F
Freshy
Guest
Witam w mojej pierwszej fotorelacji :bounce:
Uwaga!
Fotorelacja ta nie jest prowadzona od podstaw, aktualnie rośliny pokazały pierwsze szczyty i dość widoczne włoski
Mimo to zapraszam do odwiedzin
Roślinki: 10x Krzyżówka: Oryginalny Amnesia x Oryginalny Amnesia Auto [AF]
Box: 1m2
Oświetlenie: HPS 400W do Autofloweringowych
Medium: BIOCANNA Bio Terra Plus
Wentylacja: Wiatraczek 40 W (większy nie potrzebny ponieważ box nie jest zamknięty a pokój sam z siebie jest dość dobrze wentylowany i zachowuje dobrą temp)
Nawozy: Agrecol do kwitnących
Wilgotność: Aktualnie w granicach 55-60%
Trening: Prawdopodobnie LST lub siatka
Fotoperiod: Cały okres życia na 18/6
Aktualny dzień życia: 30
Więc tak uprawę zaczynałem od dnia 21.07 (lipiec)
Pierwszy etap poszedł gładko ponieważ wszystkie pestki pokazały kiełki, niektóre nawet do 2 cm po 2 dniach na wacikach
Drugi etap poszedł nieco gorzej ponieważ jeden kiełek zgnił (tak dla szczegółowości była to pestka z gratisu i jej kiełek wyszedł najmniej obiecująco)
Trzecim etapem było przesadzanie które poszło dość sprawnie, wszystkie 10 dziewczyn trafiło do większych donic (3,5l)
Czwartym etapem było ponowne przesadzenie roślin za około 1,5 tygodnia do doniczek 11L i podcięcie nadmiaru liści w dolnych częściach , w tym etapie doszło do małej wpadki ponieważ oderwałem nieco korzenia przez to iż za słabo przelałem donice przed przenosinami ;-; fartownie roślina dała rade i cały czas z nami jest
Historia pokrótce także w razie pytań zapraszam do dyskusji
Dziewczyna której oberwało się po korzonkach podczas przenosin
2 panie z LST na szybko
Pozostałe mieszczące się w przedziale od 90 do 110 cm
Zdjęcia z boxa Światło OFF
Zdjęcie z boxa Światło ON
A i ogólnie chciałem wspomnieć że jestem bardzo świeży w tym temacie i potraktuje dobrze słowa krytyki jak i rady a nawet propozycje do zamknięcia tej fotorelacji jeśli forum uzna ją za nic nie wartą
:bounce:
---------- Post Zaktualizowany 13:11 ---------- Data pierwszego postu 12:57 ----------
W następnych etapach postaram się o wiele lepszą przejrzystość tej fotorelacji <shiza>
Uwaga!
Fotorelacja ta nie jest prowadzona od podstaw, aktualnie rośliny pokazały pierwsze szczyty i dość widoczne włoski
Mimo to zapraszam do odwiedzin
Roślinki: 10x Krzyżówka: Oryginalny Amnesia x Oryginalny Amnesia Auto [AF]
Box: 1m2
Oświetlenie: HPS 400W do Autofloweringowych
Medium: BIOCANNA Bio Terra Plus
Wentylacja: Wiatraczek 40 W (większy nie potrzebny ponieważ box nie jest zamknięty a pokój sam z siebie jest dość dobrze wentylowany i zachowuje dobrą temp)
Nawozy: Agrecol do kwitnących
Wilgotność: Aktualnie w granicach 55-60%
Trening: Prawdopodobnie LST lub siatka
Fotoperiod: Cały okres życia na 18/6
Aktualny dzień życia: 30
Więc tak uprawę zaczynałem od dnia 21.07 (lipiec)
Pierwszy etap poszedł gładko ponieważ wszystkie pestki pokazały kiełki, niektóre nawet do 2 cm po 2 dniach na wacikach
Drugi etap poszedł nieco gorzej ponieważ jeden kiełek zgnił (tak dla szczegółowości była to pestka z gratisu i jej kiełek wyszedł najmniej obiecująco)
Trzecim etapem było przesadzanie które poszło dość sprawnie, wszystkie 10 dziewczyn trafiło do większych donic (3,5l)
Czwartym etapem było ponowne przesadzenie roślin za około 1,5 tygodnia do doniczek 11L i podcięcie nadmiaru liści w dolnych częściach , w tym etapie doszło do małej wpadki ponieważ oderwałem nieco korzenia przez to iż za słabo przelałem donice przed przenosinami ;-; fartownie roślina dała rade i cały czas z nami jest
Historia pokrótce także w razie pytań zapraszam do dyskusji
Dziewczyna której oberwało się po korzonkach podczas przenosin

2 panie z LST na szybko

Pozostałe mieszczące się w przedziale od 90 do 110 cm

Zdjęcia z boxa Światło OFF

Zdjęcie z boxa Światło ON

A i ogólnie chciałem wspomnieć że jestem bardzo świeży w tym temacie i potraktuje dobrze słowa krytyki jak i rady a nawet propozycje do zamknięcia tej fotorelacji jeśli forum uzna ją za nic nie wartą
---------- Post Zaktualizowany 13:11 ---------- Data pierwszego postu 12:57 ----------
W następnych etapach postaram się o wiele lepszą przejrzystość tej fotorelacji <shiza>
Ostatnia edycja: