• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

8x Power Plant - 400W - Second Grow

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam serdecznie już po raz drugi.

Zakładam temat fotorelacji dziś lecz kiełkował będę pod koniec miesiąca, najpierw opiszę całe przygotowanie oraz posiadane rzeczy.

Rośliny:
Tym razem zdecydowałem się na odmianę Power Plant od Dutch Passion. Poprzednie odmiany to 4 szt. Mazar + 4 szt. Orange Bud - ogólnie byłem zadowolony i postanowiłem ponownie skorzystać z usług tego bredera (patrz: dział zakończone fotorelacje IN)

Box:
Bez zmian 90x90x180 - wiadomo będzie ścisk ale musze wytestować ile maksymalnie mogę upchnąć roślin.

Podłoże:
Canna Terra Professional (wcześniej było Canna Terra Prof PLUS)

Doniczki 11L kwadratowe

Keramzyt na dno doniczek + na wierzch (wcześniej było tylko samo dno)

Oświetlenie:
Lampa MH 400W (cykl 18/4 weg ok. 30-35 dni)
Lampa HPS 400W (cykl 12/12 flo ok 8-9 tyg)

Nawozy:
Tutaj jest zasadnicza zmiana, postanowiłem zmienić firmę z Canna na HESI, zostało mi dość sporo nawozów z poprzedniego grow ale w tym będę używał tylko i wyłącznie HESI, co mi się podoba to fajnie wszystko opisane co i jak działa, nawozy ogólnie nie zmieniają bardzo ph roztworu, delikatnie zakwaszają co w moim przypadku idzie na plus bo woda ma lekko zasadowy odczyn. (Zestaw HESI StarterBox)

Regulacja ph (w razie potrzeby):
Jeśli okaże się, że ph jest nie takie, regulował będę "domowymi" sposobami tj. kwasek cytrynowy lub soda oczyszczona w zależności w którą stronę będzie przewaga.

Woda:
Zwykła kranowa woda w mojej okolicy akurat bardzo zdrowa, odstana 2-3 dni (ph w okolicach 7 mierzone płynnym miernikiem GHE)

Dodatki:
Nawilżacz powietrza (ciepła mgiełka)

Miernik PH w płynie - GHE (w poprzednim grow nie sprawdzałem ph)

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-321017

3x Programator czasowy w tym jeden elektroniczny

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-321004

[url=https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-321005] [/URL]

Tabletki CO2 - wcześniej nie stosowałem i to był jeden z błędów

[url=https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-321012] [/URL]

Wentylacja:
Tutaj także zasadnicze zmiany, lampy siedzą w oprawce cool tube fi125 lecz wentylator kanałowy nie jest konieczny, wystarczy zwykły VKO o wydajności 100m3.
Wlot powietrza zostawiam pasywny (otwarte kratki z dwóch stron boxa)
Wyciąg powietrza odbywa się za pomocą cool tube oraz pootwieranych otworach.
Dodatkowo wentylator wtłaczający jest pod programatorem w cyklu (15 min działa - 15 min nie)
Zapewne wiele osób powie, że bez sensu ale mając doświadczenie z poprzedniego grow gdzie w lato za bardzo wychładzało boxa to w późną jesień też może być z tym problem, choć przyznam że zmieniłem miejsce i wydaje mi się, że takie warunki będą optymalne, gdyby coś było nie tak to oczywiście będę korygował, nie ma co ustalać wszystko na sztywno bo wiele czynników wpływa na późniejsze decyzje.

Podsumowanie:

Jak widać względem poprzedniego grow jest jakiś progres, a tutaj zasadnicze zmiany:

- Tym razem nie będę bał się nawozić, w razie czego zawsze można się wyratować.
- Pomiar ph i ewentualna korekta (tego nie było poprzednio)
- Stabilniejsze warunki - nie będzie takich skoków temperatur, wszystko w okolicach 25-27 st.
- Tabletki CO2 (tego nie było)

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Nie widać zdjęć, czy tylko ja tak mam . <piwofuck>

icmag

edit : już wszystko ok , ciekawie się zapowiada pzdro.

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Faktycznie nie działały ale już naprawiłem i powinno być ok, po prostu duże miniaturki nie chciały się załadować, dałem małe.

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Szkoda ze dopiero pod koniec miesiaca ale moze byc ciekawie :)
PS. Dlaczego zrezygnowales z canny? bo sam na Hesi jechalem ale chyba przy aktualnym grow bede chcial wlasnie nawozy canny kupic. Uwazaj na TNT Complex bo mocny jest
PZDR

G

Gość

Guest
Nie tyle co zrezygnowałem ale chce przetestować wszystkie zestawy różnych firm by mieć porównanie w późniejszym czasie.

W planach jest jeszcze Pelargon, BioBizz, BioCanna, GHE.

Co do Canny to nie mam porównania ale na pewno jeszcze skorzystam z ich produktów bo są to fajne nawozy ale zobacze co będzie z innymi firmami, prowadzę sobie małą ewidencję smaku, działania itp itd.

Mi zależy głównie na ilości i szukam takich środków, które zdecydowanie powiększają plon (nie twierdze że canna tego nie robi, po prostu u mnie wyszło jak wyszło i dlatego zmiana).

T

Tlazolteotl

Guest
Troche sie pospieszyles z ta fotorelacjia, bo pokazac cos konkretniejszego to bedziesz mogl pewnie dopiero za miesiac, ale czuje profesjonalne podejscie do tematu.
No i sam sie czaje na Power Planty.

Natural

Well-known member
Buchów
1
Nie tyle co zrezygnowałem ale chce przetestować wszystkie zestawy różnych firm by mieć porównanie w późniejszym czasie.

W planach jest jeszcze Pelargon, BioBizz, BioCanna, GHE.

Co do Canny to nie mam porównania ale na pewno jeszcze skorzystam z ich produktów bo są to fajne nawozy ale zobacze co będzie z innymi firmami, prowadzę sobie małą ewidencję smaku, działania itp itd.

Mi zależy głównie na ilości i szukam takich środków, które zdecydowanie powiększają plon (nie twierdze że canna tego nie robi, po prostu u mnie wyszło jak wyszło i dlatego zmiana).

nawozy to tylko podstawowe makro i mikro elementy i pierwiastki nie ma w nich czary mary
zwykle nawet sklepowe za pare zlotych dadza dobre efekty
grunt to odpowiednie podloze, odpowiednie PH, odpowiednie EC, odpowiednia temp, wilg, wentylacja
no i oczywiscie mocne oswietlenie w odpowiedniej odleglosci od roslin

pelargon hehe, chyba plagron ;)

T

Tlazolteotl

Guest
Natural ma racjie calkowita.
Ja w ostatnim grow stosowalem te same naowozy co we wczesniejszym, a nawet lepiej a efekt byl jesli bo zastosowac zasade proporcionalnosci o jakies 30 % albo i wiecej gorszy.
Wszystko przez klopoty z temp., wilgotnoscia i zakladam, ze poczatkowo z***alem wentylacjie pomieszczenia, ale to tylko moje przypuszczenie.
Ale tez lubie eksperymenty z nawozami.
Szczerze to wydaje mi sie, ze wiekszosc z nich, przy tych samych warunkach daje prawie te same efekty.

G

Gość

Guest
Fotorelacja chyba do przeniesienia : Niedokończone

icmag

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół