nasiona marihuany

[AF][400W LED][1m2][HYDRO-DWC] - AK47

Wyszukiwarka Forumowa:

duzytop

Well-known member
Buchów
2

Elo mordeczki dzień 75 zbiornik :)

Dziś nastąpiła zmiana całego zbiornika. Zbiornik zmieszalem (sama twarda woda z kranu) z Advanced Nutrienrts Flawless Finish. pH wyregulowane do 5.7

Zdjęcia z przeprowadzki:

---------- Post Zaktualizowany 16:19 ---------- Data pierwszego postu 16:17 ----------

7 dni i trymuje ;-)

jaksydragsy

Well-known member
Buchów
2
Poleciał buch, bo jak dla mnie ganja rosnąca w wodzie to normalnie cuda na kiju. SŁyszałem o uprawie hydro, ale teraz dopiero widzę jak to wygląda. I nic już nie rozumiem. Ganja rośnie sobie w wodzie i jej korzenie nie gniją... :shock: A jak w ziemi roślina jest przelana, to jej korzenie gniją i zaczynają się problemy, ba, po podtopieniu jednej mojej rośliny na spocie i z nią dzieją się niepokojące rzeczy.

Więc jak to jest? Korzenie w wodzie nie gniją, a na przelanej glebie gniją i roślina traci oparcie. Jak to się dzieje?

S

Sławuś z council estate.

Guest
Więc jak to jest? Korzenie w wodzie nie gniją, a na przelanej glebie gniją i roślina traci oparcie. Jak to się dzieje?

Woda musi mieć odpowiednie parametry pH i EC, temperaturę, zawierać to co potrzebne roślinie, być wolna od patogenów i natleniona. Nie ćpaj już. Idź spać.

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Poleciał buch, bo jak dla mnie ganja rosnąca w wodzie to normalnie cuda na kiju. SŁyszałem o uprawie hydro, ale teraz dopiero widzę jak to wygląda. I nic już nie rozumiem. Ganja rośnie sobie w wodzie i jej korzenie nie gniją... :shock: A jak w ziemi roślina jest przelana, to jej korzenie gniją i zaczynają się problemy, ba, po podtopieniu jednej mojej rośliny na spocie i z nią dzieją się niepokojące rzeczy.

Sekret tkwi w napowietrzonej wodzie, pompka akwariowa chodzi 24/7 i natlenia wode, dzięki temu korzenie nie gniją.

Jak doniczka ma dziury to nie wiem jak można przelać ;)

duzytop

Well-known member
Buchów
2

Elo mordeczki 86 dzień w zbiornku

Ścinka trwa już odkąd uciąłem korone, trwa bardzo powoli bo każda łodyga jest po prostu WIELKA. Sami zobaczcie:

Korona + pół innej łodygi

Tyle zostało jeszcze do ścięcia:

Dzisiaj cięta 1 łodga, troche zeszło bo wielka i liściasta. Zostały jeszcze 3-4 takie do obróbki

Hydro to jednak hydro :p A no i wzbiorniku sama woda + advanced flawless finish.

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki

Z racji braku czasu pół rośliny musiałem wywalić do kosza bo nie zdąrzyłem ściąć. Fotorelację można przenieść do zakończonych. Na dniach startuje z hydro + sezon. Póki co mam 3 słoiki do spalenia :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół