• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[AF][hps 600w][1,44m2] 5x royal dwarf 1x royal haze 2x sweet tooth 6x big domina Budda Room

Wyszukiwarka Forumowa:

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Witam, jest to moj pierwszy box in, takze jak zle bede cos robił mile beda widziane z***ki:mrgreen:. ok teraz napisze cos o szafie
-wymiary szafy 120x120x200
-hps 600w
-wiatrak wyciagajacy z filtrem karbonowym, jest wtłaczający i w srodku mieszający.
-Donice 10l Air pot.
-Nawozy, cały zestaw od canny Terra vega, flores, rhizotronic, cannazym, pk13/14, boost.
-Ziemia canna professional plus dodatkowo na dole sa podsypane keramzytem i na górze.
Teraz co do seedsow, byłem w amsterdamie w royal queen seeds i kupiłem 5x royal dwarf i 3x royal haze, jeden royal haze nie wykiełkował, a po jakims czasie okazało sie ze jeden z rh i rd okazały sie chłopami... Takze dokupiłem 2x sweet tooth z barneys farm dzisiaj juz jedna pojawiła sie na swiecie, no i dzisiaj wrzucam do wody 6 pestek Big domina od freedom of seeds.
Temp w boxie 25-31 wilgotnosc 40-55%
Fotoperiod 20/4

Narazie foto podglądowe pozniej wezme aparat to zrobie ładniejsza sesje bo telefonem pod hps'em jest lipa.
Rosliny dzisiaj koncza 31 dni powoli zaczeły ładnie kwitnąc. (Zdjecie nie jest aktualne)

Z fartem.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
G

Gość

Guest
Regulamin:
Nazwa tematu powinna wyglądać w ten sposób

[Lampa i moc][powieszchnia][ilość i Odmiana] Co tam wolisz

Przykładowo:

[HPS 250w][0.6m2]4 x White Widow - vertical dr90
[CFL 100w][0.3m2]3 x Low Ryder - pcbox
[LED 200w][0.8m2]5 x Blue Bery - moja ledownia

Po za tym fotorelacja w dziale dla ogarniętych przydało by się trochę estetyki, duże zdjęcia itp

edit:

Żeby zmienić nazwę fotorelacji edytuj dwa razy swój temat.

Zmienisz nazwę fotorelacji to wiecej ludzi bedzie ją odwiedzało, a w razie problemu także udzieli pomocy.

Ogólnie fajny setup, szkoda tylko że zdecydowałeś się na automaty powodzenia .

icmag

Ostatnia edycja:

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Temat poprawiony, sorry za kłopoty to jest pierwszy moj growlog, Fotki docelowe beda dodane wieczorem bo czekam na aparat od ziomka.

---------- Post added 09-09-2012 at 03:30 ---------- Previous post was 04-09-2012 at 12:03 ----------

Kilka dni temu udało mi sie ustrzelić troche fotek także robie up'a

sweet tooth
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-63290-330861.html#top_display_media
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-63290-330860.html#top_display_media
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-63290-330859.html#top_display_media

co z lismci ?

Ps. dzisiaj do boxa doszły 6x big domina.

---------- Post added 12-09-2012 at 13:22 ---------- Previous post was 09-09-2012 at 03:30 ----------

Kolejny up. 40 dzien życia royal dwarf i royal haze.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-63290-332752.html#top_display_media

Młodziutki royal dwarf odratowany z parapetu ale szybko sie wybił pod lampą.

9 dzień życia sweet tooth'a

No i mam jeszcze 6x big domina ktore wszystkie wybiły sie zdrowe z ziemi.
Czyli w sumie mam 15 krzaków. nie wiem ktory to ktory jak robiłem fotki dopiero dzis je podpisałem jak big dominy podrosna to zrobie poszczególna sesje dla kazdego z krzakow, Jakies z***ki ?
Ps. według tabeli canny to juz jest pora na pk13/14 dla kilku roslin. Czy jeszcze poczekać ?

Ostatnia edycja:

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Witam ponownie, w moim cichym temacie.
Dzisiaj upływa 51 dzien zycia royal dwarf i royal haze
Rośliny dostały po 100% dawki pk troche chyba przenawozilem bo liscie zrobiły sie zolte, ale za to ładnie zaczynaja nabierać jakiejś tam masy.

Sweet tooth 20 dzień życia

No i na koniec jedna z Big domin od female of seeds, Ktora dzisiaj skonczyła 10 dni.

Ogolnie z royal dwarfami i royal hazem cos chyba z***ałem na poczatku są malutkie zaczeły pokazywac jajca, puki nic sie nie dzieje nie pokojacego z reszta roslin to dojda one w boxie a jak nie to je wy***ie, teraz nastawiam sie na sweet toothy i dominy wszystkie beda po lst.
Ps, poprosze o przeniesienie mojego tematu do poczatkujacych.

Kilka dodatkowych fotek z przed kilku dni. Nastepny up za 3 tyg.

z fartem.

Ostatnia edycja:

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Kilka fotek, strasznego neta mam wolnego takze tylko 2 mam.

Dorzuce cos na dniach kwiaty zapie****ają aż miło jak kupiłem parownik :smokee:

Z fartem.

---------- Aktualizacja posta 19:40 ---------- Czas poprzedniego posta 19:05 ----------

Udało sie :smokee:

---------- Aktualizacja posta 22:11 ---------- Czas poprzedniego posta 19:40 ----------

---------- Aktualizacja posta 22:30 ---------- Czas poprzedniego posta 22:11 ----------

Kolejna porcja fotek, zprzed godziny, i tak nikt tutaj nie pipsze to ja sam popisze :D.

Wszystko jest ok ? te topy mają tak wygladać ? bo wygladają jak by z jajcami były i ktwina. Sorry za głupie pytanie ale to jest 1 uprawa.

big skun

Banned
Buchów
0
tak maja tak wygladac to piekne kwiaty!!!oby tak dalej...

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
Też nieżle lecisz tylko szkoda że tak odstępami dziennymi posadzileś, wycinka na raty jest troszkę męcząca nie ma jak kosa Na wszystko, i zaczynamy od razu kolejną partię z innymi ciekawymi odmiazkami, pozdro.... :yeahh:
też będe zaglądał

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Oczywiscie masz racje, no ale juz tak wyszło z tymi af'ami takze dociagne ten grow do końca a wtedy startuje z normalnymi nasionami. To jest wersja do nauki że tak to nazwe :D Wróce z urlopu na wyspe w sobote porobie nowe foty bez hps'a bo ch*j co widać pod hps'em. Pozdro.

Siema, robie małego up'a kwiaty ida ładnie i zdrowo ale nie stety 2 kwiaty musiały zmienic boxa bo zrobiło sie zbyt ciasno. Ok wrzuce kilka fot bez hps'a nie wiem ktory to dzien roslin i ktora to jest ktora takze tylko wrzuce fotki wroce do domu to odszyfruje je :D

Pozdro i licze na jakies komentarze co i jak bo jak wspominałem jest to moj pierwszy growlog pozdro.
Jeszcze jedno pytanko, mianowicie konczy mi sie booster od canny i chciałbym kupić nowy moze ktoś coś poleci ciekawego ? ten od canny jest ok ale moze sa lepsze ? :D

---------- Post added 05-10-2012 at 15:51 ---------- Previous post was 02-10-2012 at 09:54 ----------

Up i kilka pytań, mianowicie:
- ile jeszcze do scinki tych topow z 2 tyg mysle min.
- koncowki lisci troche przypalone, chyba przynawozone moga byc troche?
No i foteczki.

Takze royal dwarfy i royal haze od rqs maja 63 dni, wrzuci sie je pod kose wtedy sweet toothy i big dominy beda miały wtedy wystarczajaco miejsca na kwitniecie :)
Z fartem<wodna>

---------- Post added 07-10-2012 at 18:03 ---------- Previous post was 05-10-2012 at 15:51 ----------

ok robie up'a bo je goliłem. sweet tooth 34 dzien.
BIG DOMINA 26 DZIEN.

34 DZIEN SWEET TOOTHA

korzenie

Ostatnia edycja:

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
Dobrze to wygląda. am widzisz że automaty to...automaty chodz coraz lepsze krzyżówki robią ale nie ma to jak zwykłe femi. Widze że pod biurkiem fajny zetaw masz do palenia :D hahaha

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Tak jakoś wyszło z tymi af ze kupilem kilka nasion w ams'ie i pozniej nie chcialem zmieniac fotoperiodow dla normalnych nasion takze dokupilem te sweet toothy i dominy i dociagne ten grow do konca z auto ale nastepne na 100% beda zwykle femki. w piatek tne dwarfy i royal haza'e bedzie wiecej miejsca dla 7 krzakow a 2 u ziomka bo lipa z miejscem wyszła.

Co do zestawu to zawsze trzeba cos miec pod reka :smokee:
pozdro.

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
Siema, robie małego up'a. zaczne od tego że sciałem 5 małych karłów wyszło mi z tego 65g suchego naprawde dobrego materiału, następnie 2 krzaki musiałem przenieść do kolegi boxa także zostało mi teraz 7.
Wrzuce kilka fotek.

BIG DOMINA

Jeszcze jedna rzecz, mianowicie skonczył mi się terra flores i musze kupić nowy a może warto go zamienić na coś innego? Może jakieś propozycje? Krzakom brakuje troche azotu widać po lisciach co moge na to poradzić ? Ogólnie rosną i puchną prawidłowo fotki są słabe jak zwykle ale na zywo krzaki są spore, lampa wisi prawie 2m nad ziemią i jest na styk.

---------- Aktualizacja posta 07-11-2012 12:43 ---------- Czas poprzedniego posta 03-11-2012 00:48 ----------

Sorry że pod postem ale to nie moja wina ze nikt nie pisze.
Kwiaty goliłem wiec zrobiłem jakies lepsze foty bez hps'a
Sweet tooth No.1

Łodyga po LST

widok z góry.

Tutaj z mniejsza siostrą tez sweet tooth ale bez lst

To ja w tle :p

Tutaj z resztą siustr.

i z lotu ptaka nie sposob jeszt wszystkie ująć :p

Czyli 7 plantów siedzi w boxie i jeden u ziomka. Do harvestu coraz bliżej, a w tym samym czasie robie veg boxą na ledach mam nadzieje ze w tym tygodniu wystartuje z nowymi pechami Czyli Super skunk i g13 haze a ta szafa bedzie tylko na FLO :)
Pozdro i z fartem.

paki

Well-known member
Buchów
1
To jakies pol automaty ale ladnie rosna, lap bucha pozdro i z fartem do kosy.

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
jak na automaty to rzeczywiście DUUUŻE , zobaczymy jaki będzie wynik końcowy ,widzę również że chcesz sklepac boxa takiego jak ja mam na veg :D musisz pamiętać że planty dłuugo stoją a liście zwijają się do środka po przeprowadzce spod led-ów pod HPS, dostają strasznego szoku po zmianie światła( pod led swietnie rosną i się krzaczą). 3mam kciuki. BUCH i z fartem ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół