- Buchów
- 0
Box: 20x30x65 (szafeczka łazienkowa)
Wentylacja: 12x12 pc na wlot, wylot narazie pasywny
Oświetlenie: 2x 32W cfl Tornado w odbłyśnikach zrobionych z blachy do makowca - mega polecam! Podpatrzyłem ten sposób u kogoś kto sprzedaje mega tanie samorobne hps'y - szukajcie na allegro blacha półokrągła, blacha do makowca (koszt 5zł, a jest idealna na start!)
Pestka: Super Skunk od Sensi Seeds
Ziemia: COMPO SANA do kaktusów
Nawozy: Tylko planton K i biohumus (o ile w ogóle będzie sens biohumusa lać
Parę słów ode mnie...
Witam!
Nie jest to moja pierwsza uprawa, już kiedyś tutaj byłem i przeprowadziłem od początku do końca 3x AF AK47 pod HPS'em z wynikiem 120g. Wówczas wszystko szło bez żadnych nawet najmniejszych problemów, jedynie lekki niedobór azotu i przypalanie szczytów przez hps'a przez brak miejsca - nie używałem wówczas wentylacji na górze innej niż wentylator PC :freak2:. Tak jak wtedy wszystko wydawało się proste, tak teraz wszystko mi leci na łeb na szyję...
Zacząłem aktualną przygodę od posadzenia na dziko innej pestki (White Widow AF od White Label Seed Company) w taniej ziemi kupionej w castoramie. Aktualnie jego 9 dzień życia wygląda tak:
White Widow (tak, z ziemii wyrastały jakieś chujki dodatkowo :lol3
Ziemia
I może nie tyle co jest to wina ziemi a moja w przelaniu (?) lecz nie mam kompletnie pojęcia co robić, narazie go nie podlewam i zostawiam do przeschnięcia. Wszelkie porady mile widziane.
Aktualnie już na chusteczkach leży super skunk chociaż chciałem go ominąć bo boję się, że filtr mu nie podoła. Kupiłem filtr (can filters) na 75m3 i do zamawiam taki sam wentylator łazienkowy 75m3 + tłumik akustyczny. Ma być cicho i tanio
Nie komentujcie proszę położenie mylaru w boxie - to jest jakaś porażka, początkowo użyłem taśmy dwustronnej i było super... jeden dzień. Po tym dniu po prostu zaczęło wszystko odłazić - wiedziałem, że to wina gównianej taśmy ale nie chciałem już ryzykować i zakupiłem zszywacz tapicerski który... połowe zszywek zaginał a nie wbijał
Box
Pestki
Ziemia + nawozy
Pytania!
1. Czy ta ziemia do kaktusów się nada? Niestety nie dostałem perlitu a keramzyt sobie odpuszczam.
2. Jak odratować white widow o ile w ogóle jest jeszcze szansa? Przesadzić w nową ziemię?
Proszę moderację o edycję tematu i usunięcie hasztagu z cyferkami - miał być znaczek "r" w kółeczku - nie wyszło