• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Af/10 x ak 47- skromny out by arni nożycoręki

Wyszukiwarka Forumowa:

Prezes

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Witaj
swietny baldachim im zrobiles:p
bardzo pomyslowa sprawa zeby to zrobic ;)

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Witaj
swietny baldachim im zrobiles:p
bardzo pomyslowa sprawa zeby to zrobic ;)

Dzięki , to był eksperyment który się sprawdził co prawda zrobiłem kilka błędów ale widzę potencjał i w przyszłym roku pomysł będzie rozwijany ( oj chyba maszyna do szycia pójdzie w ruch ) , moim celem jest wyeliminowanie wszelkiej chemii zabezpieczającej rośliny ponieważ chcę palić jak najlepszej jakości palenie nawet kosztem ilości ,bo wole mało a dobre niż dużo a naszprycowane i wątpliwej jakości smaku - pozdrawiam wszystkich zapaleńców <lol>

grzes

Well-known member
Weteran
Buchów
3,708
Odznaki
3
Niezle je tam krzyzujesz na palu :D

Świadkowie Jehowy wierzą, że Jezus umarł na prostym palu :D
Bede obczajal jak to dalej pojdzie .

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Nawet tak nie pisz bo jeszcze mi z panien męczennice zrobisz :crazy: , jeszcze trochę i będę musiał zmienić nick na WLAD PALOVNIK :freak:

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Up

Małe pole - dzień 29- słońce dopisuje normalnie mam od tygodnia afrykę <peace>

Moje małe panny , węże , koszykarki czy według niektórych męczennice przykute na palu i niemiłosiernie katowane wciąż żyją i mają się dobrze ( o dziwo):crazy:

Niedoborów nie ma aczkolwiek nie ma się co tak cieszyć , bo jedna panna , ta mniejsza jest nękana przez ślimaki ,( choć naokoło mnóstwo ślimakolu ).Druga koszykarka lepsza , większa i prawdopodobnie mniejsza jej nie dogoni wielkością a szkoda.

Nie ma co pieprzyć czas na zdjęcia :

Mniejsza i nękana przez sami wiecie kogo :freak:

Druga dziewucha :D

Obie niestety po lekkim ataku przędziorków ( jak myślę , jeżeli się mylę proszę o sprostowanie )

Odrosty

Panny jak zawsze podlanę wodą z biohumusem i podsypane naokoło siatki ślimakolu .

Wiem że są małe karaczany z nich, ale trzeba pamiętać że przed nimi jeszcze sporo życia i podrosną sporo , przędziorki trochę liście pogryzły ale uważam że jakaś krzywda wielka im się nie dzieję więc nic z tym nie będę robił bo miałem już w życiu większe ataki przędziorów i małe sobie nic z tego specjalnie nie robiły .

Dobra pany - kończę - następny up koło 10 lipca - pozdrawiam was zieloni zapaleńcy :cool:

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Up

Dzień 28

Właśnie wróciłem ze spotów - nie ma to jak wędrówki z samego rana :running-around-smil
Duże pola - a raczej jedno duże i małe .

Tam gdzie moskitiera stoi jest wszystko w porządku lecz tam gdzie jej brak przetrwała jedna roślina , drugą ślimaki podgryzły u nasady i leżała sobie na pół uschnięta . podlane oczywiście wodą z odpowiednią dawką biohumusu i małe pole obsypane ślimakolem.
Za tydzień robię pannom porządne lst , wszystkie mają większe lub mniejsze odrosty , zdjęcia :

znokautowana przez ślimaki :

ta,która przeżyła - zdrowa , zielona , ma się dobrze

2 pole - 3 panny zdrowe , bez niedoborów - zrezygnowałem z sypania slimakolu ponieważ nie jest potrzebny , jeśli zdejmę moskitierę wtedy będzie niezbędny ale na to na razie się nie zanosi .

Nie przejdziesz !!!!!!:crazy:

Z wizyty jestem zadowolony , choć jedna nie przeżyła ale taki to już urok outdoor - nigdy nie wiesz tak naprawdę co na miejscu zastaniesz :freak2: następny up za tydzień - nara :salut:

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Up

Małe pole- palowania ciąg dalszy , zdjęcia z wczoraj dzień 38 - 1 dzień flo

Panny zdrowe i mimo że trochę podrosły to dalej są małe karakany :crazy:,powyłaziło pełno włochów -od dzisiaj leczę im pierwszy dzień flo , poprawiłem lst ,rozciągłem je bardziej na boki i za tydzień powinny się ładnie rozkrzaczyć bo pełno odrostów mają - ostatni raz podlane biohumusem , od teraz będę lał im agrecol nawóz do pelargonii ( npk2-3-4)

Następny up za tydzień

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Up- duże pola - dzień 36

Panny wszystkie zdrowe ,żadnych niedoborów czy ataków ślimaków . Jeszcze nie zaczęły kwitnąć co mnie cieszy bo troszkę się jeszcze rozrosną , wszystkie podlane nawozem i porobione lst - zdjęcia :

Jedynaczka ( całe pole ma dla siebie )

tu po lst

A tu moje trojaczki - zdjęcia strasznie słabe - mgła wybitnie utrudniała cykanie fotek

Po lst

Szału nie ma ale po lst powinny się ładnie rozkrzaczyć , myślę że pod koniec tygodnia wejdą już na flo bo to już czas .
Następny up za tydzień lub 2 - pozdro <peace>

turi

Salvatore Giuliano
Buchów
647
Odznaki
4
Totalny przerost formy nad treścią... mimo wszystko powodzenia ;)

Tadzio420

Well-known member
Buchów
0
Wkładasz w tą uprawę dużo serca lecz brakuje ci słońca :D obyś miał co zapalić :)

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Jak nikt mi ich nie rozkradnie to coś z nich na pewno zbiorę - 40 gram ze wszystkich 6 całkowicie mnie usatysfakcjonuje :freak:

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Up Duże pole i jedna osamotniona - dzień 43- powiedzmy że 6 dzień flo

Ładnie to już zaczyna wyglądać , żadnych strat czy niedoborów ,wszystkie kobitki weszły już na flo , 2 ładnie się krzaczą i im poprawiłem lst - pozostałe zostały jak stały .
Podlałem nawozem , sypnąłem już ostatni raz ślimakol koło samotnej .

Fotki

Samotna

Porawione lst

Pole z trojaczkami

Już standardowo - NIE PRZEJDZIESZ !!!!!!!!!!!!

2 maluchy - żadnych poprawek

I moja faworytka- nie widać tego dobrze,ale jest od małych 2 razy większa - poprawiłem jej lst

Grupowe

to tyle na dziś - do zobaczyska

NaGruboOgrodnik

Well-known member
Buchów
8
krolu zbudowales zamek, proponuje jeszcze wybudowac fose ;) jako twoj doradca zastanow sie na jedna kwestia...sypiesz slimakol pod brame, zwabiajac wroga prosto pod swoj mur obronny.....jak to na bitwie bywa wiadomo ze co 20 zolnierz go pokona a to sie rowna ze stratami....nie tedy droga....jako madry wladca wez przenies bitwe daleko od swojej twierdzy..najlepiej 5metrow w kazda strone....tam go porozsypuj !!!!!wtedy krolestwo zazna spokoju!

a tak na powaznie to te zasieki niepotrzebne,,ograniczasz slonce, powietrze, ziemia nie oddycha..same minusy...juz nie wspomne ze widac twoja twierdze ze 100metrow, chciales dobrze.. i wyszlo zle..i slimakol sypie sie daleko dookolo spota, nie na spocie.pzdr

Lai

Well-known member
Buchów
0
i slimakol sypie sie daleko dookolo spota, nie na spocie.pzdr

Ślimakol sypie się dookoła panny, ale nie za blisko rośliny. Dookoła spota to się chodzi i patrzy na maleństwa jak dorastają :queen:

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Panie ogrodniku siatka jest potrzebna i światło przepuszcza poza tym chroni przed małymi gryzoniami np.kroliki i zające - to po pierwsze , po drugie ślimakol sypie prawidłowo za ogrodzeniem z dala od roślin ale też nie za blisko , po trzecie ta agrowloknina co napisałeś że ziemia przez nią nie oddycha - i tu możesz być zaskoczony- przepuszcza powietrze i wodę czyli jest ok i poza tym nie muszę plewić w obrębie siatki bo zapobiega wyrastaniu jakiejkolwiek roślinności.
Popełniłem kilka błędów co zaowocowało stratami ale nie ma się co załamywać a ta konstrukcja stoi w takim miejscu że o wykryciu nie ma mowy. Kolosy to może z nich nie wyrosną ale nie jestem nastawiony na sprzedaż tylko chce palenie dla siebie i te 60 gram mi stuknie a tobie zamiast krytykować i pouczać polecam eksperymentować bo co prawda nie zawsze się uda ale czasem pomysł może pozytywnie zaskoczyć

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół