[AF][400W LED][1m2][HYDRO-DWC] - AK47

Wyszukiwarka Forumowa:

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Siema Mordeczki

Jestem nowy na forum i chciałbym Wam pokazać swoją pierwszą uprawę Hydroponiki. Wcześniej miałem już za sobą 3 uprawy w ziemi ale znudziło mi się targanie ziemi ;) Jako że jest to uprawa testowa w celu zobaczenia jak sobie poradzę z hydroponiką więc póki co tylko 1 roślinka.

Sprzęt:

BOX - Homebox Evolution PAR+ 1m x 1m x 2m

Wentylacja:

Silent Metal 340m3/h z możliwościa kontroli temperatury i płynną regulacją obrotów. Narazie bez filtra węglowego bo póki co nie pachnie :) Jak zacznie pachnieć to mam filtr CAN-Lite który wystarczy do przyłączenia wkręcić. Super patent z tym wkręcaniem nie trzeba się je**ć z taśmą :)

Światło:

Światełko firmy Advanced-Star COB LED 400W Full Spectrum (diody EPISTAR)

Miernik:

Milwaukee 802 skalbirowamy tydzień temu. Odczytuje pH PPM i TDS

Pompa napowietrzająca wode:

Zbiornik:

IWS OxyPot 19L

Nawozy:

GHE Mineralne do Hydro

Grzałka:

Na wypadek jakby było trzeba. Narazie jade bez grzałki :)

Dzien 1:

Dzien 2gi veg:

Dzień 6sty veg:

Jak widać korzenie taplają sie w wodzie już co mnie bardzo cieszy.

Woda pH 5.9
PPM: 520-600
Światełko 20/4

Narazie idzie bez przeszkód mam nadzieje że pójdzie tak do końca growa i wyjdą duzetopy :D

Pozdrawiam Wasz nowy kolega :)

duzytop

M

mlodygru

Guest
No kurcze wygląda ciekawie. Będę zaglądał. Powodzenia

R

ruski wentylator

Guest
będę sledzil bo tez czuje wewnetrzna chec cos nowego i mysle o hydro ale boje się i trzeba wszystko dużo zmienić...
powodzenia

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Siema mordeczki

12sty dzień veg

pH 6.0, PPM 500-600

Na dniach planuje zmienić całą pożywkę i zwiększyć nawozy na 5ML na 19L​

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
elegancko sie przygotowales do tematu za co buch. Bede kibicowal.
Nie piszesz nigdzie jaka masz temp pozywki .

duzytop

Well-known member
Buchów
2
elegancko sie przygotowales do tematu za co buch. Bede kibicowal.
Nie piszesz nigdzie jaka masz temp pozywki .

No nie pisze bo nie mam termometru ale wszystko rośnie póki co bez problemu. Dziś bądź jutro zrobie update bo już całkiem podrosło :)

---------- Post Zaktualizowany 20:39 ---------- Data pierwszego postu 16:52 ----------

Elo Mordeczki 20dzień Vega

Uzupełniłem ostatnio troche wody z nawozami i chyba przesadziłem bo pojawiły się baranie rogi. Dlatego dzisiaj poszło dodatkowe 3L czystej wody i regulacja parametrów, a wygląda to tak:

Duże bydlę jak na 20 dni nie? Mam nadzieje że zmieści sie do tego boxa :)

Wilgotność 47, temp. 27​

M

mlodygru

Guest
WOW!!!!! ALE CZAD!!!! Jestem pełen podziwu i może w przyszłości też hydro spróbuję. Zasłużony BUCH!!!

---------- Post Zaktualizowany 21:09 ---------- Data pierwszego postu 21:06 ----------

Napisz tylko proszę co robisz zaraz po pokazaniu się kielka. Wsadzasz między keramzyt i do wody czy jak?? Jestem w tej sprawie totalnie zielony więc ciesze się jak się od Ciebie czegoś dowiem. Pozdrawiam

duzytop

Well-known member
Buchów
2
WOW!!!!! ALE CZAD!!!! Jestem pełen podziwu i może w przyszłości też hydro spróbuję. Zasłużony BUCH!!!

---------- Post Zaktualizowany 21:09 ---------- Data pierwszego postu 21:06 ----------

Napisz tylko proszę co robisz zaraz po pokazaniu się kielka. Wsadzasz między keramzyt i do wody czy jak?? Jestem w tej sprawie totalnie zielony więc ciesze się jak się od Ciebie czegoś dowiem. Pozdrawiam

Najpierw kiełkuję w Eazy Plugs jak już wystawi łebek to do koszyka nasypuję umytego keramzytu tak gdzies 2/5 wkładam i podsypuje resztą. Wkładam do zbiornika, ważne żeby koszyczek po części był w wodzie która bulgota od pompki. Przez pierwszych pare dni podlewam z góry normalnie jakby to była ziemia i tyle :)

Eustachy

Trawą Palę Stresy
Weteran
Buchów
944
Odznaki
3
Nie szkoda Ci 1m2 i 400W tylko na jednego pomidora? Rozumiem że pierwszy raz i testowo ale mogłeś więcej wrzucić na pierwszy raz, zawsze to inaczej wyjdzie z plonem :)

Pomidor piękny

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Autor napisał, że to jego pierwszy raz na hydro i test systemu. Z góry zakładasz, że wszystko będzie super i więcej roślin da wyższy plon. A jeśli (odpukać) coś będzie nie tak, to co? Większe straty, bo więcej plantów szlag trafi. Rozumiem podejście autora tematu i bardzo podoba mi się wykonanie. :thumright: Teraz ma szansę 'wyczuć sprzęt', nabrać doświadczenia i obycia z hydroponiką, a jak pójdzie dobrze z jedną rośliną - to później odbije sobie 'koszty testów' na większej ilości plantów przy następnym grow. Pozdro! :yeahh:

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Tak jak pisze kolega Matsuda86. Ja wiem że jak ktoś widzi boxa 1m2 to od razu by 20 plantów z LST walił ale po co mi to? Ja uprawiam tylko dla siebie nie sprzedaje nic. Ten plant i tak już prawie połowe boxa zajmuje a jeszcze nie zaczął kwitnąć. Za około tydzień kolejny update :) Pozdrawiam.

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki, 29 dzień życia roślinki

Co się mniej więcej działo. Końcówki troche przypaliłem jak uzupełniłem zbiornik wodą z nawozami (bardzo małe dawki) o dziwo ta odmiana chyba tego nie lubi, więc przez cały późniejszy okres dolewałem po prostu wodę z kranu i regulowałem pH. Korzenie tak urosły że obrosły mi przewód od pompki :p

Wczoraj wymieniłem cały zbiornik i zwiększyłem nawozy na 14ML każdego na 19L wody. Dziś wracam patrzę i musiałem 2.5L dolać. Ta roślina pije więcej niż ja :p

Zamontowałem filtr CAN-Lite bo wali starymi skarpetami już :p Za***iście wymyślili ten kołnierz przyłączeniowy do filtra, to jest tak poręczne jak zmywarka dla faceta

Bryła korzeni, zdjęcie z wczoraj dziś jest ich jeszcze więcej. Są prawie bielutkie lekko brązowawe ale to od nawozów już czytałem. Prawie śnieżna biel :)

No i nasza panna AK-47 w całej okazałości

pH 5.8
PPM 1070

No to tyle na dziś :thumbs-up-smiley-em do następnego :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół