akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][1200W][2,88m2][32sz]Purple NL,Moby Dick X-treme,Cheese XXL,Sweet Tooth,critikal plant,Blow Mind,Red devil, Amnesia X-treme, Big Devil

Wyszukiwarka Forumowa:

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Jak tu zacząć....
Dobra, dzisiaj lecimy na dwa boxy. Są one umieszczone w zimnym miejscu gdzie bardzo przeszkadzają czynniki atmosferyczne takie jak temperatura. Jest tam zimno w ce ha u jot. Myślałem że hps nagrzeje na tyle żeby było w miarę ok no niestety. Temperatura utrzymuje się w dzień około 18-22, w sumie to jak jest cieplej to potrafi tam podskoczyć a jak zimniej to w dół. Postanowiłem się podpiąć do kanału wentylacyjnego aby pobierać ciepłe powietrze. Niestety dałem rure nie ocieploną, mimo że zasysa ciepłe powietrze to i tak w drodze się wychładza zanim trafi do boxa. Jest to odległość 4 i 6m na oko. Muszę wymienić na rurę z izolacja i powinno być cieplej tak aby na noc włączyć wentylatory i podbić temp. Aktualnie temp w nocy około 6-8 stopni w boxie. Jeszcze jednym czynnikiem który sam z***ałem to chyba przesuszenie na początku młodych downów jak i doniczek torfowych. Zrezygnowałem z nich w trakcie. Co dziwne jeden box leciu jak na paraolimpiadzie a 2 w miarę. Trochę tych odmian jest ale nie chce mi sie każdej oddzielnie cykaj foty, może później. Nasion było dużo więcej ale jak zawsze jestem nieogarem...

Box
Dwa namioty 1,2x1,2x2m.
Światło Dwa hpsy. 600W dual Cultilite Agro 2100k
Wentylacja td 350 i harman 350+filtry, mieszające 2 duże wiatraki
Doniczki 32x11l
Ziemia Cana Terra
Nawozy Hesi tnt,bloom,fosfor+,supervit,boster
Phwody[/B][/B] 6,5 zbijam plagron ph-
Pogoda Dzień 18-22, Noc 6-8, 40% wilgotność(mało, wiem)
Świeci 21/3h

Pestki
Purple NL-11
Moby Dick X-treme- 4
Cheese XXL-3
Sweet Tooth-1
Amnesia X-treme-3
Critikal plant-1
Blow Mind-2
Red devil-2
Big Devil-1
Cheese X-treme-3
Rozstaw 1 box

2 box

18 Dzień
1box

2box

W pierwszym boxie 3 mutanty, dwa maja dziwne liście ale jakoś idą ale jeden to już totalne dno. W jednej doniczce w roku mam awaryjne 3 porplne nl też niestety niedo***ane aj.
W 2 boxie jesten jest mutant, Pan "?" pomieszało mi się i nei wiem jak się zwie. Bardzo źle rozwija korzenie i ledwo jest utwierdzony w glebie.

Ostatnia edycja:

Ashaen

Well-known member
Buchów
0
Ułłła szkoda że sie tak powyprawiało ale i tak brzmi ciekawie, zasiadam obserwować jak sie odbiją :) Powodzenia

CUBE

Well-known member
Weteran
Buchów
4,697
Odznaki
3
Wstaw grzejnik olejowy i problem temp z głowy
lub trzeba było lecieć auto 24/0 i też było by git
Podpowiem tylko ze jak masz dwa boxy to połącz w nich wentylacje i timer ustaw tak by jak w jednym bedzie noc to w drugim dzien i beda sie na wzajem ogrzewać
na wegu i wczesnym flo to sie sprawdzi potem trzeba dokonac zmian by zbić wilgotność

baku007

Well-known member
Buchów
1
zdecydowanie za niska temperatura w takich warunkach to bym leciał z automatami jak CUBE radzi... pestki od kogo masz ? że tyle mutantów chyba że od stresu ?

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Wstaw grzejnik olejowy i problem temp z głowy
lub trzeba było lecieć auto 24/0 i też było by git
Podpowiem tylko ze jak masz dwa boxy to połącz w nich wentylacje i timer ustaw tak by jak w jednym bedzie noc to w drugim dzien i beda sie na wzajem ogrzewać
na wegu i wczesnym flo to sie sprawdzi potem trzeba dokonac zmian by zbić wilgotność

Włąsnie trzeba było ale prądu poszło by dużo więc chciałem zaoszczędzić. Jak bym wiedział ze takim kosztem to lecial bym 24/0. Nie będzie piekarnika w jednym kiedy wejdziee tu dzien i tu dzien? Idealnieto na zwyklych by bylo jak bym lecial na flo 12/12. A jest sens lecieć 12/12 na automatach ?

---------- Post Zaktualizowany 12:13 ---------- Data pierwszego postu 12:11 ----------

zdecydowanie za niska temperatura w takich warunkach to bym leciał z automatami jak CUBE radzi... pestki od kogo masz ? że tyle mutantów chyba że od stresu ?

Purple Nl od bulkfeminized, czy ja wiem czy od stres, raz leciałem na 400w to tez jesden purple wlasnie taki był, strasznie pofalowane liście.

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Dzień 21

Box 1 Paraolimpiada

Tego chyba wywale bo idzie tragicznie..

Ten choruje..

tak samo..

Te awaryjne ale tez mialy star z***any..

Box 2. Tu wygląda wszystko lepiej, nie wiem czemu taka różnica w rozwoju..

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Dzień 30

Podłączyłem izolowana rurę do wlotu świeżego powietrza więc temperatura się podniosła o kilka stopni. Jak bym wiedział to wybrał bym inną rurę ponieważ w tej jest coś dziwnego, mianowicie pierwsza rura jest dziurkowana.... Dziurkowana rura, izolacja z wełny i rura cała, trochę mnie to dziwi i boje się srogich mrozów. Box prawie cały został ocieplony styropianem, zostały wrota do nich. Dodatkowo lecę 24/0.
Wywaliłem 5 niedo***ów, pomieszałem trochę i w 1 boxie jest ich 16 a w 11.

Box 1

Box 2

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Dzisiaj mija dzień 37.

Narazie nie ma szczególnych problemów. Na dniach dostały pierwsza dawka hesi bloom+bosta+supervit.

Box 1

Box 2

CUBE

Well-known member
Weteran
Buchów
4,697
Odznaki
3
Tak ma być, ciaaaasno....

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Dzień 46

Nie wiem jakim cudem ale 3 panny nie przeszły jeszcze na flo... Światełko zmieniłem 18/6 bo są już bezpieczne warunki;)

Box1

Box2

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Dzień 60.

Część roślin nie wygląda na 60 dzień moim zdaniem, są trochę w plecy.
A tak to wygląda na :D

Box 1

Box 2

Marian Bońka

Member
Buchów
0
Witam, czy pod went TD 350 też masz podłączony tłumik? Podobno jest tak cichy, że nie trzeba.

karoleek

Well-known member
Buchów
1,977
Odznaki
5
Witam, czy pod went TD 350 też masz podłączony tłumik? Podobno jest tak cichy, że nie trzeba.

Tłumik jest podłączony pod harmana. Td jest w drugim boxie. Kiedys jak lecialem z jednym boxem to tlumik byl podłączony pod td i hałas praktycznie zerowy na 1 biegu. Harman z tłumikiem i tak jest glosniejszy od te bez tłumika.

---------- Post Zaktualizowany 18:15 ---------- Data pierwszego postu 14:05 ----------

Kosa 4 panienek w 85 dniu:D

tutaj 3 razem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół