- Buchów
- 0
Mam pytanko odnosnie box`a chodzi mi mianowicie o wymiary jego dla jednej rosliny (Santa Maria lub Nothern Light) bez zastoswania zadnej techniki uprawy (normalny rozwoj) . I dla techniki ScrOG chodzi mi w tym przypadku o zbudowanie jednego uniwersalnego box`a dla rosliny matki a potem dla klonikow z niej. Mysle o niskobudzetowej hodowlii wiec swiatlo przewiduje HPS 70W - 150W (jeszcze nie wiem sam co wybrac sytuacja jest otwarta w tej kwestii) dysponuje rowniez swietlowkami energooszczednymi posiadam ich 6x18W (jakies dziwnej firmy) `niefirmowe` :roll: oraz oprawa jarzeniowa 2x20W o dlugosci 60cm mysle o wkomoponowaniu tych elementow jakos dodatkowo w BoX aby zwiekszyc intensywnosc swiatla. Mysle o czyms nieduzym (tak aby mozna bylo to ukryc za kolumna i aby tak duzo uwagi nie zwracalo na siebie... ) do 1m wysokosci i 50x50 czy starczy cos takiego(na jedna roslinke (donice)???) . Mam juz doswiadczenie w hodowli parapetowej wiec podstawowa wiedze posiadam ale jestem bardzoo poczatkujacym ogrodnikiem 8). Ktos ma moze podobne checi lub doswiadczenia ???Chetnie nawiaze kontakt Pisac na gg: 8322530 !!__E=X=P=E=R=C=I==M=I=L=E==W=I=D=Z=I=A=N=I__!! 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
P.S. Z gory dzieki za kazda pomoc
P.S. Z gory dzieki za kazda pomoc