akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][0,09m2][CFL=92W]WHITE WIDOW CBD 1x

Wyszukiwarka Forumowa:

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Pestka - White Widow CBD [AF] od Dinafem. 1x
Box - 30x30x60cm [Gotowiec]
Słońce - CFL Tornado 23 W x 4
Medium - Canna Terra Professional [Donica koło 8l] Keramzyt pod spód i na wierzch.
Wentylacja - Wyciągający 90mm 12v od kompa, wpychającego brak
Temp - Dzień koło 28-30 C. Noc 24-26 C.
Wilgoć :
- Dzień, bywa nawet lekko poniżej 40, a czasem powyżej 60. [Z reguły dochodzi do 50%]
- Noc, czasem schodzi poniżej 50, a czasem wlatuje koło 70. [Z reguły dochodzi do 60%]
Trening - LST.
Foto - 18/6

Nawozy :
- Weg = Biohumus
- Flo = Zobaczymy, jak już to coś organicznego.
Ogólne : Brak wentyla wpychającego jest kwestia tego, że bez niego jestem w stanie zachować większą wilgoć, początkowo na wyciąg był wentyl 120mm i był tak mocny, że wilgoć sięgała koło 20%.
Pewnie wykorzystam na suszarnie.

Po około 20h pestka z wody poszła od razu do ziemi. po 5 dniach wyszła.
Chwile po jej pojawieniu zaszczepiona została mikoryza.

Dzień 2.

Dzień 4.

Dzień 6.

Jest to mój pierwszy indoor, także czekam na wiele komentarzy z radami, opiniami, z***kami i czym tam chcecie.

mr.whitewidow

## King of the Road ##
Weteran
Buchów
27
masz na początek buszka :smokee: dobrze się przygotowałeś, na razie jest git.
masz jakiś filtr do tego zestawu?

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Wszystko spoko, ale ja bym wy***al ten kermazyt...

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Wszystko spoko, ale ja bym wy***al ten kermazyt...

Popieram! Keramzyt na wegu tylko przeszkadza - utrudnia parowanie i oddychanie ziemi. Na flo dla zbicia wilgotności - tak, na wegu - nie, bo wilgotność optymalna i tak powinna być wyższa jak 65%. Poza tym rośliny w tym stadium mało piją i ten keramzyt nie jest potrzebny. Pozdr!

Aerith

Well-known member
Buchów
0
zapomniałem dodać. podlawanko Kingą.

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Dzień 8

Za parę dni startuje z treningiem, na razie muszę czekać bo dzień temu podlana.
Ogólnie dosyć mocno się krzaczy i jest mało miejsca wolnego na łodydze ,żeby to jakoś fajnie nagiąć.
Najwyżej wyjdzie po chamsku, albo podniosę trochę słońce żeby się miejsce zrobiło.

medicum89

Well-known member
Buchów
0
ladny plancik bede zagladal do Ciebie bo zastanawiam sie nad ta odmianka:) lub og kush cbd . z fartem do konca:)

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Ciezko powiedziec czy sie krzaczy bo jest jeszcze za wczesnie, na lst tez - lepiej poczekaj kilka dni i nagnij jak bedzie miala za 3-4 pietra, szybko wtedy strzeli w odrosty. I sie powtorze: kermazyt do wy***ani, nie jest potrzebnh na ten moment.

xnxx

Member
Buchów
0
Ciezko powiedziec czy sie krzaczy bo jest jeszcze za wczesnie, na lst tez - lepiej poczekaj kilka dni i nagnij jak bedzie miala za 3-4 pietra, szybko wtedy strzeli w odrosty. I sie powtorze: kermazyt do wy***ani, nie jest potrzebnh na ten moment.

Na pewno badyl nie będzie.krotka i zwarta będzie się krzaczyc.zdrowa.

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Zdrowa? Zdrowa. Bedzie sie krzaczyc? No jak kazda konopia. Krotka/niebadyl? Za wczesnie zeby to ocenic. Ie mowie, ze wyrosna patyki z malymi topkami, ale za wczesnie jeszcze na ocene czy nie bedzie sie wyciagac.

Btw, ja bym wy***al kermazyt i szmatki z doniczek (o ile jeszcze sa)

erni.h81984

Well-known member
Buchów
1
Popieram! Keramzyt na wegu tylko przeszkadza - utrudnia parowanie i oddychanie ziemi. Na flo dla zbicia wilgotności - tak, na wegu - nie, bo wilgotność optymalna i tak powinna być wyższa jak 65%. Poza tym rośliny w tym stadium mało piją i ten keramzyt nie jest potrzebny. Pozdr!

i tutaj sie zgodze ale dajac keramzyt na gore doniczki przy tak malym boxie kozenie beda sie "krzaczyc" od samej gory doniczki a nie uciekac od ciepla dawanego przez lampe co najmniej 2 cm w glab i tak sie "krzaczyc" takze wszystko ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne ja osobiscie kolego na 0.09 zostawil ten keramzyt kibicuje bo u mnie juz na dniach ww bedzie skoszona

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Ogólnie najwieksze i najwyższe liscie poprzeczne, zaczeły się prężyć do góry, chyba było im za ciepło. Wiec swiatło kilka centów sie oddaliło tak czy siak. keramzyt w wiekszości narazie wyrzuciłem, bo zależy mi teraz żeby ziemia jak najszybciej się przesuszyła. szmatki zostały bo samo parowanie ziemi nie zapewnia odpowiedniej wilgoci.

erni.h81984

Well-known member
Buchów
1
Ogólnie najwieksze i najwyższe liscie poprzeczne, zaczeły się prężyć do góry, chyba było im za ciepło. Wiec swiatło kilka centów sie oddaliło tak czy siak. keramzyt w wiekszości narazie wyrzuciłem, bo zależy mi teraz żeby ziemia jak najszybciej się przesuszyła. szmatki zostały bo samo parowanie ziemi nie zapewnia odpowiedniej wilgoci.
szmatke rozwies przed wlotem powietrza do boxa(na zewnatrz boxa) zostawiajac jej koncowke w jakims korutku z woda bez sensu trzymac szmatu mokre w boxie chu*a daja powietrze przelatuje nad taka szmatka badz obok ustawiajac ja bezposrednio przed wlotem bedzie twoj system podawania wilgoci do boxa wydajniejszy pozatym poroskladane szmatki na ziemi nei wroza nic dobrego plesn grzyby smród brod i neichlujstwo ;)

Aerith

Well-known member
Buchów
0
szmatke rozwies przed wlotem powietrza do boxa(na zewnatrz boxa) zostawiajac jej koncowke w jakims korutku z woda bez sensu trzymac szmatu mokre w boxie chu*a daja powietrze przelatuje nad taka szmatka badz obok ustawiajac ja bezposrednio przed wlotem bedzie twoj system podawania wilgoci do boxa wydajniejszy pozatym poroskladane szmatki na ziemi nei wroza nic dobrego plesn grzyby smród brod i neichlujstwo ;)

jedna szmata własnie spełnia taką funkcje, a te z ziemi zabiorę dzieki za rade.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół