• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][CFL 85w] [0.17m2] 2 x Blue Mystic AF Fem - pierwszy grow

Wyszukiwarka Forumowa:

Smakolyki

Active member
Buchów
0
Witam.
Postanowiłem zrobić fotorelację mojej pierwszej uprawy w celu uniknięcia większych błędów. Liczę na wasze podpowiedzi. Moim celem jest oczywiście jak największy plon :harvest:

Box to stara szafka 60cm / 29cm wysokość 72 cm wyłożona kocem ratunkowym z apteki.
Oświetlenie to świetlówka POLUX HP S 85W E27 2700K barwa ciepła, 6400 lumenów z OBI.
Jeden wentylator wciągający powietrze do boxa, drugi wyciągający i trzeci mieszający wiszący pod lampą.
Box znajduje się w piwnicy i planuję zrobić produkcję CO2, prawdopodobnie będzie to bimbrownik.

Rośliny to 2 x Blue Mystic AF Fem gratisy od quakemind.
Pestki kiełkowałem mocząc w wodzie, później na chusteczki. Wykiełkowały 20.08 i o godzinie około 22:00 tego dnia poszły do ziemi. Z ziemi wyszły 22.08
Naświetlam je 24/0 ponieważ nie mam programatora czasowego a box nie znajduje się u mnie w domu ale czytałem, że automaty mogę tak naświetlać.
W boxie są 32 stopnie niestety nie mam możliwości zmierzenia wilgotności.

Pierwsza roślinka:

I druga:

Tak wygląda ich odległość od lampy na chwilę obecną

Liczę na Wasze porady <shiza>

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Przedziel chociasz te roslinki po srodkuczymś ja tak uprawiam bo ci sie kozenie pomotaja pod ta ziemia i moze ci zachamować puzniej rozwój wzrostu.Ile litrów ma ta doniczka?Myśle ze ta jedna roślinka bedzie mniej doświetlona w takim systemie no ALE BEDE OBSERWOWAŁ I TRZYMAM KCIUKI:)

D

delete

Guest
Czy ten wiatrak mieszający jest wiekszy od wylotowego, czy tylko tak na fotce wygląda? Jak tak to daj większy na wylot. A planujesz jakiś trening? LST by się przydało, jak nagniesz planty do srodka to powinno być ok z w miarę równym doświetleniem. No i jak wyżej, przedziel doniczkę. Ogulnie spoko boksik. Powodzenia, z fartem!:spalony:

Smakolyki

Active member
Buchów
0
Ten wiatrak mieszający jest taki sam jak wyciągający. Oczywiście planuję LST. Kiedy najszybciej mógłbym podać jakiś nawóz i jaki najlepiej?

tony44

Well-known member
Buchów
0
na razie daj spokuj z nawozem rozliny sa za male i je upie****i...a masz czas na przegladniecie forum wszystko znajdziesz :) powodzenia tez bede zagladal

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Po 4l na planta no lepiej jakby była większa ale na Automaty powinna styknąc tylko jak mówie przedziel bo twoja uprawa moze pujsc na marne co chodzi o temp.nie jest najgozej ja mam 28-29stopni a w upalne dni dochodzi nawet do 35kresek ale walcze z tym zapodawaj do srodka jakis recznik wilgotny powies na jednej ze scianek i zanuz w jakims pojemniku z woda tak aby wchłanial ta wode lub chociaz w jakis nakretkachpuki sa małe czy cos,troche zawsze zbijesz i wentyl wyciagajacy zeby wyciagał ciepłe powietrze :)

Smakolyki

Active member
Buchów
0
Dzień 4

Przedzieliłem doniczkę wyciętym kawałkiem plastiku z wieczka od wiaderka. Nie wyszło mi to najlepiej :sunny: nie jest wycięta równo i zostały szpary. Może tak zostać?

---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 22:42 ---------- Czas poprzedniego posta 26-08-2012 22:45 ----------

Dzień 6

Rosną prawidłowo? Chciałbym im zacząć dawać biohumusa, mogę już?

D07x

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Nie lej im jeszcze bio bo są za małe poczekaj z 20 dni chociaz.

Gniewosz

Well-known member
Buchów
0
wiesz o tym że przedzielając im tak donice korzenie i tak się poplączą ?

marzenka

Well-known member
Buchów
0
Witam ja tez bede tu wracal i ogladal bo jak narazie to bardzo ladnie wyglada, mowie to jako amator, sam sie szkole i stad moje pytanie czy ta lampka 85 cfl wystarczy? Sam mam wielki dylemat jaka wybrac pzodrawiam !

D

delete

Guest
Rosną prawidłowo? Chciałbym im zacząć dawać biohumusa, mogę już?

Ja lałem w 6dniu i było ok z tym że w małej dawce jak dobrze pamietam nawet mniej niz pół, ale warto bo biohumus dobra sprawa:)

Kolega D07x pisze żebys poczekał z 20 dni ale wtedy to ona już będzie kwitnąć prawdopodobnie<lol>

Pozdro!

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
32

kolego pisałes ze w boxie masz 32 stopnie, moim zdaniem to zbyt wysoka temperatura, ktos nawet na forum pisał ze przy 32,33 stopnich automaty praktycznie stają

Gniewosz

Well-known member
Buchów
0
nie jest jeszcze za późno na zmianę tej przedziałki? nie uszkodzę korzeni jeszcze jak ją wymienię?

przy takich małych nie... "przedziałka" musi być prawie wodoszczelna bo to korzenie w poszukiwaniu wody wędrują :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół