akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][4x Auto Speed Bud][1x Ak472] Mój pierwszy grow

Wyszukiwarka Forumowa:

Person420

Well-known member
Buchów
0
Siema, witam w growlogu mojego pierwszego Out'a :)

Spotkamy tu 5 automatów:
-4x Speed Auto Bud od Female Seeds
-1x Ak472 od Akseeds

Nawozy:
Narazie mam biohumus i pałeczki nawozowe biopon (https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?129541-BIOPON-pałeczki-nawozowe-z-mikoryza)
Możecie mi doradzić jakie nawozy mogę kupić na flo i czy na weg biohumus wystarczy, bo się nie znam na nawożeniu :p

Gleba:
40l Uniwersalnej ze sklepu o ph 5,5-6,5 przekopana w proporcji 50/50 z ziemią spod pokrzyw

Niestety pomieszałem wszystkie pestki wrzucając je razem na wacik i nie wiem już, który to Ak472... lecz na pewno pójdzie poznać po wyglądzie gdy trochę podrosną.

Obecnie wszystkie siewki są umieszczone w prowizorycznych doniczkach po jogurtach, obklejone kolorową taśmą by korzeń nie dostawał światła. Gleba w tych doniczkach to uniwersalna, bez tej spod pokrzyw.

Tak wyglądają w trzeci dzień od zasiania

Po niedzieli przygotowuję miejscówkę i przesadzam na nią wszystkie panienki.

Do następnego up'a :)

Noname97

Well-known member
Buchów
0
40 litrów do jednego dołka dla wszystkich 5 auto?

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
Będzie walka o jedzenie w myśl zasady 'niech wygra najlepszy' .

Person420

Well-known member
Buchów
0
Własnie sie zastanawiam czy razem czy oddzielnie, ale myślę, że wybiorę tą pierwszą opcję.

Ostatnia edycja:

Person420

Well-known member
Buchów
0
Up!

Udało mi się znaleźć trochę wolnego czasu dzisiaj, więc przygotowałem miejscówkę i przesadziłem na nie planty

Jak widzicie, moje maleństwa się trochę powyciągały i powyginały. Czy może to czymś skutkować? Zaradzić temu, czy nic się nie stanie jak to tak zostawię?
Sam biohumus na weg powinien wystarczyć?

Kolakao

Well-known member
Buchów
5
Mógłbyś to podsypać ziemią bo nawet wiaterek może Ci je położyć. A co do nawozów to już jak sam chcesz. Na weg pewnie wystarczy jeśli ma odpowiedni skład czyli przewagę azotu, natomiast na flo zaopatrz się w nawóz z przewagą potasu, fosforu i do tego jakiś booster np PK 13/14.

NorthernLights

Well-known member
Buchów
0
Jak będziesz coś dosadzał kup sobie granulowany obornik w ogrodniczym i wymieszaj to z glebą. Roślina wówczas większość potrzebnych jej pierwiastków będzie pobierać z medium.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół