• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[AF][HPS 150][0,22m2] 2x Automazar by holenderskiskun.pl /mikoryza/doniczki torfowe

Wyszukiwarka Forumowa:

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
Siema!

To moja druga uprawa (pierwsza byla w ramach testowania boxa i uczenia sie treningow), ale pierwsza, za ktora biore sie na powaznie majac juz troche forumowej wiedzy w glowie.

a oto moje zabawki

Pestki: 2x automazar by holenderskiskun.pl (o ile sie nie myle to jest to pierwsza fotorelka mazarow od Tomka :))
Box: 41cmx56cmx90cm (90cm od ziemi do szyby pod lampa) 0,22m2
Slonce: HPS 150W /zarowka OSRAM
Went: wyciagajacy: 120mm lazienkowy kanalowy 150m3/h + filtr weglowy (nie wiem jaki, dostalem)
wtlaczajacy: 12cm komputerowy 60m3/h
mieszajacy: jak wyzej
+ nad szyba w "strefie" gdzie jest lampa osobna wentylacja, wlot pasywny, wyciag 12cm komputerowy
Temperatura i wilgotonsc: max/min temp: 30/22
max/min wilg: 30/70
Doniczki: pojemniki z ikea po ok 12l (ok 40cmx27cmx25cm)
Medium: Ziemia do wysiewu z wloknem kokosowym ph 6-7 + perlit + styropian + dolomit +naturalna gnojowka z konopii (wlasnej roboty)+ biohumus extra naturalny + gora i dol keramzyt
Fotoperiod: 20/4
Trening: LST, Supercropping
Wspomagacze: Biohumus extra naturalny, Asahi SL, Dolomit, Planton K, Compo do roslin kwitnacych 3-6-6, Mikoryza do kwitnacych w granulkach
Dodatki: stacja meteorologiczna z bezprzewodowa czujka, testy PH w plynie
Podlewanie: odstana kranowa z dolomitem z ph regulowanym octem ryżowym

+ Do sadzenia uzylem doniczek torfowych 8cm na dnie doniczki zmieszalem z ziemia polowe dawki mikoryzy, reszte mikoryzy wsypalem pod doniczke torfowa do doniczki wlasciwej, niestety nie bylo mnie w domu 2 dni i roslinka strasznie sie wyciagnela dlatego musialem doniczke torfoa wkopac glebiej (czytalem ze powinna lekko wystawac ponad powierzchnie gleby) mam nadzieje ze to jej nie zaszkodzi.

Narazie posadzona jedna pestka bo czekam na :harvest: panienki ktora dochodzi sobie w boxie i nie bylo miejsca (daje jej jeszcze 2 tyg).

podsumowujac:

Mazar#1 ma 4 dni od wyjscia spod ziemi, pomimo podsypania i wkopania doniczki torfowej nadal jest wyciagnietym badylem (ok 4-5cm) ;/ z fotami nie szaleje na razie bo nie ma co pokazywac, wrzuce jakos w drugim tygodniu to moze juz sie ktos wypowie na jego temat
.

Jakies rady na poczatek? ocena mojego przygotowania? z***ki ew pochwaly? slowa otuchy?
:zjarany:

Ostatnią edycję dokonał moderator:

paki

Well-known member
Buchów
1
Wilgotnosc raczej staraj sie utrzymaywac na vegu przy tej gornej granicy to szybko beda rosły. Wentylacje w boxie masz troche "inaczej" nie robi ci sie w nim podcisnienie (sciany boxa ci zasysa do srodka) jesli tak to trudniej przez to utrzymac ci wilgotnosc, konfiguracje na flo masz.

ps.Daj jakies zdjecie bo nuda wieje.

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
jesli chodzi o wilgotnosc to wlasnie mam teraz dylemat bo w szafie jeszcze mam noname w 9 tyg flo ktoremu zostaly jeszcze ze 2 tyg do :harvest: i kurde podniesc wilgotnosc zeby mazarkowi bylo dobrze? czy poki co trzymac w miare niska zeby plesn nie zlapala kwiatow noname?
teraz w ciagu dnia utrzymuje mi sie wilg ok 40-55% ...

a jesli chodzi o wentylacje to akurat z niej jestem zadowolony, testowalem ja 3 miesiace i daje rade, zadnego podcisnienia... moze dziwnie poprostu opisalem ale wrzuce zdjecia boxa to ogarniecie o co chodzi...

w razie potrzeby wilgotnosc regulowalem wkladajac pojemniki z woda i zanurzone sciereczki aby podniesc, a aby obnizyc to zamiast tego wkladalem pochlaniacze wilgoci

w takim razie wrzuce foty na dniach :)

harnas1

Member
Buchów
0
fajnie ze ktos daje tu fotorelacje tych krzaczkow sam mam zamiar pobawic sie niedlugo z ta odmiana wiec bede sledzil. Powodzenia ;)

Wklej jakies fotki roslinek do obejrzenia ;)

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
foty 4 dzien

moj box

dolny lewy rog- wtlaczajacy
prawy gorny- mieszajacy
na prawej scianie niewidoczny- lazienkowy wyciagajacy

szyba sczelnie na silikonie i kleju do parkietu i tam gdzie lampa pasywny wlot i widoczny wylot 12cm "pseudo cooltube" :p

to moj badyl w 4 dniu, na szczescie udalo sie troche podsypac i juz sie nie wyciaga :p

a to zakwaszony noname w 10 tyg flo :p daje mu jeszcze 2 tyg w boxie i :harvest: jak myslicie ile moze z niego byc na oko?

D

delete

Guest
niema punktu odniesienia do topow to ciul wie ile moze byc :)

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
haha soroweczka, zawiesilem sie z tym totalnie, jutro wrzuce z punktem odniesienia :)

---------- Post added 08-09-2012 at 21:01 ---------- Previous post was 05-09-2012 at 21:08 ----------

update

Dzien 8

wydawalo mi sie ze na listkach sa mikro wypalenia bo raz zrobilem oprysk pod lampa i zapodalem przedwczoraj oprysk z mala dawka Asahi ale pozniej patrzylem pod lupa i nie widac zadnych nieprawidlowosci, tego dnia tez pierwszy raz w nowej doniczce porzadnie go podlalem. aha i podsypalem go troche :) robiac przy okazji mini wzgorze

a tu wracam do mojego pytania ile z tego moze wyjsc, mam nadzieje ze zapalniczka styknie jako punkt odniesienia :)

andziamar

Well-known member
Buchów
0
stawialbym ze kolo 40 moze wiecej... na przyszlosc kopiuj duze fotki i kasuj z linku slowo normal wtedy foty beda wygladaly jak u mnie..pozdro

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
stawialbym ze kolo 40 moze wiecej... na przyszlosc kopiuj duze fotki i kasuj z linku slowo normal wtedy foty beda wygladaly jak u mnie..pozdro

dzieki :)

maly update

dzien 9, mazarkowi chyba weszlo asahi od wczoraj urosl dwukrotnie! jak patrze dzis na wczorajsze zdjecie to nie wierze ze to ta sama roslinka :) no ale nie bede codziennie fot wrzucal...

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
40g? oszalales? :D 25g max. kiedy go kosisz?

planowalem 20.09 ale chce sie tez Was poradzic jesli o to chodzi bo wczoraj doszedlem do wniosku ze on juz tak stoi od jakiegos tygodnia i nie puchnie i strasznie powoli dochodzi (nie wszystkie trichomy sa jeszcze mleczne) bo mam z***ane PH a krzak juz prawie nie ma lisci no i wydaje mi sie ze on juz nie ma sil i pokarmu zeby dojsc poprostu... i nie wiem czy jest sens trzymac go jeszcze...

harnas1

Member
Buchów
0
scinaj pomidorka, jak nie puchnie i sa z nim problemy to ciesz sie tym co z niego wyjdzie i zrob miejsce w boxie. Juz za pozno troche na ratowanie roslinki ;)

paki

Well-known member
Buchów
1
Jasne, ze :harvest: duzo nie ma ale haj lepszy jak mleczne trichomy.

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
day 10

update/

wzialem dzisiaj na dokladny przeglad tego noname i okazalo sie ze czesc trichomow jest juz brazowych, wiec biorac jeszcze pod uwage odpowiedz kolegi noname poszedl wlasnie do izolatki na 2 dni zaciemnienia :)

jesli chodzi o automazara to krawedzie listkow zaczely sie zwijac do gory lekko wiec obnizylem troche planta bo wyglada mi to na zbyt mala odleglosc od swiatla... (jesli sie myle to poprawcie :p)

druga pestka automazar przed chwila poszla do wody, wiec na dniach dochodzi druga dziewczynka :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół