i propozycje .
Lumatek Zeus 1000W Xtreme pokrycie 1,5x1,5 na kwitnieniu, to wystarczy takich 30 sztuk. 😀

GrubyThor

New member
Buchów
0
70m2 to taki max tego co można wyciągnąć. Jeśli będzie problem z tym co piszecie typu prąd lub inne czynniki to skalę będzie można pomniejszyć. Mi tylko chodzi głównie o to jakie lampy mógłbym tam dać bo i wentylację bo zależy mi żeby było tego jak najmniej i jak najwydajniej.

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,221
Odznaki
8
Czyli wiesz że tyle masz powieszchni i nic więcej. To teraz odrobić lekcje samemu trzeba wszystko co chcesz wiedzieć już tu jest. Później możesz dopytywać o szczegóły,

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
119
pogadał bym z ludżmi typu ledam ledbyt czy jakimiś małymi firemkami może by zrobili panele pod zamówienie przy takiej ilości może się opłaci coś zamiast kupowania, sterowanie oświetleniem i wszystkim z jednego pc bym rozważył. Z jakimś menu wykresami terperatur itd ... , sterowanie przez aplikacje, z telefonem, pewnie będziesz też chciał kamery ...
Ekipa budowlana jeśli będzie to najlepiej z kambodży

Ostatnia edycja:

Fruvita

Well-known member
Buchów
1,177
Odznaki
3
Ja jestem ciekaw jak on by się wytłumaczył ze zużycia ~8MWh energii miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zależy mi żeby było tego jak najmniej i jak najwydajniej

zacznij od przygotowania instalacji o mocy +- 25kW, np 5-6 obwodów zabezpieczonych wyłącznikami nadprądowymi 25 lub 32A, przewody o przekroju 4mm2, 4 obwody na lampy, 1 wentylacja, mieszaki, 1 na jakieś pierdoły.

jakie lampy wybrać to naprawdę jest drobny szczegoł w całym przedsięwzieciu

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,789
Odznaki
1
Skończy się na boxie 70x70 cm 🤭

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół