akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][cfl116w][0,17m2] [Easy Ryder x Blue Berry AF Fem & AutoMazar AF Reg]

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam

Krótko zwiezle zakładam dla kontrolowania moich poczynań związanych z uprawa.

JEST TO MOJA PIERWSZA UPRAWA INDOOR

Box:50szer x 35gł x 90wys, Obity w środku kocem ratowniczym
Oświetlenie: Odbłyśnik własnej produkcji z blachy ocynkowanej oklejonej od wewnątrz okleina odblaskowa (bardzo mocno odbija jak lustro) zamontowane szyny na szybe przy wysokich temp znacznie obniża temp. Żarówki kompaktowe 5x CFL moc 1x 20w 4 x 23w łacznie 7280 Lm.
Donice: Prawdopodobnie 2x 4,5l no chyba ze sie zmieszcze z 2x 5.4 l
Odmiana: Przeznaczona do boxu 2x Easy Ryderx Blue Berry AF FEM i na Out 5x Auto Mazar Reg AF
Nawozy:Na Veg napewno Biohumus, co jeszcze zobacze tu bede sie raczej was radzic mysle o mikoryzie Flo planton K i Ripen. Moze cos jeszcze. Zobaczymy co powiecie.
Trening: Moze nie duze LST i głównym załozeniem jest Scrog mam na planty ok 50 Cm.
Ziemia: 10l uniwersalnej 5,5 -6,5 ph 1 kostka włukien kokosowych, troche styropianu. Nie wiem jak z dolomitem narazie nie dawalem.
Wentylacja: 2 wiatraki wdmuchujące 80mm 1 mieszajacy od procka i 2 wyciągające na górze 120mm. Beda pasowały do filtra węglowego o wym 25cm z gąbką z węglem i granulatem do okapów.Ale o tym później jak zrobie na Flo.

Pestki wykiełkowały po jakiś 3 dniach wszystkie po uprzednim moczeniu ok 5-6 h w wodzie. jakoś 13.07.2012 wyszly pierwsze listki Mazzarów. 14 jeden mazar i Er x Bb a 15 ostatni śpioch Er x Bb.:yeahh:

Pare fotek Boxa
Tak wyglądał bez koca i z docelowymi donicami

To juz oklejone z jakąś donica

Następnie oświetlenie układ świetlówek

tu widac szynę w której montuje szybe

Już z lokatorkami

Próba walki z wilgotnością nadal mi nie wychodzi nie przekracza 51% :pl:

A to ociągające sie Er x Bb

Przepraszam za jakośc fotek ale narazie chciałem zapoznac was z tym co tu bedzie. Następne postarm sie juz normalne :)
Z Fartem ! SutiFruti :jaraczz:

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Domking

Well-known member
Buchów
0
Ja bym lapmy opuscil albo doniczki dal wyzej. Przy cfl nie ma siary z temp

G

Gość

Guest
Tak wiem, to było tylko do zdjęcia podniesione tak to lampa jest z 10 cm od roślinek. Dzisiaj nowe Fotki juz lepszej jakości ale to po południu :zjarany: Najgorszy problem to wilgotnośc bo nawilżacz mi sie nie zmieści nawet taki najmniejszy, narazie tego nie widac ale pewnie Liście beda sie wyginac. :pl::pl:

---------- Aktualizacja posta 23:14 ---------- Czas poprzedniego posta 07:45 ----------

Mały Upik.

To 4 i 3 dzien Er x Bb
po lewej 4 dni po prawej 3 dni.

A tutaj AutoMazarki w 5 dniu życia (jeden 4 dni Ociągł sie widac który)

Dzisiaj zamówiłem nawilżacz powinien jutro kurierem przyjsc bo rano wysłali, a i zakupiłem MIKORYZE zobaczymy jak to działa w praktyce. za tydzien lejemy Biohumus.

Narazie koniec planty wygladają zdrowo. :spalony:
Bonio na noc za was ! <wodna>

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
listki zaczynaja sie marszczyc, pewnie od niskiej wilgotnosci. dobrze, ze zamowiles nawilzacz ;)

G

Gość

Guest
listki zaczynaja sie marszczyc, pewnie od niskiej wilgotnosci. dobrze, ze zamowiles nawilzacz ;)

Właśnie tez już to zauważyłem ze lekko sie blaszki wykręcają , jest szmata namoczona na dnie pojemników kupa ale CFL nie daje tyle ciepła to nie paruje to nawet zbytnio ! miał dzisiaj kurierem przyjechac ten nawilżacz jeszcze go nie ma trudno z dzien sie pomeczą jeszcze. . . Co je nie zabije to wzmocni :)

Dzisiaj jade szukac spota na mazarki ! :D pozniej wrzuce fotki jakies :D :zjarany:

---------- Aktualizacja posta 20-07-2012 00:01 ---------- Czas poprzedniego posta 18-07-2012 13:57 ----------

Kolejny Upik :zjarany:
Krzaczki maja ok 6/7 dni róznie z ziemi wyszły.
Wiec tak przyszedł mi dzisiaj nawilżacz :yeahh: teraz jest ok 80 % wilgotności ale musialem wyłaczyc 2 wiatraki wdmuchujące na dole bo wtedy cała para byla rozpraszana a nie krążyła kolo plantów wiec jest tyllko mieszjacy i 2 wyciagajace temp w normie ok 27oC

BOX PO ZMIANACH

TUTAJ ZIELONE SAŁATKI POD ŚWIATEŁKIEM

Mazarki które ląduja na out bardzo szybko rosną kurcze tylko pytanie teraz bo Korzenie zaczynaja wychodzic z dołu doniczek ile w nich moge jeszcze trzymac do wysadzenia ? Ogólnie chcem zeby sie bryła korzeniowa zrobila bo bede moczył w MIKORYZIE no i jutro podlewam juz biohumusem chyba nic nie zaszkodzi ?

Piękna zielona sałatka <shiza>

Pytanie czy te leciutkie przebarwienia żyłek na liściach to jakiś niedobór ? Azot ?

Tutaj owocowe panie które zostają w domku :freak2:

No i ta jedna co sie ociąga !

Takie dla porównania :spalony: Rosną dzieciaki w oczch :D

Za ile wysadzac MAZARY na Out ?? :pl:
A i na week wyjeżdżam wiec jutro solidne podlanie nastepne fotki chyba w niedziele albo pon mam nadzieje ze zastana gąszcz :D :) z Fartem Ogrodnicy :D

paki

Well-known member
Buchów
1
Wszystko wygląda ok, będe zaglądał, pozdro i z fartem.

G

Gość

Guest
Witam po dłuugim weekendzie :zjarany:
Wczoraj przyjechałem roślinki od piątku sporo wody wypiły a urosły masakrycznie wieczorkiem wrzuce upik :spalony:
A i PODLAŁEM je wczoraj cała dawka BIOHUMUSU sa na tyle duze ze dadza rade :jaraczz: pogoda sie robi szukamy oucika bo chcem juz w duze donice wsadzic Boróweczki i dać im MIKORYZE.<shiza>

---------- Aktualizacja posta 22:51 ---------- Czas poprzedniego posta 10:05 ----------

Tak jak obiecałem Upik 9/10 dzien życia <shiza>
Zacznijmy od tego ze nastąpiły małe zmiany :crazy:
mianowicie przesadziłem ERxBB do dużych donic nie wiem czy docelowych bryła korzeniowa już była na maxa duza została zamoczona w brei zwanej MIKORYZA i wsadzona do zrobionych dołków w donicach wszystko podlane woda z biohumusem aż im "pociekło" :D
Dodam że ku mojemu zdziwieniu przy tak młodych drzewkach już czuć zapach w pokoju jak sie wraca z pracy po całym dniu otwartego okna , tylko ze przez nawilżacz 24/h i kolo boxa jest szaro jak by sie dymiło :D

Wiec tak panie Femki trafiły do dużych donic :)

Ta jak zwykle się ociąga :freak2:

Siostrzyczka <lol>

No i wspaniałe MAZARKI

Piękna zieleń

BOX po przemeblowaniu

Wypożyczalnia filmów jak by ktoś chciał :spalony: /\

Ostatnia edycja:

dobrywujek

Active member
Buchów
0
Dziewczyny wygladają nieźle ... za to Mazarki wyglądają super :) ... Pozdrawiam i z fartem :)

G

Gość

Guest
Pytanie czy ok 90 % wilgotności to nie za duzo ? bo ostatnio mam cały czas 80 % +

<shiza>

paki

Well-known member
Buchów
1
Nic im nie bedzie na vegu wysoka wiglotność to nawet lepiej, a później bedziesz musial to zmienic jak zaczna kwitnac.

G

Gość

Guest
Nic im nie bedzie na vegu wysoka wiglotność to nawet lepiej, a później bedziesz musial to zmienic jak zaczna kwitnac.
Aha ok dzieki :) bo w sumie HPSa nie mam a na plantach jest taka jak by rosa od tej wilgotności :) ale rosną w oczach :D dzieki za odp jutro kopie dołki na spocie na Mazary :D Fajne miejsce przy rzeczce znalazlem pokrzywy po pachy słońce prawie caly dzien :D
:smokee::smokee::smokee::smokee:

G

Gość

Guest
Siemanko ;)
Po lekkim chilloucie z MJ postanowilem sie pochwalic moimi córkami :D
Dzień 17/18 z życia laseczek <shiza>

Narazie to by było na tyle jutro moze wrzuce zdjęcia spota z mazarkami wczoraj wysadzone zobaczymy czy sie przyjeły :D dostały oprysk z Asahi SL wiec powinno byc ok :D

---------- Aktualizacja posta 02-08-2012 11:19 ---------- Czas poprzedniego posta 01-08-2012 00:10 ----------

Siemka Sciemka :spalony:

Pytanie jak w tytule kiedy zacząć jakieś trening i jakie by były pod Scroga.<shiza>

Dzieki za wszelkie rady odpowiedzi:yeahh:

snr

Active member
Buchów
0
LST powinno się zaczynać jak plany mają już 5 pięter liści :p ale ja zacząłem robić LST wcześniej, ze względu że to automaty, i na razie dają rade ;P

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół