akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][0,36m2][250W HPS] 2x Black Jack auto [Sweet Seeds]

Wyszukiwarka Forumowa:

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
czołem! W prawdzie z tego co ostatnim razem udało mi się zebrać została ponad połowa, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia więc ruszam z drugim growlogiem. Ponieważ ostatnio namiot okazał się zbyt mały na 3 rośliny i musiałem jedną w trakcie wyrzucić a pozostałe giąć i łamać, tym razem sadzę dwie jednakowe, licząc na to że dojdą w tym samym czasie. Warunki takie jak ostatnio: namiot 60/60/150 HPS 250W + cooltube Nawozy atami ziemia biobizz light mix Cel- 50g suszu Pestki wczoraj wylądowały w wodzie, jutro trafią do doniczek. I tu pierwsze pytanie: Breeder na stronie podaje wysokość 40-110cm. Planuję LST, ale nie chciałbym musieć w trakcie kwitnienia łamać łodyg. Wiadomo że od 150cm wysokości namiotu muszę odjąć wysokość doniczki i filtr z wiadrakiem + cooltubę u góry. Czy bezpieczniej będzie użyć doniczek 7L, czy mogę użyć 11L? Będę wdzięczny za wszelkie porady po drodze. Zdjęcia wrzucę jak coś zacznie się dziać bo póki co nudy ;) Pozdro!

Total Kozak

Buja taka muza!
Weteran
Buchów
7,385
Odznaki
2
Ja dałbym 4x rośliny w 11l doniczkach. Nie wydaje mi się żeby było za małomiejsca na 4 planty. Ja miałem 7 na 0,49m2 i dało to radę. Jak masz 2 planty to stanowczo 11l lub 2x18l i dłuższy veg z toppingiem i lst. pozdro

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
Ostatnio miałem 3 i denerwowało mnie że tak ciasno w boxie, ciężko było nad nimi zapanować.. Tym razem dwie, a w przyszłości pewnie kupię większy namiot :)

Danio93

Well-known member
Buchów
1
Po co do automatów 11 litrów donice??
Marnuje miejsce tylko bo i tak automaty nie zapełnią korzeniami tych doniczki 11L

K

K2

Guest
Marnuje miejsce

Przestań bzdury wypisywać.
0.49 to optymalna powierzchnia dla 2 automatów w 11 litrowych donicach i 250 watowego hpsa, a jak nie wierzysz to zobacz jakie miałem problemy np. z Six Shooter - 2 automatyczne rosliny na 0.36 m2. Marzyłem wtedy o 0.5 m2 :D

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
postanowiłem zostać przy 11L donicach. Dziś obie roślinki pokazały pierwsze listki więc włączyłem światło (20/4), wiatraki, nawilżacz i zaczynam liczyć czas :). warunki w nocy 20 stopni, 80%rh warunki w dzień 26 stopni, 60%rh

D

DarkMessiah

Guest
Powodzenia z fartem do :harvest: podziel sie jakimis fotkami :)

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
roślinki rosną grzecznie :) Dziś podlane pierwszy raz 1,5ml rootfast i 1,5ml terra leaves

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
dzień 23. Przestałem lać rootfast, teraz tylko terra-leaves (3,5ml). Nie widać wiele, bo nie chciało mi się wyjmować z boxa. W ogóle wydaje mi się że jak nie emocjonuję się roślinami tak jak przy poprzedniej (pierwszej) uprawie i nie zaglądam do nich co kilka minut, jakoś lepiej to idzie ;). LST zrobione i co jakiś czas poprawiane. Daję 2 zdjęcia- 1 poglądowe jak się sprawy mają, drugie z listkiem, żeby zapytać czy powinienem się przejmować? Pozdro i do następnego. Postaram się pamiętać żeby cyknąć foty kiedy wyjmę rośliny z boxa.

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
dzień 25. Dziś poprawiłem LST (po tym jak zrobiłem zdjęcia) i podlałem samą wodą (nawozy daję co drugie podlanie). Warunku w namiocie: 25 stopni C, 40%RH. Tak wyglądają dziewczyny: Niby ta sama odmiana, a wyglądają jakby były różne.. Możliwe to że w jednej filce były 2 różne pestki?

Żul

Rzeczny
Buchów
23,255
Niby ta sama odmiana, a wyglądają jakby były różne.. Możliwe to że w jednej filce były 2 różne pestki?
Najzwyczajniej w świecie Czarny Jack okazał swe dwa oblicza. :freak:
Proponuję nadgonić luki we wiedzy i poszukać sobie hasło pt. 'fenotyp'

isjustdude

Well-known member
Buchów
5
te najbardziej żółte które nie trzymaly się mocno łodyg pourywałem. Powoli zaczynają pachnieć i staram się ograniczać do minimum czas który spędzają poza boxem, dlatego nie pomyślałem żeby po poprawkach lst i urywaniu liści zrobić jeszcze jedno zdjęcie..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół