akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][HPS][0.36m2] 2x 60 Days Grapefruit

Wyszukiwarka Forumowa:

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
[AF][HPS250][0.36m2] O.G Kush, Kalashnikov, Auto Ak x2

Witam, jakiś czas temu po zbudowaniu boxa zacząłem grow lecz po 2 tygodniach musiałem go zakończyć z przyczyn osobistych :(

Teraz po przerwie po dojściu lampy od razu wrzuciłem pechy do wody i tak czas zacząć od nowa.. (po raz chyba 6, gdzie ścinka była tylko raz ehh :)

Box: 60x60x120 (0.36m2)

Oświetlenie: HPS 250W

Minimalnie: 10800 Lumenów
Srednio: 14400 Lumenów
Optymalnie: 18000 Lumenów
Mam: Około 25k~

Wentylacja: wtłaczający PC i wyciągający łazienkowy 105m3/h

Filtr: Mam jeszcze trochę czasu na namysł który kupić ale nie za bardzo wiem który wybrać, będzie na pewno.

Pechy: Kalashnikov Seed (Cookies?) O.G Kush oraz 2x Auto AK

Gleba: Narazie uniwersalna 5,5-6,5ph ale leci zamówienie na Canna Terra Universal

Nawozy: Pracuje nad tym.

Pechy:
normal_DSCN0198.JPG

Box: Czeka jeszcze na filtr, mylar i dokładniejsze uszczelnienie oraz myśle nad lepszym odblysnikiem ale chyba dopiero na flo
normal_DSCN0203.JPG

Temperatura, 48h bez zapalonego światła, wilgotność 72% trochę zimno postaram się to jakoś docieplić
normal_DSCN0205.JPG

Zdjęcie bez światła, muszę dokładniej doszczelnić sylikonem
normal_DSCN0206.JPG

Pewnie na początku będzie tu drętwo dopóki się roślinki nie rozwiną, przyzwyczajony jestem więc Pozdro! :)

Ostatnia edycja:

Spliffer

Well-known member
Buchów
0
SiemaNo kolego, oby Ci się! Niefajne musiałeś mieć przygody, że tylko 1 uprawę na 6 doprowadzić, ale mogłoby już przestać ;)

Na moje to nawet mógłbyś 2 roślinki jeszcze tam zmieścić, lecz jeśli masz mieć kłopoty z nadmierną wilgocią to wrzuciłbym tylko jedną.
Pozdro!

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Jak masz boxa 60x60 cm to nie jest 0,45m2 tylmo 0,36m2, taki maly blad.

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,535
Odznaki
3
Panie, martwiłem się o Ciebie. :D Mam nadzieje, że tym razem będzie wszystko okej. :zjarany:

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Honza, dzięki po***alo mi się cos z szesciennymi hehe.

No mam nadzieje ze zła passa opuści mnie na amen póki co trzeba być dobrych myśli, proxima mam nadzieje ze bedziesz zaglądać, prowadzisz jakis growlog aktualnie?

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Mam delikatny problem z wyjściem kobiet z ziemi, dorzucilem jeszcze pare pech na wate z innych odmian najwyżej zmienię w nazwie tematu i postanowilen ze postaram sie upchnąć 4 odmiany w tym mini boxie. Jak wyjdą wszystkie panny to zrobię up

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
No więc, nadeszły zmiany w genetyce z powodu słabe kiełkowania nasion (nie odpowiednie warunki albo nad opiekuńczość... nie wiem) więc teraz w pudle siedzi:

1x O.G Kush
1x Boy Scout Cookies
2x Auto AK
1x 60 Days Grapefruit

Ziemia Canna Terra Pro,
woda jak na razie z kranu bo musze ogarnąć w okolicy jakies dobre zrodlo

Mam do was pytanie, ktore od paru dni nie pozwala mi spac... :( Po paru dniach ciemni w boxie bo jeszcze nie bylo roslin (wilgotnosc bez swiatla ok. 80% i temperatura ok. 8-10c) włączylem lampe HPS a ona od razu sie wyłączyła.. włączyłem ją zaswiecila na 5 sekund i zgasla, ponownie, za 5 razem odpalila ale cos mi sie zaczelo nie podobac, barwa światla na początku taka jasno biała a pozniej co raz bardziej zółta i znowu czysto biała, i tak w kółko. Teraz gdy lampa pracuje strasznie miga/mruga mi swiatło, jest co prawda zółta barwa co widac po zdjeciach ale strasznie nie pokojąco mruga. Jest to takie mruganie o szybkiej częstotliwości, nie to że gasnie i sie zapala tylko widac na sciankach boxa ze swiatlo mruga. Coś jak świetlówki te długie czasami tak mrugają...

Na telefonie miernik pokazał 30k luxow więc zbytnio nie mam jak zmierzyć czy lampa daje poprawne światło. Czy coś mogło się stać z lampą? Pomóżcie proszę :)

Zdjecia:

#1 Dzień Kalashnikov
normal_1_dzien_Kalashnikov.jpg

#1 Dzień O.G Kush
normal_1_dzien_OG_Kush.jpg

#4 Dzień Boy Scout Cookies
normal_20171124_172856_HDR.jpg

#4 Dzień OG Kush, wydaje mi sie ze nie rosnie.... zobaczymy za pare dni
normal_20171124_172859.jpg

Wszystkie razem oraz 1 dnie zycia Auto AK, troche sie wyciagnely bo zapomnialem o nich :)

normal_20171124_172850_HDR.jpg

Ostatnia edycja:

Vario

Active member
Buchów
0
No więc, nadeszły zmiany w genetyce z powodu słabe kiełkowania nasion (nie odpowiednie warunki albo nad opiekuńczość... nie wiem) więc teraz w pudle siedzi:

1x O.G Kush
1x Kalashnikov Seed
2x Auto AK
1x 60 Days Grapefruit

Ziemia Canna Terra Pro,
woda jak na razie z kranu bo musze ogarnąć w okolicy jakies dobre zrodlo

Mam do was pytanie, ktore od paru dni nie pozwala mi spac... :( Po paru dniach ciemni w boxie bo jeszcze nie bylo roslin (wilgotnosc bez swiatla ok. 80% i temperatura ok. 8-10c) włączylem lampe HPS a ona od razu sie wyłączyła.. włączyłem ją zaswiecila na 5 sekund i zgasla, ponownie, za 5 razem odpalila ale cos mi sie zaczelo nie podobac, barwa światla na początku taka jasno biała a pozniej co raz bardziej zółta i znowu czysto biała, i tak w kółko. Teraz gdy lampa pracuje strasznie miga/mruga mi swiatło, jest co prawda zółta barwa co widac po zdjeciach ale strasznie nie pokojąco mruga. Jest to takie mruganie o szybkiej częstotliwości, nie to że gasnie i sie zapala tylko widac na sciankach boxa ze swiatlo mruga. Coś jak świetlówki te długie czasami tak mrugają...

Na telefonie miernik pokazał 30k luxow więc zbytnio nie mam jak zmierzyć czy lampa daje poprawne światło. Czy coś mogło się stać z lampą? Pomóżcie proszę :)

Zdjecia:

#1 Dzień Kalashnikov
normal_1_dzien_Kalashnikov.jpg

#1 Dzień O.G Kush
normal_1_dzien_OG_Kush.jpg

#4 Dzień Kalashnikov
normal_20171124_172856_HDR.jpg

#4 Dzień OG Kush, wydaje mi sie ze nie rosnie.... zobaczymy za pare dni
normal_20171124_172859.jpg

Wszystkie razem oraz 1 dnie zycia Auto AK, troche sie wyciagnely bo zapomnialem o nich :)

normal_20171124_172850_HDR.jpg

Może to przez dużą wilgotność i niską temperaturę w jakiej przeleżała lampa mogło się coś zamoczyć i nie działa teraz prawidłowo. Spróbuj potrzymać to z dzień w pokojowej temperaturze.
Widzę doniczki zbite z osb ? Nie uważasz, że nasiąkną wodą i będzie z tego tylko grzyb ?

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Te doniczki mialy byc tylko na chwile póki nie znajde chwili zeby pojechać do sklepu, w środku obite czarną folią + duzo dziurek

Dzwonilem do klienta który sprzedał mi lampe powiedział ze moze żarówka bo w tak prostym obiegu albo by nic nie dzialalo albo wszystko.

W tym tygodniu ogarne jeszcze zeby przykleic mylar ktory lezy od tygodnia w szafce i następny krok to kupno nawozów i filtra

Mial ktos cos podobnego z HPS?

Fredi Koniuszko

Well-known member
Buchów
104
Jak masz możliwość to weź od tego klienta inną lampę,bo wszystko wskazuje że to ona jest uwalona,chociaż nic nie jest pewne...
Jaki masz balast,bo nie doczytałem ?
Kumpel dał się namówić sprzedawcy(mamy taki growshop w swojej wsi) na jakiś polski zasilacz 400W,a sprawdzone GIBa był praktycznie w tej samej cenie i...po bodajże 2 tyg ch*j go strzelił ! Rozebrałem to badziewie i okazało się że graty są no name,a tym bardziej wyglądały jak z odzysku,także wszystko jest panie możliwe.

Ostatnia edycja:

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Balast firmy Electrostar, kupiłem już drugą lampę dziś zrobie mały upgrade boxa

Fredi Koniuszko

Well-known member
Buchów
104
A to widzę,że niezgorszy brand-firma ma jakąś historię.
Sprawdziłeś już tą lampę ?

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
No więc, nowa lampa świeci tak jak powinna ładnie się pali nie widać mrugania ani niczego w tym rodzaju ***ie po oczach że pozniej w pokoju mi ciemno :) oczywiście 250W HPS

Zdjęcie starej lampy:
normal_20171126_181156.jpg

Jeszcze nie sprawdzałem jej w domu może jakiś kabel nie łączy albo wilgoć się dostała bo układ nie jest za bardzo zabudowany. Druga lampa jest zrobiona w podobny sposób, ale jak na razie działa.

Druga kwestia, temperatura przy doniczkach 16.5c przy włączonym wtłaczającym went. jak połozyłem termometr przy roślinkach skoczyło na 32c ale to chyba błąd bo światło padało na czujnik, po za tym nie czuć takiej temperatury
normal_20171126_172536.jpg

Roślinki pod nową lampą chyba ruszyły do przodu mają dziwnie wygięte liście tak jakby w taką łódkę / kajak :D
Lepsze zdjęcia pod innym światłem i aparatem dodam jak trochę podrosną.

Kalashnikov #6 dzień
normal_20171126_172516_HDR.jpg

O.G Kush #6 dzień
normal_20171126_172522_HDR.jpg

Fredi Koniuszko

Well-known member
Buchów
104
No i gitara !...że niby ruszyło światło ale nie rozumiem,bo piszesz o lampie a pokazujesz ballast ??
To co w końcu wymieniłeś ? Tak dla jasności...
ps.Temperaturami się nie przejmuj-ja mam chyba z 6 termometrów w boxie i każdy pokazuje co innego(mówię o umieszczonych dokładnie w tych samych miejscach).Najdokładniejsze są (były,bo już nie wolno) chyba rtęciowe.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół