nasiona marihuany

AC Infinity Thermoforge T3- alternatywa?

Wyszukiwarka Forumowa:

Januszex

Well-known member
Buchów
32
Witam,
Znalazłem fajny sprzecik z AC do ogrzewania boxa, ale dostepny jest narazie tylko w pre onderze i dostawa do Europy kosztuje wiecej niz sam sprzet. Szukam czegos podobnego. Moze cos przeoczylem podczas poszukiwan i ktos ma do polecenia jakis fajny sprzecik. Olejaki, klimy czy roznego rodzaju farelki mam ogarnietez rowniez podobne tematy z forumowej lupy.

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
1,447
Odznaki
4
Wydaje mi się, że wystarczy ci tabela VPD, razem z regulatorem klimatu do terrarium.
Nie wiem jakie masz warunki, aktualnie idzie lato, więc raczej będziesz bić temperaturę?

Regulator temperatury i wilgotności STC-3028 230V

Dołożysz wiatrak na wejściu, i będzie Ci plus minus działać tak jak to wyżej?
Jedyne co to będziesz musiał parametry ustawic wg tej tabelki z VPD?

Może i trochę inaczej to działa ale o tej porze roku wyjdzie na to samo?

Januszex

Well-known member
Buchów
32
Na przyszlosc szukam do ogrzewania. Ale cos tego typu jak w tytule bez kombinowania z jakimis regulatorami itd

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
1,447
Odznaki
4
Ten sprzęt ac infinity ma po prostu taki kontroler spięty z mikrokomputerem i spirala jak w farelce która też możesz pod ten sprzed podpiąć 😆
Mają masę fajnego sprzętu z tym ich inteligentnym kontrolerem, niestety do póki nie bedzie on w normalnej cenie, dopóty nie jest wart swojej ceny.
Po prostu 1700zloty za farelke o mocy 530w ze sterownikiem, gdzie cały kąplet bez ladej obudowy można złożyć za mniej niż 200zł w popularnym serwisie aukcyjnym od ręki, to trochę drogo.

Januszex

Well-known member
Buchów
32
Ten sprzęt ac infinity ma po prostu taki kontroler spięty z mikrokomputerem i spirala jak w farelce która też możesz pod ten sprzed podpiąć 😆
Mają masę fajnego sprzętu z tym ich inteligentnym kontrolerem, niestety do póki nie bedzie on w normalnej cenie, dopóty nie jest wart swojej ceny.
Po prostu 1700zloty za farelke o mocy 530w ze sterownikiem, gdzie cały kąplet bez ladej obudowy można złożyć za mniej niż 200zł w popularnym serwisie aukcyjnym od ręki, to trochę drogo.
Jakie1700? Widze na ich stronie ze kosztuje 99$, i dostawa do EU 115$.
Ja rozumiem ze z technicznego punktu widzenia to moze i jest to samo, ale jednak wole ladnie zapakowane z logo niz jakies kombinowanie.

Cóż trudno, jesli nikt nie ma nic ciekawego do polecenia to zamawiam ten pre order.

Koliber

Well-known member
Buchów
149
ogarniasz kolego że sprzęt z usa masz na 110V? potrzebujesz jeszcze transformator za kilka stówek, o chinskich "przejściówkach" zapomnij

Manso

Hodowanie rąk nie brudzi
Buchów
1,074
ogarniasz kolego że sprzęt z usa masz na 110V? potrzebujesz jeszcze transformator za kilka stówek, o chinskich "przejściówkach" zapomnij
Właśnie też mnie naszła ta myśl że może fajnie przyk***ić iskrami. Może Januszex miał z preorderu sztuke i na Marywilskiej zrobił testowe odpalenie xD

Cholender

Well-known member
Weteran
Buchów
1,550
Odznaki
8
Ja zamawialem od nich mieszak i normalnie byla do wyboru opcja z wtyczka eu na 230V

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
1,447
Odznaki
4
To tak skrzynkę bez kontrolera PRO chcesz?
Myślałem, że to właśnie ten element jest owiany mistyczną chwałą.
W takim razie, więcej nie pomogę, no max to program na arduino ale tu Ci nie pomogę. Gdzieś na forum ktoś kiedyś tworzył taki sterownik uprawy.

TommyChong

Nate Higgers.
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
2,410
Odznaki
6
Wydaje mi się, że wystarczy ci tabela VPD, razem z regulatorem klimatu do terrarium.
Nie wiem jakie masz warunki, aktualnie idzie lato, więc raczej będziesz bić temperaturę?

Regulator temperatury i wilgotności STC-3028 230V

Dołożysz wiatrak na wejściu, i będzie Ci plus minus działać tak jak to wyżej?
Jedyne co to będziesz musiał parametry ustawic wg tej tabelki z VPD?

Może i trochę inaczej to działa ale o tej porze roku wyjdzie na to samo?
Dla potomnych. Mam STC 3028 i sobie chwalę. Ogólnie to ma 2 wyjścia 230v prze co można pod niego podłączyć prócz grzalki czy chłodziarki również nawilżacz czy właśnie wiatrak i tym samym kładziemy ten świecący piecyk z ładną etykietka na łopatki. No ale to już coś tam trzeba wykombinować. XD

Januszex

Well-known member
Buchów
32
Mam kontroler pro, ale racja narazie sa tylko wersje us na 110V trzeba czekac na europejska.
@TommyChong pod ten sterownik wystarczy podlaczyc grzejnik czy farelke itd ustawic temp i to wszystko?

TommyChong

Nate Higgers.
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
2,410
Odznaki
6
Mam kontroler pro, ale racja narazie sa tylko wersje us na 110V trzeba czekac na europejska.
@TommyChong pod ten sterownik wystarczy podlaczyc grzejnik czy farelke itd ustawic temp i to wszystko?
Nie obejdzie się bez złączki czy skręcenia przewodu bo sterujesz tylko masa. Zero trzeba złączyć. No ale w zasadzie tak to działa, włączasz, ustawiasz zadane wartości i zapominasz o jego istnieniu. Pokazuje też wartości live z sondy.

Januszex

Well-known member
Buchów
32
@TommyChong ok podlaczenie sobie ogarne i chyba dokupie do tego mate grzewcza ta nascienna 250 lub 500W.
Te sterowniki wyskakuja mi glownie do kupienia na aliexpress, warto tam kupic czy to jakies podroby i szukac gdzie indziej?

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
1,447
Odznaki
4
Wklep w alledrogo.
Za 45.99 chyba widziałem jak wklejałem Ci nazwę.
Tak, wystarczy to spiąć że sobą dobrze i masz maszynkę Ameryka, którą możesz podmieniać w zależności od potrzeby.
Zima dogrzewać fatelka, latem dodać nawilżacz czy wiatrak.
To o sługuje dwa urządzenia, temperaturę i wilgotnosc czyli to z czego wynika vpd.

TommyChong

Nate Higgers.
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
2,410
Odznaki
6
Wklep w alledrogo.
Za 45.99 chyba widziałem jak wklejałem Ci nazwę.
Tak, wystarczy to spiąć że sobą dobrze i masz maszynkę Ameryka, którą możesz podmieniać w zależności od potrzeby.
Zima dogrzewać fatelka, latem dodać nawilżacz czy wiatrak.
To o sługuje dwa urządzenia, temperaturę i wilgotnosc czyli to z czego wynika vpd.
Dokładnie, brałem z allegro za ok 4-5 dyszek. Tylko uwaga bo są różne modele. Weź ten z termostatem i higrostatem. Bo są na 2 termo itp. W relce greenhouse 24 mam foto tego sprzętu jak coś.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół