[AF][8xGreenAkXL&AK472] MIX

Wyszukiwarka Forumowa:

Ramses

New member
Buchów
0
Witam, chciałbym zacząć swoją pierwszą fotorelację ze swojej pierwszej uprawy. Otóż zakupiłem nasionka Green Ak XL x10 i dostałem do tego AK472 x3 w gratisie. Wyszło mi z tego razem 8 krzaków ale zapomniałem je od siebie oddzielić i stąd taki misz masz w tytule :jocolor:

Ziemia w jakiej uprawiam to Canna Terra Professional, wychodzi trochę ponad 11L na jednego planta chociaż w praktyce to wygląda trochę niechlujnie bo 5 roślinek mi nie wyrosło i zostały puste place ziemi na spocie :p Skoro już mowa o spocie to jest on na bagnach stąd też kupna ziemia. Wsypałem ją na folię, w której porobiłem dziury na dnie, mogłem dać keramzyt na dno żeby był lepszy drenaż ale trochę za późno doszedłem do wiedzy o tym, że fajnie byłoby to zrobić, tym bardziej, że wilgotność w tym miejscu oscyluje pewnie w okolicach 70%

Do swojego zestawu kupiłem Canna Terra Vega i Canna Terra Flores. Na razie podlewam Vega rozmieszane w proporcji 50ml/10L jakoś raz w tygodniu czyli przy każdym manualnym podlewaniu :> Nie mam opcji robić tego częściej z racji opadów deszczu a ziemia nie chce za bardzo schnąć :/ Jak przyjdzie pora kwitnienia to zacznę lać Flores a potem tak 10-14 dni przed zbiorem podam Ripen żeby trochę spuchła :harvest:

Roślinki mają już 3 tygodnie od wsadzenia kiełka w ziemię. Coś mi trochę zjadło liście ale chyba nie ma się czym przejmować. Wstawiam zresztą fotki co najlepiej odda całą magię tej sytuacji :D

Ta z pogryzionym od boku liściem to moja faworytka, rośnie najlepiej, ma około 20 cm wysokości :>

Teraz drodzy hodowcy, przyjmę wszelkie rady, krytykę i ocenę :D
Poza tym może jest ktoś w stanie ocenić ile mi wyjdzie suszu? Wiadomo, pierwsza uprawa, brak doświadczenia ale wziąłem odmiany, które mają dać rzekomo więcej plonu niż AK47 więc liczę na co najmniej 50g z jednego planta :>

5gFM

Well-known member
Buchów
1
ripenu nie daje się roślinie po to żeby spuchła, tylko żeby szybciej dojrzała.
do Twojego zestawu dodałbym pk13/14 oraz canna boost przede wszystkim - to on sprawi, że Twoje kwiatki napuchną

Ramses

New member
Buchów
0
Dzięki za poradę, doczytałem i na 100% skorzystam :)

kolkoogrodnicze

Active member
Buchów
0
Jako początkujący nie ma szans żebyś zdjął 50g z automatu i to każdego, do takiej ilości z auto trzeba mieć dobrą rękę i farta do genów

Kolakao

Well-known member
Buchów
0
Jako początkujący nie ma szans żebyś zdjął 50g z automatu i to każdego, do takiej ilości z auto trzeba mieć dobrą rękę i farta do genów

A co Ty taki pewny jesteś ? Żebyś się jeszcze nie zdziwił.

Ramses

New member
Buchów
0
Witam ponownie po 3 tygodniach! Postanowiłem zrobić małego upa :)
Ogólnie roślinki mają się dobrze i są zdrowe poza jedną, która została zaatakowana przez jakiegoś dzikiego drapieżnika konopnego :(
Pozostało więc ich 7 ale spodziewam się dobrych efektów ;) Dzisiaj podlałem im pierwszy raz Canna Terra Flores bo weszły w fazę kwitnienia :)

Zakupiłem jeszcze Canna Terra PK13/14 i Canna Terra Boost i będę je lał od następnego tygodnia ;)
Największa z panienek ma około 135 cm a najniższa jakieś 115 cm (na thc-thc podawali, że Green AK XL rośnie do 110 na oucie także myślę, że wyszły całkiem dobrze xd)

Nie robiłem im LST bo stwierdziłem, że nie będę ryzykować a ponadto krzaczki były trochę zbyt blisko siebie.

Oto jak się teraz prezentują:

Liczę na jakieś komentarze drodzy jaracze i hodowcy :)

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Nie robiłem im LST bo stwierdziłem, że nie będę ryzykować a ponadto krzaczki były trochę zbyt blisko siebie.

Jak każdą ponaginasz w inna stronę to będą miały więcej słonka i się rozkrzaczą - spróbuj i nic tym nie ryzykujesz , nie musisz od razu glebować do ziemi , naginaj do połowy wysokości jak się boisz - szkoda plonu - jedziesz :freak2:

pszczółka

Well-known member
Buchów
0
pięknie się prezentują panny, na dniach pokażą włoski. Moim zdaniem nie ma sensu stresować, ewentualnie jedną która jeszcze nie wchodzi na flo. Wstrzymaj się z boosterami na kwitnienie lepiej im Azofoski dosyp lekko blade są ile wlezie niech wegują.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół