[AF] 6xNN - pierwszy outdoor

Wyszukiwarka Forumowa:

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
Siemka zielarze, pomijając wszystkie parafrazy lecę z growlogiem :

6x NN - Kings Kush, Easy plant xxl AF, ak 47 AF ,critical widow (pełnosezonówka) - coś z tej puli będzie tam rosło.
Specyfikacja uprawy :
- Doniczka 11l
- Ziemia do ziół 6,5-7,5 PH + Kermazyt warstwa około 1cm
- Nawozy :
a) weg :
- ukorzeniacz do roślnik zielonych NPK 4 - 12 - 5 + (10) z mikroskładnikami - 2x podlana ziemia przed zasadzeniem oraz na bieżąco raz w tygodniu dawka na 5l wody wg. producenta
- Biohumus 2x podlane - zastąpiony Azofoską 1x podlane do tej pory
b) Flo :
- na początek planuje planton K
- jakoś po 3 tygodniach flo planton K zastąpi Substral Burza kwiatów + ripen i tak pozostanie do flusha
- Flush woda + melasa wędkarska

CAŁA UPRAWA 1x na 2 tygodnie odżywka dolistna tytanit

Krzaczki na ten moment mają około 26 dni weg, a niestety nie widzę na nich włosków pokazujących ,że panienki to panienki :zjarany:.

Pomożecie? Oko doświadczonych zawsze pomocne

Trudne początki, 2 doniczki za mało :D

Jakoś poszło jest już 6, każda ma własny domek.

Pytanie one czy oni?

Czekam na pilnie na odpowiedzi i podpowiedzi co dalej :D

StrachU

Zalegizować Marihunaen !
Weteran
Buchów
1
Wszystko spoko. Automaty do tygodnia powinny się określić.
Zauważyłem po swoich roślinach, że podanie azofoski na wegu opóźniło flo o jakiś tydzień.
Ale jest druga strona medalu, bo urosły większe.

Ja bym jeszcze tylko zakamuflował te donice, a ślimakol dał dookoła nich, a nie na medium, w którym uprawiasz. To tak na przyszłość, bo teraz już raczej Ci tych roślinek nie wpie****ą ;)

Acha.. nie mów nic nikomu, tylko nam. Tu.
<peace>

Prezes

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ta fotka z przed ostatnia to ona widac juz bialy wlosek jesli sie dobrze przyjzy;)
zastosuj jeszcze cos do odstraszenia saren zeby Ci nie zezarly:p
powodzonka zycze i zapraszam do mnie;)

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
Na odstraszanie saren mam własny mocz i najgorszy najbardziej smierdzacy proszek do prania z carrefoura :D Jak narazie saren nie spotkałem na spocie, natomiast ślimaki od użycia slimakolu też się nie pojawiają.

G

greentrip

Guest
Skoro krzaki do tej pory Ci wytrzymały, to sposoby na swoją zwierzynę musisz mieć skuteczne :) Ślimakolem i tak profilaktycznie bym sypał. Panienki już duże to w całości ich nie zjedzą, ale szkód mogą narobić.
Powodzenia :)

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
UPDATE 29/00

Siemka Panowie, normalnie nie robiłbym UP'a ale ,że musiałem uchronić się przed przypałem wywiozłem moje dwie schorowane dziewczynki z boxa na outdoor. Były przelane więc nie oczekuje z nich kokosów, może jakieś parę gram plus masło? :yeahh:

Przy okazji ,że tam pojechałem to dosypałem ziemi z dolomitem do wybrakowanych, nie dużo ale zawsze. No i dodatkowo zrobiłem oprysk z tytanitu oraz dostały Azofaski z wodą (po około 200ml każda, nie dużo bo od wczoraj popaduje non stop), ostatnio jakoś w poniedziałek podlewałem azofaską i to tak delikatnie aby nie spalić.

Rośliny pną się w górę, treningu nie zamierzam robić zresztą chyba powoli za późno na takie rzeczy. Jak myślicie? Nie widać jakiś braków czy problemów z PH. Zacząłem podlewać wodą z carrefora. Ma ona około 6 PH po własnym badaniu więc przy nawozach na weg podrośnie minimalnie ale jest git. Zapodaję już zdjęcia bo zapewne mało kto to już doczytał, a scrollował dalej :smokee:

Wszystkie 8 wspólnie :

TO CZARNE TO ZIEMIA Z RĘKAWICZEK TROSZKĘ SIĘ POSYPAŁO NA ROŚLINKĘ

Slimakol się kończy, proszek też wysypałem do końca więc także czeka mnie wizyta w carrefourze :D
Pozdro Panowie, jakby ktoś miał jakieś sugestie albo pomysły co z treningiem jestem otwarty na propozycje.

Noname97

Well-known member
Buchów
0
Na ostatnim zdjęciu coś Ci się dzieje z krzaczkiem, w dodatku są to nowe liście, więc musisz ogarnąć co jest pięć.
Co do treningu, na twoim miejscu zrobił bym LST, na początku fotorelacji też byłem sceptycznie nastawiony i stwierdziłem, że nie będę robił, ale... po dłuższych namysłach i gadaniu innych forumowiczów, żebym zrobił LST... zrobiłem. Jestem baaardzo zadowolony, jeżeli dobrze zrobisz to na prawdę się opłaca, bo odwdzieczy się się plonie. Mogłeś zrobić je trochę wcześniej, ale te które nie kwitną możesz naginać, a te które kwitną dał bym już spokój...Niby nie stresuje, ale łodyga może być już bardzo twarda i nie będzie chciała się położyć, a łatwo można złamać taką. I pamiętaj, nalepiej robić LST przed podlaniem, gdy ziemia jest sucha, bo łodyga jest bardziej elastyczna. Powodzenia! 5

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
Będę jechał dzisiaj w rejony spota aby ogarnąć 2 kolejne miejsca więc zobaczę o co chodzi z tymi liśćmi. Zobaczę co z tym Lst jeszcze w takim razie.

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
[Pomocy/COLOR]

2 dziewczynki zaczęły chorować, takie uszkodzenia jak na zdjęciu przejawiają większość liści, tutaj uchwycie tego najbardziej. Co to może być? Macie jakiść pomysł? Latem 2x Azofoska i raz biohumus od florovita + oprysk tytanit 3x od początku już.

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
Zdjęcie z wczoraj, przed opryskiwacz na drobne robactwo. Jutro pojade na spota i sprawdzę czy robactwo ustąpiło. Przygotowane 3 spoty na szybkie automaty, we wtorek trafią do Boxa, po tygodniu do ziemi ale o tym innym razem.

EDIT UPDATE :

Idąc Waszymi radami zrobiłem oprysk na robale, dodatkowo dzisiaj zrobiłem oprysk z środka na choroby grzybicze. Nie podam nazwy, bo po prostu nie pamiętam (zostało na aucie). Natomiast pamiętam ,że jest to ściśle związane z grejpfrutem ,a dodatkowo działa także jako stymulator wzrostu.

Kierując się do sedna, proszę o pomoc. Otóż jest to moja pierwsza fotorelacja, pierwsza uprawa i chciałbym abyście pomogli ocenić czy roślinki już kwitną oraz czy nie mam samca na stanie. Dodam zdjęcia po kolei każdej rośliny na tak zwanych łączeniach. Chciałbym zaznaczyć ,że dzisiaj rośliny mają 31 dni od wyjścia z ziemi, a są to w wiekszości automaty tzn. mogły wkraść się 2x critical widow fem ale 3 z 11 pestek nie wyszły z ziemi więc mogły być to także one. Dzisiaj także chyba po raz ostatni w ruch poszła AZOFOSKA. Czekam na opinie drodzy growerzy i odpowiedzi. A kiedy zacząć lać planton K i burze kwiatów? :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Proszę o rzetelną odpowiedz, mimo wszystko dziwne ,że 31-dniowe automaty tak słabo kwitną. Tu pare fotek dla wyobrażenia sobie postury dziewczyn.

Pozdrowionka, czekam na pomysły :D <coolpalacz><coolpalacz>

Ostatnia edycja:
P

Piję Mleko

Guest
Kwitną tak jak znajomego o 30dniu, wzrost podobny tylko wkopał w ziemię

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
UPDATE

Jako ,że udało mi się przygotować kolejne 3 spoty ,które zasiedlą zamówione już AF z f2seeds.pl. Dokładnie mówiąc :
- Hejzomatic x PurpleRyder x AutoXtreme AF - 3szt - Bebook
- Speed x WhiteWidow AF - 3 szt - f2seeds
- Hejzomatic x Wh. Russian x Bebook Special AF - 3 szt - bebook
- Bebook Special F2 AF - 3 szt - bebook

Charakterystyka spotów (podaje w metrach dla ułatwienia) :
1) 1x1,5m
2) 1X1m
3) 1X1.5m

Na tych 3 spotach na***ałem 240 litrów mieszanki torfowej Athena, 7kg dolomitu,15l perlitu, 20 kermazytu.
Jako dodatek dodałem kilka garści Azofaski, tak z umiarem aby nic nie spalić. Podlewać nie musiałem, ostatnie dni dały wody co wystarczyło. PH na spotach jest bardzo podobna ze względu na duży wkład własny i równa się on około 6,2Ph. Czekam teraz na pestki powinny być może w środę, czyli najszybciej około 15.07 pójdą na spot. Nawozy i resztę podam za tydzień.

Jeśli natomiast chodzi o doniczkowego spota to ma on się dobrze, oddalony jest jakieś 500m od tych wyżej opisanych i pokazanych. Rośliny dostały dziś dolistnie tytanit 1,5ml na litr oraz naturalny substytut grejprutowy na pleśń. Podlane delikatnie plantonem K w stężeniu 5g na 5l + 2g agrecol ukorzeniacz NPK 6-12-coś tam :D

A tu karzełek :(

A tutaj spotkanie w polu, nie tylko ja miałem pracowity poranek :smokee:

Pozdro!

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
UPDATE DZIEŃ 45/13 FLO :yeahh:

Tak więc, dziewczynki mają się dobrze. Kwitną, brak niedoborów oraz większych problemów nie licząc pogody. Jakoś w sobotę zdiagnozowałem przelane wynikające właśnie z pogody ale dzisiaj już roślinki są w lepszym nastroju. Mieszanka do podlewania nieco się zmieniła i wygląda następująco :
woda + melasa trzcinowa + hesi super vit ----> woda + melasa trzcinowa + hesi super vit + planton k -----> woda + melasa trzcinowa + hesi super vit ------> woda + melasa trzcinowa + hesi super vit + planton k ------> woda + melasa trzcinowa + hesi super vit + biobloom

Dawki :
Hesi Super Vit - 1 kropli na 5l wody
Melasa trzcinowa - 2-3 łyżki na 5l wody
Biobloom według zaleceń producenta - 0,3 ml na 1l wody
Planton K - 0,75 dawki producenta

Chciałby się dowiedzieć czy mogę połączyć Substral burze kwiatów z biobloom? A może lać na przemian? Może zrezygnować z któregoś?
Dzisiaj rośliny dostały także oprysk tytanit + miedzian 350 sc w dawkach :
- Tytanit 1 ml na 1l wody
- Miedzian 350 SC 3ml na 1l wody

Z dodatkowych rzeczy to musiałem posypać naokoło doniczek ślimakolem. Powinno wystarczyć już do końca uprawy :) A teraz fotki.

Tyle byłoby z tych lepszych i pewnych rzeczy. Poniżej zamieszam zdjęcia jednej z roślinek, chyba najwyższej która nie kwitnie tak jak wszystkie. Pokazała owszem płeć natomiast brak jakieś wielkiej ilości białych włosów, tak jakby dopiero zaczynała. Czy jest możliwe ,że wmieszał mi się tam critical widow fem pełnosezonowy? Proszę oceńcie po zdjęciach i dajcie znać co o tym sądzicie :smokee:

Jeśli ze zdjęć nic nie wywnioskujemy, postaram się pojechać jutro na spota i zrobić dokładniejsze fotki :) Pozdro. Oby tylko zainteresowanie wzrosło :D

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
5,003
Odznaki
2
Ty też fajnie lecisz, zazdroszczę opcji sadzenia na out.... Kilka lat temu leciałem z outem i mam piękne wspomnienia.

Powiedz mi, ta miejscówka nie jest przypałowa ? Mi za***ali z takiej młode rośliny w doniczkach, bo ktoś mnie zobaczył.
Miejsce podobne do Twojego, łąka - otwarta przestrzeń. Obym się mylił, z fartem elo!

Sahtaro

Well-known member
Buchów
0
Są to nie uzytki, staram sje jezdzic wczesnie zawsze inna drogą ale faktycznie jakby ktos sie zaczil moze cos zobaczyc bo najblizsze domy 2km od sadu :)

I tak jakos za tydzien troszke je rozdziele aby nie staly w kupie w razie zlodziei :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół