akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][1szt][Moby Dick XXL Auto][Dinafem]

Wyszukiwarka Forumowa:

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
Witam. Trochę szczegółów:
Odmiana jak w tytule, automat Moby Dick XXL od Dinafem.
Dołek około 30x30cm, wsypałem jakieś 16-18L ziemi.
Ziemia Canna Terra Professional zmieszana z dolomitem.
Nawozy tylko Biobizz Try-Pack Outdoor czyli Fish Mix + Bio Bloom i Top Max.
Wokół dołka ślimakol, roślina podczas wynoszenia spryskana Karate, co jakiś czas polewam wokół Anty-Bissan. Keramzytu nigdy nie daję na out, ale tutaj dałem bo totalnie suche miejsce, nawet jak są ulewy to szybko ziemia wysycha.

To moja pierwsza fotorelacja. Być może nie będzie zbyt ciekawa, bo tylko jeden automat, ale postanowiłem pokazać jak to będzie szło.
Miałem trochę problemów, bo wyszły z nasiona dwa kiełki. Jeden zwykły a drugi taki cieniutki. Wsadziłem całość, ale skorupka nasiona nie chciała zejść, ten mniejszy kiełek zaczął usychać i musiałem ręcznie zdjąć skorupkę. Mniejsza siostra niestety nie przetrwała, ale starsza po jakimś czasie zamulenia zaczęła odżywać. Dlatego trudno powiedzieć dokładnie ile ma dni. Liczę od dnia, kiedy rozchyliły się listki na boki.
Miejsce już tu kiedyś opisywałem, bo miałem tu w poprzednich latach inne automaty. Gleba wokół lipna, leśna, taki szary piasek. Mało co tu rośnie w okolicy, iglaki, szczaw, poziomki, na jesień maślaki. Ale miejsce mi pasuje. Jest to trochę górka dlatego bardzo jest tu sucho.

Dni liczę od 29 kwietnia. Roślina stała w microbox pod CFL i 8 maja została wyniesiona na out mając około 9 dni. Były mrozy, które trochę przymroziły dolne listki, ale niby odbiła. Musiałem wynieść w taką porę, nie miałem jak trzymać dłużej pod CFL.

Pierwsze zdjęcie z dnia 17 maja:

Zdjęcia z dnia 22 maja:

Zdjęcia z dnia 26 maja:

Nieźle podrosła przez 4 dni. Oby jej nic nie zjadło czy ktoś nie znalazł ;).

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
Szkoda trochę jednej rośliny, to wciąga i to bardzo z czasem zobaczysz że nawet nie będziesz chciał wsadzić a i tak zasadzisz...
Dokup sobie ze 3 automaty jeśli palisz niewiele to palenie z nich starczy Ci na trochę.
Powodzenia.

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
O ktoś coś napisał :). Dzięki Kolakao za porady. Doświadczenie raczej mam, tylko ogólnie mało sadzę, bo głównie dla siebie + wiadomo dobrych znajomych się czasem poczęstuje na jakiejś imprezie, czasem oni mnie. Co roku na początku sezonu dawałem zawsze auto, żeby mieć na wakacje, a później dosadzałem jakieś 1-2szt sezonówki. W tym roku miałem 2 takie auto, ale jednego całkiem mróz uwalił. Zostało mi trochę zioła z 2016, więc nie chciałem sadzić zbyt dużo automatów. Za to mam jeszcze 2 sezonówki. Shaman od Dutch Passion dziś został wyniesiony niedaleko tego automata i jeszcze do wyniesienia mam Sweet Skunk FV od Sweet Seeds w całkiem inne miejsce. Także jak wszystko pójdzie dobrze, to na moje potrzeby wystarczy. Co roku testuję raczej inne odmiany, ale zawsze mało sztuk, małe dołki pod sezonówki, bo nie mam jakichś konkretnych pewnych spotów i nie potrzebuję monsterów po 3m :). Miałbym problem przywieźć to, trymować, suszyć. I po co mi tyle towaru ha ha :). Bardziej po prostu gdzieś wsadzam byle gdzie po 1szt, aby w miarę warunki były ;). Czasem się uda, czasem nie bardzo, ale chyba ogólnie coraz lepiej. Pierwszy raz mam o tej porze roku zioło jeszcze z poprzedniego roku.

Pytanie czy mogę podpiąć sezonówki pod tę fotorelkę i jak zmienić temat wątku, dodając w nazwie inne odmiany?

Żeby nie było, że tylko piszę i podbijam wątek, to wynosząc dziś Shamana poszedłem zobaczyć jak tam automat Moby Dick i zrobiłem 2 fotki. Tak wyglądał dziś, 29 maja, puścił już preflowery:

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
Zmienić nazwy się nie da chyba że mod ma taką możliwość to możesz napisać do kogoś z administracji.
Życzę Ci powodzenia żebyś miał co palić do następnego sezonu i obyś szczęśliwie dotrwał do końca bez problemów, będę obserwował co i jak. Powodzenia :weed-sign:

NorthernLights

Well-known member
Buchów
0
Buch za to że chcę Ci się zapierdzielać po lasach dla jednego Krzaka. Lubie takie fotorelacje - konkretnie i nie na***ane 1932933 odmian. Będę zaglądał :) dużo słonka :spalony:

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
Witam. Byłem dziś zobaczyć jak tam mój automat. Podlałem 1.5L wody + Fish Mix 5ml/L oraz Bio Bloom i Top Max pierwszy raz oba po około 3ml/L. I pokropiłem okolice dołka Anti Bissanem. Wiele razy widziałem sarny blisko i odchody dziwne. Zaczyna powoli zabierać się za kwitnienie.
Zdjęcia z dziś 5.06.

Pozdrawiam i do następnego wpisu, za około tydzień.

kolkoogrodnicze

Active member
Buchów
0
Ale ja wyrwało do góry zazdroszczę i kibicuje mocno, obstawiam że koło 30/40g może tutaj paść :D

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
Witam. Byłem dziś po tygodniu czasu zobaczyć jak tam automat. Niby ma się dobrze, kwitnie. Ma już około 80cm i mam nadzieję, że jeszcze trochę podrośnie. W tamtym roku w tym samym miejscu rósł OG Kush Auto też od Dinafem i miał jakieś 120cm, drugi taki sam w lepszym miejscu miał około 160cm. Ale te OG Kushe to w ogóle wielkie automaty, Moby Dick XXL niby troszkę mniejszy rośnie. Miejsce jak już pisałem bardzo suche, 1.5L wody jednak trochę za mało, lekko oklapnięty był. Zacznę lać więcej jak nie będzie deszczów. Dostał jak poprzednio 1.5L wody + Fish Mix 5ml/L oraz Bio Bloom i Top max po około 3ml/L.
Zdjęcia z dziś 12.06:

Pozdrawiam i do następnego.

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
Witam w mojej nudnej fotorelacji :). Byłem zobaczyć co tam. Trzyma się w miarę dobrze, powoli będę odstawiał Fish Mix, bo dziewczyna zdrowa, zielona, no i już konkretnie rozkręca się kwitnienie. Roślina ma około 100cm i jakieś 51 dni. Poszło 1.5L wody (były deszcze) + Fish Mix 5ml/L + Bio Bloom 5ml/L i Top Max 2ml/L. Okolice dołka polane Anti Bissan. Musiałem być tam bardzo krótko (jak zawsze) i na szybkiego dwie nudne fotki, kadry podobne jak wcześniej, bo z tych samych miejsc robione, jeszcze w rękawiczkach ogrodniczych telefonem. Raz słońce, raz pod światło, niewiele widać, ale wyszło jak wyszło.
Pozdrawiam.
P.S. Zdjęcia z dziś 19.06:

Friko

Well-known member
Buchów
0
Fajny projekcik. Oby wyszło jak najwięcej. Miło ogląda się fotorelacje takich pojedyńczych plantów.

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Bardzo mi się podoba twoja roślinka , rośnie bez stresów i treningu jak natura chciała -rękę do roślin masz , będzie z niej piękna mała choineczka - szacun:harvest:

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Bardzo ładna i spora jak na automata.
Szkoda że tylko jedna bo widać że ma z Tobą dobrze. :spalony:

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
Widać progres na zdjęciach. Czekam na up'a.

Sceptyk

Well-known member
Buchów
522
Odznaki
3
Witam. Dzięki za miłe słowa. U mnie nic ciekawego ;). Dziewczyna niby zdrowa i już chyba nie rośnie, bo nadal ma około 100cm, więc odstawiłem Fish Mix. Dostała 3L wody + Bio Bloom i Top Max oba po 5ml/L. Okolice dołka pochlapane Anti Bissan. Trochę liściasta, ale jeszcze sporo powinna napuchnąć. Jak jej nikt nie znajdzie czy coś innego nie trafi :/. Fajnie już się szronić zaczyna i fajnie pachnie. Odkąd uprawiam organicznie to zawsze rośliny mają sporo trichomów i są masakrycznie lepiące żywicą oraz super pachną i smakują. Gdy kiedyś kupowałem tanią zwykłą ziemię uniwersalną z kwiaciarni i dawałem mineralne nawozy (Biohumus Forte, Florovit jesienny) to chyba tak nie puchły i nie były takie lepiące pachnące. Coś jest w tej organicznej uprawie, lepszy smak, zapach, rośliny częściej są zdrowe, nie pleśnieją za bardzo, nic im nie odwala. Szybciej widać niedobory, ale za to wydaje mi się że szybciej też dochodzą i łatwiej trymować, bo sporo liści odpada pod koniec kwitnienia. Ale może mi się wydaje, sam nie wiem ;).
Pozdrawiam.

Zdjęcia z dziś 26.06, roślina ma około 58 dni:

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół