Witam serdecznie
Mam malutki problem zawarty w stosowaniu grupy nawozów
Advanced Nutrients (Micro, Grow, Bloom)
chodzi o to iz nie do konca jestem pewien jej zrozumienia
Producent podaje
Używanie trójfazowego programu odżywiania Grow, Micro, oraz Bloom jest bardzo łatwe. Proponujemy korzystać z mieszania roztworu w stosunku 1:1:1, ale proszę się nie zniechęcać do korzystania z formuły w stosunku 1:2:3 lub 3:2:1, które mogą być odpowiednie dla plantatorów starej szkoły
Z założenia rozumiałem iz Micro jest w fazie pierwszych dni/tygodnia życia pomidorkana
Grow w pozostałym okresie Wegetacyjnym i analogicznie Bloom na cały okres Kwitnienia
I tu wkrada sie niejasność wiec wolę zapytać bardziej doświadczonych
czy
1:1:1 mam rozumiec następująco:
1 x dawka/L Micro : 1 x dawka/L Grow : 1 x dawka/L Bloom wszystkie nawozy na raz na każdą fazę...? do jednego zbiorniczka i tym podlewamy
a 1:2:3
i 3:2:1
to tylko możliwości dawkowania dla osiągnięcia lepszych rezultatów...?
Bardzo proszę o pomoc
woobooz
Mam malutki problem zawarty w stosowaniu grupy nawozów
Advanced Nutrients (Micro, Grow, Bloom)
chodzi o to iz nie do konca jestem pewien jej zrozumienia
Producent podaje
Używanie trójfazowego programu odżywiania Grow, Micro, oraz Bloom jest bardzo łatwe. Proponujemy korzystać z mieszania roztworu w stosunku 1:1:1, ale proszę się nie zniechęcać do korzystania z formuły w stosunku 1:2:3 lub 3:2:1, które mogą być odpowiednie dla plantatorów starej szkoły
Z założenia rozumiałem iz Micro jest w fazie pierwszych dni/tygodnia życia pomidorkana
Grow w pozostałym okresie Wegetacyjnym i analogicznie Bloom na cały okres Kwitnienia
I tu wkrada sie niejasność wiec wolę zapytać bardziej doświadczonych
czy
1:1:1 mam rozumiec następująco:
1 x dawka/L Micro : 1 x dawka/L Grow : 1 x dawka/L Bloom wszystkie nawozy na raz na każdą fazę...? do jednego zbiorniczka i tym podlewamy
a 1:2:3
i 3:2:1
to tylko możliwości dawkowania dla osiągnięcia lepszych rezultatów...?
Bardzo proszę o pomoc
woobooz