akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF] [0.16 m2] [LED 100W] 1 x Mikromachine 1 x Speedy Boom by Kannabia

Wyszukiwarka Forumowa:

strzel w wynik suchego :)

• 10 g

Głosów: 0 0.0%
  • 20 g

• 30 g

• 40 g

• 50 g

• 60 g+

Głosów: 2 100.0%

• Łącznie głosujących
    2
  • Poll closed .

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Siemano Wszystkim !

Tym razem nie będzie krótko, wybrałem te dwie odmian z dwóch powodów, 1# nie znalazłem żadnej fotorelacji 2# dostałem pestki za darmo :)

Wiem, że firma nie ma przekozackich nasion a zdania co do pestek są podzielone... przede wszystkim, że automaty to półautomaty się trafiały jak i długo i mozolnie kwitły więc mam nadzieje ,ze w tej fotorelacji jak i całym procesie wszystko wyjdzie pomyślnie i za***iście. Zachęcam do komentowania i dzielenia się swoją opinią, z poprzedniej wyciągnąłem sporo wniosków i przy tym projekcie będę dalej eksperymentował i się uczył :)

BOX:
39cm /39cm / 66 cm
ściany mylar

WENTYLACJA:
wyciągający 80 mm, 3 mieszające z regulatorem obrotów
filtr z maty węglowej
wlot pasywny

OŚWIETLENIE:
Panel LED 36 diod x 3W
Inicjator kwitnienia - 3 diody x 3W 730 nm

FOTOPERIOD:
prawdopodobnie 12/12 przez całą uprawę ale jeszcze się zastanawiam :)

ZIEMIA:
BioBizz Light mix z dodatkiem perlitu i kokosa 50/50 ziemia+perlit/kokos

keramzyt

doniczki 5,7 l

NAWOZY:
TNT Complex od Hesi, SuperVit od Hesi, Asahi SL, Canna Terra Flores, PK 13/14 Canna, Cal-Mag Sensi
oczywiście nie planuje stosować wszystkich ale warto wiedzieć co się ma :)

Ph metr

TRENING:

LST delikatny obawiam się, że wyjdą karły jak w poprzednim grow Haze 2.0

Pestki już się moczą, 12h w wodzie potem na wacik :)

Ostatnia edycja:

Gwalbert

#neverendingstory
Weteran
Buchów
4,454
Odznaki
2
Siadam i zaglądam.
Powodzenia!

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Przy tej powierzchni spodziewałem się Ciebie w mikro... tutaj rzadziej zaglądam i Cię nie widziałem! Poka, poka co tam w trawie piszczy! :D

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Spajko, DarkExpress, Jacula, Matsuda86 dzięki za zainteresowanie, coś tam wyrosło więc nie jest źle a wybrałem ten dział z powodu dwóch automatów :)

UP !!!

BOX - światło 15/9, temp 23,5 °C - 33 °C, wilgotność 30%-55%.

Mikromachine/Speed Boom 24.10 wrzucone do wody potem na wacik. Kiełkowały w tym samym czasie 27 wrzucone w ziemie. Podlewane odstaną kranówką 6.0-6.1 pH plus SuperVit 1 kropla / 5 l

27.10
poniżej Mikromachine

29.10

Speedy Boom

Mikromachine

30.10

Mikromachine

1.11 Liczony jako 1 dzień :)

4.11

Speedy Boom

Mikromachine

5.11

Mikromachine

Speedy Boom

7.11

Mikromachine

Speedy Boom

Jak widać z czasem pokazują swoje geny, kolejny post będzie opisem tych dwóch odmian i ich genów :)

prosste

Well-known member
Buchów
1
Micromachines - uuu grało się 20 lat temu :) Czemu im tak dziwnie świecisz?

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Micromachines - uuu grało się 20 lat temu :) Czemu im tak dziwnie świecisz?

a taki kaprys chyba, teraz im świecę 18 h, na tak na prawdę testuję, badam różnicę obserwuję :)

co do gry to coś ją kojarzę ;)

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Chyba na ,,złotej piątce" była ta gierka hehe. Ładnie idą panny. Sam skonstruowałeś ten panel?

GanjaIsMyLife

New member
Buchów
0
Bardzo sympatyczne te Twoje dziewczyny. Będę zaglądał. Podłączyłby się pod pytanie Jaculi odnośnie panelu. Pozdro

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Chyba na ,,złotej piątce" była ta gierka hehe. Ładnie idą panny. Sam skonstruowałeś ten panel?

Bardzo sympatyczne te Twoje dziewczyny. Będę zaglądał. Podłączyłby się pod pytanie Jaculi odnośnie panelu. Pozdro

Panowie co do panelu został skonstruowany przeze mnie z diod Epistar i Epiled, 36 diod o całym paśmie 340-850 nm, zapraszam na moją drugą reelekę link w stopce, tam na początku wątku jest wstęp do budowy panelu i na koniec gdzie znajdziemy jego efekty (bez szału), na dniach będę go zmieniał a dokładniej redukował ilość diod na radiatorach by się tak nie grzały i temperatura w boxie nie świrowała.. bo dochodzi do 33 C ;/ Dlatego dajcie mi 2 dni i wrzucę jej przebieg jak i informację dotyczące całego panelu :)

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
UP !!!

BOX - światło 18/6, temp 23,5 °C - 30 °C, wilgotność 25%-50%.
w boxie udało mi się obniżyć temperaturę i nie przekracza 30 °C, wilgotność słaba i ciężko mi to ogarnąć, nie mam nawilżacza i nie będę teraz na gwałt kupował. Ale w granicach 35%-40% przez większość czasu jest. Bywały też takie dni / godziny jak było 15%-25%.

Mikromachine/Speed Boom- 16 dzień, i niestety pojawiły się pierwsze włoski, trochę szybko ale mam nadzieje urośnie :)
od odstatniego UPa Panny były przesadzane do docelowych doniczek, dostały trochę papu i zwiększyłem długość naświetlania do 18h z początkowych 15h.

10 dzień

M/SB

11 dzień

Wczoraj i dziś miały dwa dni pochmurne, musiały postać na parapecie dlatego się troszeczkę wyciągnęły.

13 dzień
dopiero w tym dniu zostały przesadzone do docelowych donic 5,7l i podlane TNT complex 2,2 ml /1 L 6,3 pH po 0,5 l na donicę

w boxie

M / SB

Mikromachine

Speedy Boom

14 dzień

Dzisiaj zrobione było lekkie LST po czym oprysk z Asahi SL a do tego walczę z brakiem wilgotności.

Speeedy Boom

Mikromachine

15 dzień

Dzisiaj podlałem po 0,5 l na donicę woda z Bio RHIZOTONIC Canny na korzenie 3,5 ml/1L, 6,1 pH

16 dzień

Na obu roślinkach pojawiły się pierwsze włoski ;/ od jutra będzie liczone jako 1 dzień flo

Mikromachine

Speedy Boom

Ostatnia edycja:

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Siema Pepa!

Na przyszłość polecam Ci coś takiego z aliexpress:

IMG_3571.jpg

Nawilżacze pod usb, pojemność 300ml. Idealne na mniejsze powierzchnie. Cena koło 2e, poszukaj, bo mało miejsca zajmuje w boxie i daje nawet rade podnieść wilgotność o 10-15% na mniejszych powierzchniach.

Poza tym super panny, masz łapę do zdjęć! ;)

Pozdro!

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Dzięki, na kolejny grow na pewno sporo farbę, co do tego to juz w 16 dniu zaczęły kwitnąć co mówi mi, ze to bedą karły :/

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Napewno podrosną jeszcze. 16-ty dzień i kwitnie to bardzo szybko może ogólnie będą to jakieś super szybkie automatyczne maszyny (byle nie micro). Będzie dobrze

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół