akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF] [150W LED 3,14 µmol] [60x60x160] [vert] 2 x Purple Wedding Auto Fem 2 x Frost Gorilla XXL Auto Fem

Wyszukiwarka Forumowa:

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,786
Odznaki
13
Przeżyje , daj jej teraz 3 dni odpocząć i utnij wszystkie słabę gałązki .

Masz tu mniej więcej zaznaczone o co biega .
1000001563.jpg

1000001561.jpg

1000001559.jpg
nooo o to właśnie chodzi

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
Dziś lekko dociełem i podlałem ponownie.

Zauważyłem, że te dwie z lewej szybciej schną znaczy góra sucha aż wody nie chce pić.
Lampę też już podwiesiłem na maxa więcej chyba nie wejdzie 😞 Więc help mnie. Wywaliłem też filter, w niedługim czasie przypnę go na zewnątrz i coś dziwne to bo nie czuć za wiele, a topy wyraźnie zaczynają puchnąć. Może to przez ochłodzenie lekkie.

Z ciekawostek niektóre z tych "złych" dolnych zaczeły kwitnąć. I niesamowite jak góra znów zarosła ciąć czy czekać?

Dobra czas na cotygodniowe podsumowanie.

1_bot.jpg

1_mid.jpg

2_bot.jpg

3_mid.jpg

3_top.jpg

4_bot.jpg

4_mid.jpg

4_top.jpg

all_bot.jpg

all_bot_2.jpg

all_mid.jpg

all_mid_up_1.jpg

all_mid_up_2.jpg

all_mid_up_4.jpg

all_top_1.jpg

all_top_2.jpg

all_top_5.jpg

odpady.jpg

techniczne_kabel.jpg

techniczne_lamp_went_1.jpg

techniczne_lamp_went_2.jpg

techniczne_temp.jpg

topy_zoom_1.jpg

topy_zoom_2.jpg

topy_zoom_3.jpg

topy_zoom_4.jpg

topy_zoom_5.jpg

topy_zoom_7.jpg

topy_zoom_12.jpg

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
A zrobiłęm pare zdjęć bo się znów mocno zasieleniło u góry (z dobrych nowin to chyba już się wzrost ustabilizował nie leci w górę tak), zastanawiam się czy znów trzeba będzie robić jakaś małą wycinkę lisci.
Dodatkowo zrobiłęm jeszcze raz tym razem małą czystkę na dole. Na zdjęciach widać masę nowych malutkich topów :3 oraz oczywiście cały dół, górę, odpady oraz zoom na dwa topy.

Na samym dole wrzucam jeszcze zdjęcia z dołu które nie wiem czy wycinać czy nie, sprawa dokładniej opisana na dole.
1_top.jpg

2_top.jpg

3_top.jpg

4_top.jpg

wysokosc.jpg

bot.jpg

mid.jpg

top.jpg

top_1.jpg

top_2.jpg

odpady.jpg

Dodatkowo daje coś do oceny część z nich wydaje się że chyba puszcza topy a są tam poniżej i pytanie czy wycinać czy zostawić i zobaczyć? Czy może to już za późno i nie zdążą się rozwinąć?
bedzie_co_z_tego_1.jpg

bedzie_co_z_tego_2.jpg

bedzie_co_z_tego_3.jpg

bedzie_co_z_tego_4.jpg

bedzie_co_z_tego_5.jpg

bedzie_co_z_tego_6.jpg

bedzie_co_z_tego_7.jpg

wojti

Well-known member
Buchów
383
Jest gesto. Bedzie dobrze :D

Ten popcorn na dole ja bym poobrywal, zostaw sobie jakis to zobaczysz co z tego bedzie.

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
Topów przybywa zarówno niżej jak i wyżej. Jednak te z lewej wciąż rosną już nie tak mocno jak wcześniej ale jednak i piją niemiłosiernie dużo wody.

Zastanawiam się czy zrobić wycinkę liści tych "wiatraków"? Bo te kwiatowe są mega malutkie a wiatraki przysłaniają dolne kwiaty, dodatkowo dół jest znów zaciemniony.

Te zdjecia bez lampy zrobione dzien przed tymi z lampą 🙂 Te z lampą zaś po sesji zdjęciowej też oberwałem trochę listków ale chyba nie wiele by się zmieniło. Ponado już rącznki zaczynają się kleić po tym jak sie tam pomaca już conieco.

#1-2
1-2.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Dzien wczesniej co wyżej po wyłączeniu światła
bot.jpg

mid.jpg

midup.jpg

top.jpg

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
No to lecim z niedzielną aktualizacją.
Znowu podrosły, lampę prowizorycznie podciągłem do góry ile się dało a wentylator dałem tam w dziurze, co mnie nieco martwi bo jest tuż nad mieszającym, więc powiedzcie mi czy tak może być.

Zdjecia nieco liście jakieś osłabione ale może to przez lekkie przysuszenie podlałem 3 dni wczesniej pełne 2 litry na donicę i 2 dni wczesniej w ilośći około 0.5 litra na donice.
Ale podejrzewam też że przez to, że zbyt blisko lampy bo znów podrosły. Wydaje się, że przerosły już specyfikację (z sklepu) outdoor czyli ponad 130 cm.

Znów przyciołem nieco głównie dół bo tam niektóre "preflowery" przyczarniały i liście powiędły, wiec zrobiłem grubszą wycinkę. Sprawdzie sami.

A na samym koncu zoom na "lepsze" topy.

1ae7972d13b45e44e.jpg

27358928320e3023a.jpg

3.jpg

4.jpg

#right
right.jpg

#left
left.jpg

#all
all_top.jpg

#bot
bot.jpg

#mid
mid.jpg

#mid_up
mid_up.jpg

#top
top.jpg

#tech
data.jpg

#modern
modernizacja_1.jpg

modernizacja_2.jpg

modernizacja_3.jpg

#odpady
odpady.jpg

#zoom_na_lepsze_topy
flower_1.jpg

flower_2.jpg

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
No zerkłem dziś przed chwilą są już okay :p, Mają tam strasznie ciepło wiec przez to pewnie piją dużo. Różnica między wewnątrz i na zewnątrz (które jest wewnątrz :DD) jest około 9 stopni :p

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
Trochę tam nie zaglądałem ze 3 dni i znowu zdziwienie. Znowy urosły przerastają boxa. Jeden top dosłownie dotykał lampe, nieco go odsunołem.
Ocencie bo wydaje mi się że kwiatów przybyło ale ja mam wrażenie, że nie puchnie. A jak spuchnie to bedzie baaaaaaardzo dużo tego 😄
Wydaje mi się że zapach zdecydowanie słabszy.

Proszę też o ocenę jak to wygląda bo mam wrażenie, że coś jest nie tak.

Na dole też pokazuje #3 ta roślina z dołu ma topy które rosną mimo że tam jest dość ciemno jest naprawdę jakaś silna 😛
Na zoomach z topkami są czerwone x zastanawiam sie czy nie usunac czesci tych lisci bo na dole jest już ciemno 😛 Już sporo topów jest mocno zasłonieta na przez liście topó z góry, aczkolwiek nie czernieją.
Oraz pod #wycinać pokazuje takie gałazki które chciałbym zapytać czy wyciąć?

Swoją drogą zauważyłęm, że dwie gałązki złamałem gdzies kiedyś na #2 i od złamania wystrzeliło w górę LOL, sposób na te LST?. Początek był tragiczny a teraz takie coś 😄
Box 160cm. Z tymi listkami to nie wiem bo te topy z doły ja beda mieć z 35% swiatła to dojdą czy nie bardzo?

Trzy mają około 60 dni. A czwarta czyli ta pierwsza z lewej ma około 49 dni 😛 Co kompletnie nie widać aby taki stan rzeczy był a wrecz chyba najlepiej leci 😛

Purple Wedding Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 120cm Wysokość na Outdoor: do 130cm
Frost Gorilla XXL Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 110cm Wysokość na Outdoor: do 130cm

all.jpg

left_1.jpg

left_2.jpg

left_3.jpg

top_1.jpg

up.jpg

mid.jpg

bot.jpg

topek_z_dolu.jpg

liscie.jpg

zoom_top_1.jpg

zoom_top_2.jpg

zoom_top_3.jpg

zoom_top_4.jpg

wyciac_1.jpg

wyciac_2.jpg

Ostatnia edycja:

Jastoppel

Member
Buchów
12
Moim skromnym zdaniem masz po prostu wybujane rośliny. Teraz ciężko będzie coś zrobić, jedynie dłużej pociągnąć na flo.

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
Kurcze albo roślinka sama zaczeła zrzucać liście i odrzuciła dolne topy. Albo ją przesuszyłem, były ostatnio chłodniejsze dni i dość wilgotne a tu po 2.5 dniach trochę odrzuciła liście, (pierwszy raz znalazłem liście którym nie pomogłem na ziemi), jeden top jakby ususzyła łodygę i się złamał, ten z dołu wiedziałęm że przyjdzie na niego pora ale chciałęm zeby złapał nieco mocy.

Tak więc oberwałem co widziałęm słabsze trochę łodyk też odciełem znów 😐 Nie wiem czy dobrze zrobiłęm ale potrzesłem nimi trochę liści też puściło wtedy a co nie zauważyłem to pewnie jutro już przyschnie i zobaczę. Odzysk topków zrobiłem zobaczymy jak teraz klepną, czy wgl ostatnio zaskoczyło.

A może poprostu teraz tak ostro pije wodę, przez to ze tak blisko wentylatora i lampy? Hmmm ziema z góry była lekko przyschnięta, ale 10 litrów na 4 donice w nie wlałem 😛
Oczywiśćie leci mieszanka 3 x 20 ml (na 5L) Micro Grow Bloom + 10 ml (na 5L) Big Bud + 10 ml (na 5L) B52 + 10 ml (na 5L) Bud Candy.
Purple Wedding Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 120cm Wysokość na Outdoor: do 130cm
Frost Gorilla XXL Automatic Feminizowane (AKS)
Wysokość w Indoor: do 110cm Wysokość na Outdoor: do 130cm

Box to 60x60x160 i roślinki już dotykają sufitu MATKO BOSKA!

GPT powiedział mi że jeszcze 2-4 tygodnie. Więc liczę na was jak to oceniacie, ja zaczynam się mocno niepokoić tym co sie dzieje oraz to dolne topy chodź u góry to sie przyblokowały nieco a górne za duże i chyba to nie puchnie jakoś mocno. Ale nie wiem nie znam się.
Pierwsze 3 mają około 65 dni a czwarta zaś około 54 dzień.
Czyli zostały im jak wierzyć danym producenta około 20-30 dni? Idzie to w dobrym kierunku?

Dobra czas na zdjęcia, na koncu oczywiśćie zoom na topki. Dziś ich bedzie dużo ale nastepnym razem postaram się mniej.
Swoją drogą przez te donice włukniste na dole do podstawek wyszły korzonki co mnie mocno zdziwiło.
1_1.jpg

1_3.jpg

1_4.jpg

#1-2
1-2_1.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

3_2.jpg

3_4.jpg

#3-4
3-4_1.jpg

4_1.jpg

4_2.jpg

#all_top
all_top_1.jpg

all_top_2.jpg

all_top_3.jpg

#mid_up
mid_up_2.jpg

mid_up_3.jpg

mid_up_4.jpg

#przed_czyszczeniem
przed_czyszczeniem_1.jpg

przed_czyszczeniem_2.jpg

#po_czyszczeniu
po_czyszczeniu_2.jpg

#odpady
odpady.jpg

odpady_uzytkowe.jpg

#widok_leśny
las_deszczowy_1.jpg

las_deszczowy_2.jpg

las_deszczowy_3.jpg

#wysokość
wysokosc_1.jpg

wysokosc_2.jpg

#zoom_na_topy
zoom_top_1.jpg

zoom_top_2.jpg

zoom_top_3.jpg

zoom_top_4.jpg

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,786
Odznaki
13
Ja pierdziele jak wy wszyscy to robicie, że wam takie wysokie rosną xD ?
Jak ja bym chciał mieć taki problem :D

btw. 4 tyg to bardzo optymalnie patrząc na to, że ich nie łamałeś i nie mają światła na górze.

Stryjek

Well-known member
Buchów
78
@BetonowyDaniel Już chyba kilka osób Ci pisało łącznie ze mną że Twój problem to podlewanie. Wydaje mi się że jest teraz lepiej u Ciebie w fr, ale wszystko może się jeszcze zmienić. Karły powstają w wyniku lenistwa korzenia czyli przelewaniu podłoża. Może jak wsiądziesz na hps to lepiej pójdzie, będzie więcej czerwonego w światła, cieplej od lampki wiec podłoże będzie szybciej przesłuchało. Większe rośliny - więcej wody potrzebują. Same plusy, może trzeba spróbować jedną na uprawę.

Kolejnym czynnikiem jest światło, im wiecej czieplejszych diod tym bardziej cisną do góry.

Następnie ilość światła, różnica temperatur między dniem i nocą oraz konkurencyjność między roślinami. Może jeszcze o czymś zapomniałem, o genetyce, odmiany outdoor mają większe internody.

KushSensei

Well-known member
Buchów
415
No powiem wam, że zaczeły puchnąć 😛 Widać już pierwsze oznaki tego dobrego. Sporo liści też zaczeły gubić z dołu, dziś zrobiłem dobre sprzątanie i znów pare martwych "topów" z dołu się pozbyłem. Wode piją jak wcześniej dwie z lewej piją mocniej z prawej mniej.
Z ciekawostek te dwie z prawej się obudziły i zaczeły rosnąć w górę --__--

Z gorszych rzeczy to zaczeły się przypalać przy lampie, zrobiłęm coś takiego jak na zdjęciu na drucik oczywiście luźno drucik dałem. Ale kolejne też będzie trzeba jakoś a nie dam rady tego odciągnąć tam z tyłu nie idzie już ręki włożyć 😛
Dodatkowo pęknięty wentylatorek pokazać chciałęm nie wiem jakim cudem to pękło. ponadto wysusza mocno tego dopa co się przykeił a jeden szczyt za nim wchodzi mu do środka i tryka mi tu.. a ja go ciagle odsuwam.

Gratis rzut na puchniejące topy.

#przypalenie 1
przypalenie_1_1.jpg

przypalenie_1_2.jpg

przypalenie_1_fix_1.jpg

przypalenie_1_fix_2.jpg

#przypalenie 2
przypalenie_2.jpg

przypalenie_2_fix_1.jpg

#fan
fan_break.jpg

#all
all_1.jpg

all_2.jpg

all_3.jpg

all_4.jpg

all_5.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół