• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][HPS 150][0,22m2] 2x Automazar by holenderskiskun.pl /mikoryza/doniczki torfowe

Wyszukiwarka Forumowa:

Marianna

Well-known member
Buchów
0
...cały automazar , nastepnym razem jak chcesz bawić sie w automaty to tylko tzw.60 Day.
A co do pełnej okazałości panny nr.1, to mysle ze jej brakuje +- dwa tygodnie.
pozdr.

D

delete

Guest
martwi mnie tylko ze nie jest jeszcze dobrze napuchniety...
Prawdopodobnie jeszcze spuchnie, nic się nie martw- polecam dostarczać cukry w postaci melasy. I tak wygląda imponująco ta ilość odrostów..
Moje LST ma rowniez swoje wady, nie da sie podlewac nie oblewajac lisci wiec po kazdym podlaniu z nawozem musze robic solidny oprysk zeby slupkac nawoz z roslinki.
Kup sobie jakąś strzykawkę większą, np. 60ml i podlewaj między odrostami ;)
Zauwazylem tez kilka Ziemiorek (ziemia przed posadzeniem lezala troche na balkonie, to pewnie tam sie zalegly), poczytalem jak je wyplenic ale niestety moje LST mi to utrudnia wiec juz go chyba nie bede poprawial
Olej je, teraz i tak nie powinny już zaszkodzić krzakowi. Możesz przesuszać glebę, żeby je trochę wybić, ale i tak tępe suczyska wrócą :sunny:
Pozdro<wodna>

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
Prawdopodobnie jeszcze spuchnie, nic się nie martw- polecam dostarczać cukry w postaci melasy. I tak wygląda imponująco ta ilość odrostów..

Kup sobie jakąś strzykawkę większą, np. 60ml i podlewaj między odrostami ;)

Olej je, teraz i tak nie powinny już zaszkodzić krzakowi. Możesz przesuszać glebę, żeby je trochę wybić, ale i tak tępe suczyska wrócą :sunny:
Pozdro<wodna>

jakies 2 dni temu wyrosly na topach nowe szczyciki wiec wyglada jakby mialo ruszyc no i kolor trichomow jeszcze nie ten, jeszcze wiekszosc przezroczystych ale jest i pare brazowych... na melase mnie nie stac w tej chwili a mialem brazowy cukier wiec zrobilem mieszanke, duzo brazowego cukru i troche dolomitu i pogotwalem to troche...
zawsze to jakas dawka naturalnego Mg, Ca, weglowodanow i witamin, dobrze kminie?

jesli chodzi o ziemorki to w sumie sie nie przejmuje, tylko regularnie je tepie. czytalem ze zazwyczaj sa pozyteczne bo tworza prochnice ale larwy moga nadgryzac korzenie a w innym zrodle czytalem ze mikoryza ktorej uzywam udoparnia korzenie na szkodniki, wiec poki nic zlego nie widac to sie nie przejmuje... :spalony:

---------- Aktualizacja posta 18-11-2012 18:25 ---------- Czas poprzedniego posta 12-11-2012 22:51 ----------

update dzien 81

Automazar #1

Dzień 81

Liscie zaczynaja zolknac, codziennie upie****am czesc zolknacych wiatrakowych. Date scinki wyznaczylem na 26.11 czyli na za tydzien bo dzis pod mikroskopem zaobserwowalem juz kilka brazowych trichomow i jeszcze troszke puchnie.

Automazar #2

Dzień 38

Prawie udalo mi sie wytepic ziemiorki, 1 czy 2 dziennie znajduje. Podlewam ja nawozem compo (3-6-6) 100% dawki (5ml/1). podlewam 2 razy z nawozem potem raz czysta woda z regulowanym PH.

---------- Aktualizacja posta 23-11-2012 21:39 ---------- Czas poprzedniego posta 18-11-2012 18:25 ----------

Dzisiaj !
W 86 dniu zycia Automazara #1 postanowilem go sciac tak na spontanie, zobaczylem pod mikroskopem wszystkie trichomy mleczne i kilka brazowych wiec nie chcialem dluzej czekac.
waga swiezaka to ok 230g.
Fotki z wazenia nie mam ale to i tak takie chu*a warte wazenie, z badylami tak tylko zeby miec jakies pojecie.
wrzuce fotki z wlasciwego wazenia za tydzien
a tymczasem

fotki kilka dni przed scinka- po flushu w ostatnim tygodniu liscie zaczely sie robic fioletowe :)

a tutaj kilka fotek po scince

tutaj cala bryla korzeniowa, nie dalo sie z tym nic zrobic, stalo sie to 10 litrowym klockiem korzeni.

pozostalosci po doniczce torfowej

plony na rozlozonym zeszycie A4 po wstepnym trimmingu, po suszeniu zobacze jak to bedzie wygladalo bo liscie ktore zostaly sa cale porosniete trichomami, czesc na pewno upie****e ale zobaczymy ile :D

a tutaj calosc w suszafie

jak Wam sie podoba? :D :spalony:

D

delete

Guest
Wygląda wszystko całkiem przyzwoicie - na pewno sobie smacznie popalisz.., ale buch to za rajstopy <peace>

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
Wygląda wszystko całkiem przyzwoicie - na pewno sobie smacznie popalisz.., ale buch to za rajstopy <peace>

hehe dzieki dzieki, no palilem juz jakies sample na szybko suszone i bania jest przepiekna, zjadlem bonko, w sumie nie poczulem wiekszego uderzenia, poszedlem sie odlac a jak wrocilem to poczulem jaki jestem upie****ony z godzine nie chcialo mi sie wstac ale rozgadalem sie i cisnalem beke :)

jesli chodzi o rajstopy to przekaze wybrance :D

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
Hehe, mialem dokladnie to samo, faza wchodZila bardzo lekko a tu nagle ni stad ni z owad ***nięcie w leb- tez sample i tez automazar ;) u***alem najmniejsze do badan pod mikroskopem, jedna z panienek centralnie wali gównem:D- powaga, natomiast jest najbardziej zalana Zywica, u mnie scinka dopiero w przyszlym tyg;) daj znac jak sprawuje sie material po wysuszeniu. Pozdro

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
minely dokladnie 2 dni, topy strasznie wyschly w tej szafie, w sumie mniejsze da sie juz jarac normalnie. Chyba jutro je wyciagne i wpie****e do sloika i zaczne curring, co o tym myslicie?

D

delete

Guest
Musisz wyczuć, czy są twarde od suchości w większości ;)
Ja bym dal do słoika i do lodówki, jakby pokazywała się wilgoć
na ściankach, to z powrotem do suszenia, tym razem w papierowej torbie.

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
ok , oczyscilem z lodyg, zwazylem i wrzucilem do sloika.
Waga kwiatow przed curringiem wynosi 60g, do konca curringu juz pewnie zjaram polowe nie bedzie wiec teraz byl ostatni moment na wazenie.
Jestem bardzo zadowolony z wyniku.

teraz male podsumowanie i kilka fotek

AUTOMAZAR #1

Plon: 60g
Topy: puszyste, malo zbite
Smak: 8/10 delikatny, na razie slabo wyczuwalny
Zapach: 9/10 bardzo mocny cytrusowy
Dym: 7/10 troche mi zajezdza kadzidlem, slodkawy
Faza: 8/10 wjezdza po chwili, zdecydowanie head high, bez zamulki, jestes po nim w stanie cos zrobic tylko miesza w glowie. Dobry do towarzystwa, ja sie rozgadalem i rozbawilem. STRASZNE GASTRO (wg leafly.com podstawowe zastosowanie mazara w medycynie to lecznie braku apetytu)
Moc: 8/10 jedyny minus to ze bania moglaby trwac troche dluzej]

idac dalej...

Automazar #2
Dzień 46

niektore dolne liscie zolkna z niedoswietlenia ale strzyge je od razu zeby nie zabieraly energii skoro nie dostaja swiatla. zwiekszylem dawke nawozu do ok 130%. poza tym nic ciekawego ;p

Ostatnia edycja:

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
dawno updateu nie robilem :p

AUTOMAZAR #2
Dzień 61

chyba ladniej obrasta trichomami niz #1, widac ze to inne pheno. nie chce mi sie rozpisywac, zapraszam do ogladania.

Nawozy i reszta bez zmian.

bob_budowniczy89

Well-known member
Buchów
0
noooo, w końcu update :)
Wszystko wzorowo jak poprzednio, nie ma sie do czego przyczepic :joker:
Oby z tego Mazurka dało tyle samo co poprzednio lub więcej, pozdro, buch z Toba <joint>

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
noooo, w końcu update :)
Wszystko wzorowo jak poprzednio, nie ma sie do czego przyczepic :joker:
Oby z tego Mazurka dało tyle samo co poprzednio lub więcej, pozdro, buch z Toba <joint>

niee no nie bedzie tyle samo na bank, nie dosc ze doniczka dwa razy mniejsza to i powierzchni 2 razy mniej, wiec licze na polowe :)

dzieki za zainteresowanie
pozdro :)

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
dzien 71

update

AUTOMAZAR #2

Dzień 71

Kilka dni temu zaczalem lac GHE Ripen, zaczalem od ok 70% dawki.
Zaczyna wygladac coraz ladniej, dalej bardzo zdrowo, wyglada i pachnie zupelnie inaczej niz AM#1, topy wygladaja na zbite i maja ziemisty zapach.

Scinke planuje za 3 tyg. 1,5 tygodnia lania ripenem i 1,5 tyg porzadnego flushu. Powinny wtedy byc gotowe :D

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
Update

AUTOMAZAR #2

Dzień 80

kilka dni temu zauwazylem lekkie oznaki przenawozenia (przypalone koncowki lisci), nie ukrywam ze byl to zamierzony efekt, lalem mu przez ostatnie 2 tyg konskie dawki Ripena co 2 dni, zeby zobaczyc ile zniesie. teraz zaczynam solidny 1,5 tygodniowy flush woda destylowana, przeleje przez nia jednorazowo 15l wody destylowanej a potem co 2 dni bede lal 1,5-3l az do scinki.
Panienka wyglada jak potwor, ***ie strasznie, swieci sie cala od trichomow a lodygi uginaja sie pod ciezarem topow.

nie udalo mi sie zrobic dobrych fot ale lapcie

CrowN

Active member
Buchów
0
Ile wysokości ma ta bestia?
Pogratulować licznych pięknych topkow :pr:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół