• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][cfl 141w][0,1m2] Afghan Kush Ryder Turbo na kompaktach

Wyszukiwarka Forumowa:
A

anomtu

Guest
Przedstawiam fotorelację - aktualizacja co tygodniowa z wyjątkiem końcówki, ponieważ nie będzie mnie w kraju.
W rolach głównych -
Turbo:

normal_2012-08-01_19-04-41_757.jpg

Nasiono:
normal_2012-08-01_19-09-49_218.jpg

Nawozy (dojdzie root stimulator od Hesi na dniach):

normal_2012-08-01_19-08-10_444.jpg

BOX:
22x45x60cm folia DIAMONT i szyba 3mm
OŚWIETLENIE
:40w,32w,3x23w 2700k
WENTYLACJA
:120mm, 80mm OUT 80mm IN
GLEBA : uniwersalna, perlit, kermazyt, dolomit
TEMP
:25-29C
WILGOTNOŚĆ
:60(weg)40(flo)
DONICZKA: 3l Airpot

UPRAWA
:lst,fp 19/5, wycinka liści.

Kiełkowanie odbyło się na doniczce torfowej.
Od wykiełkowania podlałem 2xwodą z kwaskiem (ph ok.6). Ostatnia faza kwitnienia będzie się odbywać na automatycznym nawadnianiu.

Jedyne co bym ulepszył to ciepłe oświetlenie w fazie weg. i ewentualnie Hesi Super Vit ale pociągnę to bez tego.

Dlaczego warto się spuszczać dla tych kilkunastu gram?

Bo nie ma nic przyjemniejszego niż palenie własnego krzaka :spalony:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A

anomtu

Guest
Witam po tygodniu.
Turbo dzisiaj trawiła do doniczki docelowej. Od ostatniej aktualizacji podlewana co 2 dni mieszanką RC,TNT,PZ w ilości 50-70% wg zaleceń producenta.
Poczekam, aż ziemia opadnie i podsypie kemrazytem.

normal_2012-08-08_13-53-15_981.jpg

A

anomtu

Guest
W ostatnim tygodniu podlałem w pt i pon z nawozami wg zaleceń producenta. Wykonałem delikatne lsd w pon przed podlaniem. Zauważyłem dzisiaj pierwsze preflowery.

normal_2012-08-15_13-18-19_819.jpg

A

anomtu

Guest
No patrząc na ostatnie zdjęcie to rzeczywiście Turbo nie spało przez ostatnie 7 dni :)

Podlewanie - przeszedłem w pt na Bloom Complex - podlewam 75% dawki producenta. Podlałem także w pon. Mam zamiar podlewać do końca 2 razy w tygodniu. Wilgotność na poziomie 50-60, temperatura 25-30 (w upał poniedziałkowy). Wykonałem ciekawe lsd.

normal_2012-08-22_12-00-14_265.jpg
normal_2012-08-22_12-02-02_999.jpg

G

Gość

Guest
Powiem Ci fajnie lecisz :) Bede zaglądał roślinka zdrowa i zielona w 2-4 tyg zwiększ dawke nawozu na flo stopniowo nawet do 400 %
Buszek za Ciebie :) :bongo4:

G

Gość

Guest
zaraz poszukam ale ktoś pisał z bardziej doświadczonych ze w trakcie flow zwieksza w 3 -4 tyg kwitnienia do 500 % dawke zalecana przez producenta. Wiesz czytam forum ze zrozumieniem i poprostu bazuje na tym co czytam :) :zjarany:

A

anomtu

Guest
Cześć,
Dzięki za komentarze i buszki. Co do dawki nawozów to wolę opierać się na zaleceniach producenta (w końcu za darmo nie dostali nagrody za najlepsze nawozy dla MJ). Być może będę zwiększał dawkę, ale tylko Fosforu.

Co do uprawy to zamieszczam kolejne zdjęcia. Roślina zaczęła iść w kwiaty. Najgorsze jest to, że miałem niespodziewany wyjazd i przez 6 dni turbo było bez papu. Podlałem dopiero w nd dawka 70% wg producenta taka mieszanka jak ostatnio. Roślinka odżyła, chociaż straciła przez to trochę liści wiatrakowych.

Dzisiaj podlałem kolejny raz tylko zrobiłem mieszankę 100% i zacząłem lać razem z Phosforus+, dałem też kilka kropel Root Complex.

normal_DSC_0051.JPG
normal_DSC_0049.JPG

---------- Aktualizacja posta 05-09-2012 12:57 ---------- Czas poprzedniego posta 30-08-2012 14:47 ----------

Nic tak człowieka nie cieszy jak progress własnej rośliny :) Już teraz widzę, że ta uprawa będzie dla mnie rekordowa. Muszę tylko znaleźć sprawdzony system nawadniania. Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym zakresie to proszę o info.

Jak zwykle i jak co tydzień kolejne zdjęcia. Podlewanie w Pon w standardowej dawce wg zaleceń producenta.

normal_DSC_0082.JPG
normal_DSC_0079.JPG
normal_DSC_0088.JPG

A

anomtu

Guest
Zakupiłem dozownik wody greenmil za 9,30zł, ale nie zdał egzaminu i postanowiłem, że roślinę poprowadzi sąsiad wg przeprowadzonego wcześniej szkolenia, bo do wyjazdu tuż tuż.
Podlewanie standardowo (wg zaleceń) w pt i pon w mniejszych dawkach (0,35l).

Turbo pokazało trochę pożółkłych liści dolnych partii i lekko czerwonych łodyg, a także brązowe końcówki liści. W związku z tym zwiększyłem dawkę potasu i fosforu do 200% oraz podsypałem dolomitem. Reszta wg zaleceń. Warunki w boxie standrdowe.

Gniewosz

Well-known member
Buchów
0
eeee no fajnie mały box i dużo topów czyli jest to co tygryski lubią najbardziej :)

pozdro

G

Gość

Guest
a ja tu widzę przenawożenie, lecisz jak producent zaleca a zastanowiłeś się do jakiej wody zaleca?, miękka czy twarda i o jakiej wartości EC ,np nawozy canna producent zaleca dawki do wody o stosunkowo niskim EC a mówiąc dokładnie zerowym , w kranie możesz mieć od 0.4 EC do nawet 0.8 i na pełną dawka razy 2 podlania w tygodniu to już może być za dużo

A

anomtu

Guest
a ja tu widzę przenawożenie, lecisz jak producent zaleca a zastanowiłeś się do jakiej wody zaleca?, miękka czy twarda i o jakiej wartości EC ,np nawozy canna producent zaleca dawki do wody o stosunkowo niskim EC a mówiąc dokładnie zerowym , w kranie możesz mieć od 0.4 EC do nawet 0.8 i na pełną dawka razy 2 podlania w tygodniu to już może być za dużo

Na produktach nie ma zdania o EC. Jeśli chodzi o ten wskaźnik to przyznaje byłem kompletnie ciemny do tego momentu - sugerowałem się tabelą niedoborów.
Być może nastąpiło nagromadzenie soli mineralnych, następnym razem podleje wyregulowaną wodą - nie zaszkodzi.

A

anomtu

Guest
Zamieszczam zaległe zdjecia z 19.09:

Przez cały okres turbo podlewane co 3 dni od 22.09 do 7.10. W tym 1.10 oraz 4.10 podlewane dobrowianką. Dzisiaj podlane ostatni raz z nawozami. Warunki w boxie standardowe. Ze względu na to, że Pani jeszcze kwitnie to potrzymam ją jeszcze. W środę wrzucę ładniejsze zdjęcia. Dziś mija 68 dzień. I zdjęcia:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół