nasiona marihuany

|AF| [2 X 300W LED] {120/80/200} 8 x Sweet Tooth (1st IN)

Wyszukiwarka Forumowa:

ZapalBlanta

Member
Buchów
0
CZEŚĆ WSZYSTKIM! :bounce:
Pierwsza fotorelacja, pierwsza uprawa (IN) - Wbijać!

- Pierwsze Damy –8 x Sweet Tooth od Barney’s Farm

- GrowBox –120x80x200 [0,96 [m2]]

- Oświetlenie –2 x 300W(LED) MarsHydro Full Spectrum

- Medium –11l zwykłe donice, Canna Pro +

- Wentylacja -4" 100mm TT Fan 187m3 / 4" Pro Air Filter - 100/200mm 350m3 (100% Australian Carbon)
+ zwykły 9' biurkowy do mieszania

- Nawozy –CANNA [Vega, Flores, Rhizotonic, PK 13/14, Boost] AQUA GARD [Microbial] GROWTH TECH [pH Buff 7, Up & Down]

- Odmiana -22% THC & 1.1% CBD

- Warunki –DZIEŃ: 26-28*/40-50% NOC: 19-22*/60-70%

- Trening –LST przez 2 tyg.

Z racji, że od paru miesięcy przesiaduję w UK, gdzie prawo podchodzi łagodniej do growerów{na własny użytek!}, to postanowiłem spróbować swoich sił!
Fotorelacje rozpoczynam stosunkowo późno, ale nie wiedziałem czy cokolwiek z tego wyjdzie, więc wolałem się wstrzymać. Jak idzie na chwilę obecną, oceńcie sami. ;)

Mimo lektury błędów się naklepało, ale ja się cieszę. Pierwszą uprawę postanowiłem zrobić testową i zbytnio się nie zamartwiać, a przynajmniej ograniczać jak tylko mogę. Wiem gdzie i kiedy błędy popełniłem, więc następną uprawę zaplanuję już co do joty, mam nadzieję z dużo lepszym efektem.

29.04 - Kiełki powychodziły spod gleby, zostały wrzucone pod lampę nadal w kubeczkach.

Początki były mocno nadwyrężone z powodu niewiedzy początkującego. Zamiast na wacikach, kiedy nasiona pękły poszły od razu do ziemi(niedocelowej) i dwa nie wykiełkowały. :/
Mając dziesięć donic i tylko 8 rosnących dziewczyn postanowiłem wrzucić dwa gratisy, które otrzymałem od sklepu przy zakupie Sweet Tooth'a. Były to Honeysuckle Female i
Blueberry Twist. Niestety z powodu pośpiechu z***ałem i te również poszły do kosza. Tak więc finalnie zostałem z 8 dziewczynami.

14.05[15dz. weg.]

Problemów dochodziło więcej jak się okazało. Kolega doradził mi tylko jednego leda na nie, co okazało się za mało(tym bardziej przy ledach) więc pierwsze 3 tygodnie planty słońca dużo nie miały i strasznie się wyciągały. Generalnie miałem dwie donice ziemi z niewypałów, więc postanowiłem podsypać wszystkie 8 dziewczyn, żeby zakryć gołą łodygę.
Drugą sprawą było pH - nieznane. Kupiłem na wstępie ch***wy miernik(taki z dwoma słupkami, nie elektroniczny). Nie działał wogóle, wskazując non stop pH neutralne. Lałem odstaną wodą z rhizotonic'iem i Microbialem(25%, 35%, 50% dawki przez 3 podlania, które były do tego czasu).

20.05[21dz.weg.]

Doszła druga, ta sama lampa i miernik pH elektroniczny z Kaizena + dokupiłem bufor i roztwory zmieniające pH.
Dodatkowo od tygodnia leciało LST. Nie zamierzałem go robić na pierwszej uprawie, ale coś mnie skusiło. Dla porówniania Środkowego, najładniejszego na tamtą chwilę krzaka zostawiłem bez LST.

Od tego dnia dostały pierwszą dawkę(50%) Terra Veg, łącznie z Rhizotoniciem i Microbialem.
pH nie było nawet znośne - 5.2 :zombi: Miałem trochę ziemi prosto z worka jeszcze, z ciekawości sprawdziłem jej pH. No cóż, ziemi tej już więcej nie kupię - 4.9
Kolejną porażką do kolekcji były ziemiórki, których glizdki jak się okazało były już w workach z ziemią, więc męczyłem się z nimi od samego początku. Wydaje mi się, że mogły się przyczynić do spowolnienia wzrostu roślinek. Dałem do środka lepy, ale pomagały tyle, że muszek latało mi od za***ania nawet po samym pokoju.
Zwiększyłem dawkę Microbialu o 2x i po 2 tygodniach zauważyłem znaczącą różnicę. Muszek było znacznie mniej.

Nie znalazłem nigdzie informacji odnośnie wysokości trzymania LEDów, początkowo miały 90cm, bo bałem się, że poprzypala młode, od tego czasu obniżyłem do 60cm nad topy i pozwoliłem, żeby dziewczyny same do nich się dociągały.

28.05 [28dz. weg/flo(?)]

Tu zauważyłem, że część już się przestawiła na flo(nie wiem dokładnie, w który dzień). Podlewałem je raz na 7 dni, na przemian woda/woda+nuts. W tym dniu dostały samą wodę. Było pisane, że do przelania donic, tak więc każda roślina dostawała po 1.5litra wody odstanej, pH 6.0
Dodatkowo, zakończyłem LST.

04.06 [34dz. 6dz.flo(?)]

Wydaję mi się, że pomimo błędów i problemów jakie przez długi czas atakowały planty, tragedii nie ma.
Część już zakwitała, część jeszcze nie. Dodatkowo przy tym wzroście, zauważyłem już znaczące różnice między poszczególnymi dziewczynami, w zasadzie pod każdym względem. Nie chciałem bawić się z rozdzielaniem nawozów dla pojedyńczych dziewczyn zwyczajnie dlatego, że nie wiedziałem czego, ile, której lać. Więc postanowiłem, że różnica będzie jedynie w ilości podlania i dodaniu 50% dawki Terra Flo dla tych, które już kwitły.
4 mniejsze dostały 1l wody, 4 większe 1.5l. pH na poziomie 6.0

Przez chwilę nie robiłem zdjęć, bo różnice nie były zauważalne jakoś mega a i obyło się bez jakiś większych problemów. Miałem więcej czasu, żeby testować sobie odmiany.
W Polsce dostawałem to co dostawałem i ile dostawałem, zależało od dilera. Nie wiem czy w UK jest tak wszędzie, ale w moim wypadku w końcu mam okazję potestować różne odmiany Merry i przynajmniej gram to gram. ;)

Jest to część I, część II wrzucę prawdopodobnie dziś wieczorem. ;)
Dużych buchów chłopaki, wkońcu weekend :zjarany:

ZapalBlanta

Member
Buchów
0
Część ii

II.
Na chwilę obecną mamy:
24.06 [54dz. {26dz.flo?}]

Dziewczyny od ostatnich fotek dostawały cały czas pełne dawki Canny: Flo, Boost, PK, Rhizotonic, +25%veg, + Microbial + regulatory pH po 1.5l. Samo pH wynosiło 6.0.
Jedynie dwa karły dostawały po litrze, bo nie chciałem przelać.
Obecnie się trochę ochłodziło, a z racji że mieszkam z 2 innymi ziomkami, no to nie mogę zbytnio podkręcać grzejników. Będę musiał jakąś farelkę czy coś ogarnąć.

Temp.: dzień 25*/noc 19/20* Wilg.: dzień 50-60%/noc 40-50%

Oprócz dwutygodniowego LST nic nie były trenowane. Jedynie liście podcinam dolne co podsychają.
Trochę mi się zdjęć narobiło, ale to, żeby się doradzić, o czym później.

Sorry za zdjęcia z kibla, ale było tam najjaśniej <lol>

Te dwa zrobiłem dla porównania, jak dziwnie rosną. Wydaje mi się, że to przez wiatrak mieszający, dałem go za blisko roślin i musiało im za bardzo chyba wiać.
Obecnie przestawiłem rośliny: wiatrak > największe > średnie > najmniejsze.

A tu macie resztę zdjęć już z namiotu

Tak to na chwilę obecną wygląda.

Porady/z***ki?

Nie jest najlepiej, ale myślę że i nie najgorzej. Kilogramów się nie spodziewałem po pierwszej uprawie, ale mam nadzieję, że ze stówkę chociaż ściągnę, co myślicie? :D

Mam do was jeszcze parę pytań na zakończenie:
- Część z nich już sobie kwitnie, ale niezależnie od wzrostu, zarówno jeden karzeł i ten największy żadnych włosków nie pokazują. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? Automaty myślę od sprawdzonego źródła cannabis-seeds.uk., ta sama odmiana, te same nawozy, pH, światło też to samo przecież
- Macie jakieś porady odnośnie podlewania? W ostatnim tygodniu musiałem dwa razy podlać bo część z nich w środę oklapła strasznie, podlałem odżyła. Ale nie wiem kiedy teraz podlać
Ile im jeszcze zostało? A przynajmniej tym co najbardziej już kwitną?

:bounce:.

BombelWsm

Well-known member
Buchów
0
Ladne roslinki moze tym 2 cos zrobiles? Hehe podnos codzien donice i zapamietaj albo co 2dni i bedziesz wiedzial kiedy maja za sucho :) jak juz chce im sie pic to widac rowniez po lisciach :p raczej nic im nie bedzie po lekim przesuszeniu a poradoz***ka jest bardziej powiedzeniem snajpera jesli ty widzisz wroga on moze rowniez zobaczyc ciebie wiec Wyobraz sobie jak z lornetka na spoleczniaka lukasz po oknach a tam sesja z kannabis buszem :D zamontuj rolete typ blackout i zapalaj swiatlo w dzien 5 moze zaduzo azotu im dajeszc i opoznilo zakwitanie?

Ostatnia edycja:

ZapalBlanta

Member
Buchów
0
Co do tego okna to easy, zdjęcia robione w innym pokoju, u mnie roleta cały czas zasłonięta ;)
Wcześniej lałem co te 7 dni, ale część z nich chleje jak polak na weselu obecnie, więc chyba przerzucę się na metodę warzenia :smokee:
Te dwa karły to nie wiem co z nimi, jedyne co je wyróżnia to że były najbliżesz mieszającego, może dlatego.
Hmmm, azot jest zawarty w Terra Veg? Bo gdzieś przebuszowałem, że warto przez dwa tygodnie od przestawienia jeszcze lać nutsy na wega, więc lałem im jeszcze 25% dawki. Spróbuję bez i zobaczymy czy ruszą, dzięki. ;)

Jedyne co mi spokoju nie daje, to skoro to automaty, to o ile dobrze rozumiem mają już jakby ustawiony period, że same się przestawiają, tak? Więc dlaczego, jeśli to ta sama odmiana/warunki, jedne formują już ładne topy, a u pozostałych nawet śladu po nich nie ma

Danio93

Well-known member
Buchów
1
Pestka pestce nie równa! A może przez pomyłkę dostałeś dwa sezony

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół