• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][HPS 150W][0,18m^2] 1xWhite Russian, 1xNorthern XXL

Wyszukiwarka Forumowa:

tokutango

Well-known member
Buchów
0
rośliny-1x White Russian AF Fem (gratis od Quakemind), 1x Northern XXL AF Fem (Sensi Genetics)
box-37x48x90, 0,18m^2, box wykonany z płyty MPF, wyłożony folią Diamond 100%
oświetlenie- HPS 150W w zrobionym przeze mnie cooltube, odbłyśnik póki co z folii Diamond
wentylacja- Wentylator Vents VKO 100mm, 105m3/h, podłączony do cooltuby
Temperatura- Dzień 26-32*(przez upały), Noc 20-26*
Wilgotność- veg ~ 50%, flo ~ 30%
nawozy- Bio-Bloom, Fish Mix, Top Max, Alg-a-Mic, Mikoryza, Asahi SL
Donice- 9l
Napowietrzanie korzeni- pompka 100l/h, po dwa kamienie napowietrzające w donicy
Ziemia- Canna Profesional
Trening- Na początku chcialem zrobic LST a potem wszystko odwiazac ale po odwiazaniu NL okazalo sie ze moze brakowac miejsca wiec WR ma zrobione kiepskie LST (sadzilem po srodku donicy zamiast z boku z mysla o odwiazaniu) a NL rosnie sobie odwiazany niestety.

W planach mam dokupienie melasy, zrobienie filtra węglowego. Mialem albo nadal mam maly problem z przedziorkami ale zostal wykonany oprysk preparatem Magus 200 SC i jest ok.

Jest to moja pierwsza fotorelacja jednak pozwolilem sobie nie zakladac jej w dziale poczatkujacy bo wydaje mi sie ze mniej osob sie tam udziela.

Czekam na wasze rady, opinie i pomoc a lepsze zdjecia wstawie jak dorwe jakis aparat.

Rośliny mają ok. 30 dni

Zdjęcia spod HPSa bo nie moglem wymyslic innego oswietlenia

Ostatnią edycję dokonał moderator:

paki

Well-known member
Buchów
1
No ładny boks ciekawe to napowietrzanie korzeni ile cie to kosztowało>?

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Caly boks nie wiem ale napewno kilka razy mniej niz kupienie gotowego bo wszystko robilem jak najbardziej po taniosci i duzo kombinowalem. A samo napowietrzanie to grosze rzedu 30 zl.

EDIT:

Dzisiaj rano zastalem rosliny z oklapnietymi dolnymi liścmi, WR pokazuje jakis niedobor na lisciach, proszę o rade co to moze byc? moze azot? kwitna dopiero 9 dzien okolo. Tylko 2 liscie pokazuja niedobor:

WR

NL tez jakis oklapniety,liscie sa tez lekko jasniejsze na dole + ma jakies brazowe plamy na lisciach i dziurki po bokach, bedzie widac na foto. Wszystko bylo podlewane przedwczoraj wieczorem 1,5ml bio bloom, top max, fish mix, alg-a-mic, odstana kranowka z wyregulowanym ph za pomoca octu. Mam ustawioną pompke do korzeni tak aby wlaczala sie co 45 min na 15 min przez cala dobe, moze to za duzo? Oklapniete liscie moga tez byc od temperatury ktora osiaga 29,5-31* przez upaly...

NL

Z gory dzieki za jakies rady, mam nadzieje ze ktos zajrzy i pomoze.
Pozdro!

P.S.
Chcialbym poucinac troche wiatrakow zeby doswietlic odrosty elegancko. Czy to dobry pomysl? Przed zabiegiem uzylbym Asahi wiec lajtowo, bardziej martwie sie ze niedobory sie powieksza po wycieciu lisci.

---------- Aktualizacja posta 29-07-2012 18:08 ---------- Czas poprzedniego posta 27-07-2012 18:30 ----------

Ostatnia edycja:

Zielarz2

Well-known member
Buchów
0
zostaw te wiatraki ! jak bedziesz je mial odcinac to pani sama ci da znac ze mozesz je ciachnac ale narazie zostaw je ;)

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Podlalem wczoraj wiecej azotu i odzyly elegancko, dzisiaj poucinam te liscie ktore bezposrednio zaslaniaja odrosty, jest sens? te ktore nie przeszkadzaja zostawie oczywiscie.

paki

Well-known member
Buchów
1
Jak ci wszystkie liscie oklapły to albo woła pani cos do picia albo ph masz nie dobre, dałes do ziemi dolomit albo jakiś regulator ph? czym podlewasz? jak na kilku wiatrakowych masz te plamy to nic, jak na wszystkich i szybko to sie dzieje to też ph złe.

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Problem zazegnany, wypily po prostu w dwa dni wode i dlatego oklaply, zwykle 500ml pily mi w 3 doby, dlatego sie zdziwilem. ph jest ok, reguluje je przy kazdym podlaniu, a woda wyplywajaca z doniczki ma tez dobre ph. od poczatku ich zywota nie podawalem im w ogole azotu bo stwierdzilem ze moze im to opoznic kwitnienie a zalezy mi na czasie, tak wiec podlalem azotem i jest spoko, od wczoraj widac postep duzy. za kilka dni dam jakies fotki.

---------- Aktualizacja posta 05-08-2012 16:12 ---------- Czas poprzedniego posta 31-07-2012 14:33 ----------

Dzień 39

po prawej WR

NL z tyłu

NL jako indyjka kwitnie szybciej, roslina samoistnie zrobila sobie topping na glownym szczycie oraz na bocznych tez ma tendencje do toppingu.

Poki co jestem zadowolony, dalem strasznie dupy z treningiem ale jakos nie mialem planu jak to ogarnac przez to ze posadzilem rosliny po srodku donicy.

D

delete

Guest
dalem strasznie dupy z treningiem ale jakos nie mialem planu jak to ogarnac przez to ze posadzilem rosliny po srodku donicy

Spokojnie, przecież nie każdy wie wszystko od razu, następnym razem zrobisz inaczej.
Mam pytanie co do sympatycznie wygladającego pudełka na boxie firmy MEEK - rozumiem, że jest to balast. Jesteś zadowolony z niego? Nie grzeje się zbytnio? Pytam, bo potrzebuję czegoś lepszej klasy pod swoją 150kę, niż mam teraz. Dzięki z góry za odpowiedź. Z fartem.

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Spokojnie, przecież nie każdy wie wszystko od razu, następnym razem zrobisz inaczej.
Mam pytanie co do sympatycznie wygladającego pudełka na boxie firmy MEEK - rozumiem, że jest to balast. Jesteś zadowolony z niego? Nie grzeje się zbytnio? Pytam, bo potrzebuję czegoś lepszej klasy pod swoją 150kę, niż mam teraz. Dzięki z góry za odpowiedź. Z fartem.

Poki co nie mialem z nim zadnych problemow, ale jesli szukasz czegos lepszej klasy to moze warto dolozyc do cyfrowego? Ten kosztowal mnie 80zl na allegro, kupilem bo cena nie byla bardzo wysoka + chcialem cos z obudowa. Po kilkunastu godzinach pracy obudowa jest goraca, ciezko trzymac na niej reke, to normalne?

D

delete

Guest
to normalne?

Jak najbardziej, ja mam bez obudowy i nie sposób dotknąć palcem statecznika..
A szukałem tam na Alledrogo przed chwilą i znaleźć nie mogłem, ale to nic.
A propos cyfrowego, to pod 150 W nie uświadczysz.., tylko dobry magnetyczny.

ganjafarm

Well-known member
Buchów
15
Widzę podobne gabaryty do moich..... obserwuję i czekam na koniec - powodzenia

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Dzień 53

NL

WR - wyglada jak NL z 2 tyg temu... Wczoraj dalem za duza dawke PK i widze malutkie przepalenie na koncowkach, raz tez zapomnialem wyregulowac PH i szybko zareagowal popaleniem lisci w jednym miejscu jakby ale teraz juz jest ok. Moze pomogla by zmiana fotoperiodu na mniej swiatla zeby zaczal szybciej kwitnac bo widze ze ciagle kwitnie ale jakby od dwoch tyg byl na tym samym etapie kwitnienia, czy to zupelnie bez sensu?

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
Siema. Z tą NL XXL to chyba lekka przesada niejest w cale taka xxl haczyk marketingowy. WR ma wiekszy potencjal widze ale jestem ciekaw bardziej nl moze jeszcze mile zaskoczy. Małymi popaleniami nieprzejmowal bym sie szprycuj ją :) pozdro

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Z racji tego ze wyjezdzam za 5 dni, chcialbym uciac juz jakas czesc z NL, czy obciecie dwoch glownych szczytow spowoduje ze boczne zaczna intensywnie kwitnac? Jak obetne te dwa najwieksze to zostanie mi 8 szczytow na jednej wysokosci (w tej chwili te glowne zaslaniaja odrosty troche bo wyrosly z 15 cm wyzej od reszty). To dobry pomysl czy lepiej uciac cos z boku? no i czy zbiore duzo mniej przez taka operacje? Moge tez obciac jeden z tych duzych. Prosze o rade, bede trzymac tego NL i tak jeszcze z 20dni pewnie bo WR powoli kwitnie bardzo. Trichomy wydaja sie byc mleczne jak patrze przez lupe 40x, lepszej niestety nie znalazlem.

---------- Post added 27-08-2012 at 22:23 ---------- Previous post was 26-08-2012 at 16:16 ----------

Dzień 61

Zdecydowalem sie uciac 2 szczyty, mokrego wyszlo 63 przed trimem a po trimie nie zwarzylem ale 10g mokrego wzialem na teraz i suszy sie w piekarniku.

Wszystko idzie jak trzeba w zasadzie, skracam dzien o 15 min na dobe zeby WR puchl.

---------- Post added 30-08-2012 at 02:00 ---------- Previous post was 27-08-2012 at 22:23 ----------

Z tych dwoch topow wyszlo łącznie 13,1g dobrego, zbitego i w ch*j oszronionego palonka + mala kuleczka haszu zrobiona metoda trzepania. Zapach przypomina mi trawe cytrynowa, smak mimo krotkiego, 3 dniowego suszenia nie jest zly, dym jest duszacy ale nie gryzacy. Jestem bardzo zdziwiony tym wynikiem:)

tokutango

Well-known member
Buchów
0
Dzień 72

Northern XXL

White Russian

Obydwie razem, WR ma 51 cm wysokości i ciągle liście mu żółkną ostatnio odkad po 5 dniach nieobecnosci zastalem go w oplakanym stanie, strasznie wysechl ale juz wraca do zdrowia. Topki poki co luzne + bardzo duzo lisci.

Wybaczcie jakosc fotek ale jak zawsze z telefonu.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół