akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[91W led][0,16m][2x ak47; 2x tropical; black afgan

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Witam wszystkich. Jakiś czas temu postanowiłem wychodować swoje palonko, udało mi się skompletować prawie cały sprzęt i pestki, także ruszyłem z fotorelacja. Nie pogardzę podpowiedziami co i jak bo cały czas przypominam sobie o czymś nowym.
Na pierwszy raz wybrałem pestki Norden Seeds, przekonała mnie cena i opinie użytkowników forum- same pozytywne, liczę ze uda mi się zebrać z nich przyzwoitej jakości plon w zadowalającej ilości.
To na tyle, przejdę do opisu sytuacji.

Box 40x40x120cm, światło docelowo będzie 7x13W żarówki led philips 1500lm, docelowo bo jeszcze pare dni musza się przemęczyć na cfl 85W. Wlot pasywny, wylot 125m3/h, filtr węglowy 150m3/h, went. mieszający 8cm.
Donice 4l z ziemia Compo San, nawozy od Hesi (tnt complex na weg; bloom complex, phosphorus plus, boost na flo) na razie nie mogę kupić niczego na korzenie, mam nadzieje ze jak zacznę lac rhizotonik za 2tyg to tez będzie dobrze.
Temperatura ok 28st, wilgotność 40%, fotoperiod 24/0.
Dzień 7 i 1: 2x ak27 af, 2x tropical, 2x afgan

tak wyglada sytuacja, podlewam woda z ph ok 7 bo czekam na ph down, te 4 sztuki starsze dostaly na razie raz po 150ml 2ml/1l tnt complex, afghany czysta woda.
W wolnej chwili zrobie upa jak dziewczyny podrosną, pozdrawiam!

Buchów
2
Te donice 4l sa bez sensu, wyrosnie 5 mikrusow. Lepiej wrzuc jedna duza z odpowiednim wegiem i bedziesz mial zdecydowanie lepszy plon.
I moze jakies zdjecia?

Buchów
0
Teraz już bym wstawił 4 sztuki tak jak piszesz, ale chyba za późno na przesadzanie, bo wolałbym mieć 4x Ak47 bo powinny być największe i najmocniejsze, a tropicale i afghan to takie małe 60-dniowe afy, że uznałem że większa donica będzie zbędna.
Człowiek całe życie się uczy :jaraczz:

LISTEK

Active member
Buchów
0
Zmień położenie lampy na poziome i pomysł nad prowizorycznym odblysnikiem.

Buchów
0
racja, na początku myślałem o uprawie wertykalnej ale zmieniłem zdanie, wole zacząć od klasyki zapoczątkowanej przez nature- światełko świeci z góry, lampa wisi pionowo bo jest za długa i nie chce popalić namiotu.
Rośliny muszą tak wytrzymać jeszcze parę dni a jak przeglądam fotorelacje innych to moje wyglądają nieźle, poza jednym Tropicalem, idzie mu wolniej i jest mniejszy taki wiotki i słaby się wydaje.(to ten na ostatnim zdjęciu)

Możesz użyć zwykłego octu,kwasku cytrynowego...na początku veg ph 7 raczej za wysokie

no właśnie użyłem octu z białego wina, dałem octu 3 psiknięcia atomizerem na 1l wody i boję się tym podlać te maluchy bo mocno czuć zapach octu z butelki z wodą. Lać?

Buchów
0
Witam w trzecim tygodniu! Dwa pierwsze były mało emocjonujące, wydaje się że prawie nie rosną.

Podlewane co ok. 2 dni, woda o ph ok. 6,5; dwa razy dostały TNT Complex, 2,5ml/l i 5ml/l. Wodę dokwaszam octem winnym.

2 dni temu zrobiłem lst, starałem się nagiąć szczyty do samej ziemi żeby odrosty na łodydze były na jednej wysokości.

Dzisiaj w końcu znalazłem czas i zamontowałem lampe w ostatecznej wersji. Panel składa się z 9 żarówek led (na razie świeci tylko 5), parametry światła:
5x philips 13W 1520lm 2700K; 4x polux 11W 1250lm 3000K, co razem da 12,5k lumenów, na mojego boxa potrzeba optymalnie 8k. Trzymam żarówki ok. 10cm od roślin. Nigdzie w okolicy nie mogę znaleźć żarówek jakiejs dobrej firmy o barwie 3500K- a jesli chodzi o te zarowki led to chyba najlepsza opcja patrzac po fotorelacjach na icmagu, nie chce kupowac szajsu co pochodzi miesiac i padnie, jak ktos moze cos polecic z neta dobrego co warto to czekam.

Dzień 16

Pomóżcie, co jej dolega? Według poradników nie wygląda to na żadne niedobory, popalenie pH, światłem bo za blisko było kilka godzin? bo nawozami raczej nie skoro ich prawie nie leje. To największa Ak:

Piszcie komentarze, uwagi, porady, hejty wszystko się przyda i wszystko wezme pod uwagę, pozdrawiam

Ostatnia edycja:

dr.diesel

Well-known member
Buchów
2
niezle, jestem ciekaw jak porosna na tych ledach, dbaj o nie ;p
jak z temperatura i wilgotnoscia?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół