Prawdopodobnie jeszcze spuchnie, nic się nie martw- polecam dostarczać cukry w postaci melasy. I tak wygląda imponująco ta ilość odrostów..
Kup sobie jakąś strzykawkę większą, np. 60ml i podlewaj między odrostami
Olej je, teraz i tak nie powinny już zaszkodzić krzakowi. Możesz przesuszać glebę, żeby je trochę wybić, ale i tak tępe suczyska wrócą :sunny:
Pozdro<wodna>
jakies 2 dni temu wyrosly na topach nowe szczyciki wiec wyglada jakby mialo ruszyc no i kolor trichomow jeszcze nie ten, jeszcze wiekszosc przezroczystych ale jest i pare brazowych... na melase mnie nie stac w tej chwili a mialem brazowy cukier wiec zrobilem mieszanke, duzo brazowego cukru i troche dolomitu i pogotwalem to troche...
zawsze to jakas dawka naturalnego Mg, Ca, weglowodanow i witamin, dobrze kminie?
jesli chodzi o ziemorki to w sumie sie nie przejmuje, tylko regularnie je tepie. czytalem ze zazwyczaj sa pozyteczne bo tworza prochnice ale larwy moga nadgryzac korzenie a w innym zrodle czytalem ze mikoryza ktorej uzywam udoparnia korzenie na szkodniki, wiec poki nic zlego nie widac to sie nie przejmuje... :spalony:
---------- Aktualizacja posta 18-11-2012 18:25 ---------- Czas poprzedniego posta 12-11-2012 22:51 ----------
update dzien 81
Automazar #1
Dzień 81
Liscie zaczynaja zolknac, codziennie upie****am czesc zolknacych wiatrakowych. Date scinki wyznaczylem na 26.11 czyli na za tydzien bo dzis pod mikroskopem zaobserwowalem juz kilka brazowych trichomow i jeszcze troszke puchnie.
Automazar #2
Dzień 38
Prawie udalo mi sie wytepic ziemiorki, 1 czy 2 dziennie znajduje. Podlewam ja nawozem compo (3-6-6) 100% dawki (5ml/1). podlewam 2 razy z nawozem potem raz czysta woda z regulowanym PH.
---------- Aktualizacja posta 23-11-2012 21:39 ---------- Czas poprzedniego posta 18-11-2012 18:25 ----------
Dzisiaj !
W 86 dniu zycia Automazara #1 postanowilem go sciac tak na spontanie, zobaczylem pod mikroskopem wszystkie trichomy mleczne i kilka brazowych wiec nie chcialem dluzej czekac.
waga swiezaka to ok 230g.
Fotki z wazenia nie mam ale to i tak takie chu*a warte wazenie, z badylami tak tylko zeby miec jakies pojecie.
wrzuce fotki z wlasciwego wazenia za tydzien
a tymczasem
fotki kilka dni przed scinka- po flushu w ostatnim tygodniu liscie zaczely sie robic fioletowe
a tutaj kilka fotek po scince
tutaj cala bryla korzeniowa, nie dalo sie z tym nic zrobic, stalo sie to 10 litrowym klockiem korzeni.
pozostalosci po doniczce torfowej
plony na rozlozonym zeszycie A4 po wstepnym trimmingu, po suszeniu zobacze jak to bedzie wygladalo bo liscie ktore zostaly sa cale porosniete trichomami, czesc na pewno upie****e ale zobaczymy ile
a tutaj calosc w suszafie
jak Wam sie podoba?
:spalony: