akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][HPS 600w][2.8m2][8 Auto Amnesia, 8 Royal Ak]

Wyszukiwarka Forumowa:

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Witam Serdecznie :smokee:

Niestety fotorelacje zaczynam w fazie kwitnienia i przepraszam was za to ale mam nadzieje że dotrwam z wami do końca ale pewnie tak:)

Wymiary boxa już znacie 2.8m2
Wentylator niestety jeden taki tam domowy nie znam jego dokladnych parametrow bo główny wentylator mi sie spalił nie wiem jak i mam taki ładny zapaszek w pokoju heh ale na czasie ma przyjść nowy:)
Nasiona:
Royal Ak 8szt
Auto Amnesia 8szt
Światło: Hps 600 w na obie fazy 12/12
Nawozy:Advanced Nutrients x3 Micro Grow Bloom
D.I:Temp. 27-30 stopni wilgotnośc 50-60%.

Nawozy stosuje 2ml/1l ale myślę nad zwiększeniem co wy na to do 4ml na literek?
Automatyczne podlewanie :)
Nasionka poszły do wody 12.09
Kiełki pojawiły sie 14.09 i poszły od razu do ziemi i pod lampy a wyszły z ziemi 16.09

Roślinki ok20dzień kwitnienia licze na ok bo nie zapisalem po prostu tego z powodu wyjazdu i jak przyjechałem to juz byly na flo ;p

Wszystkie zostały pierwszy raz podlane w piątek wieczorem 20.10 wiem późno ale to z powodu wyjazdu:/
Royal Ak

Amnesia Auto

Więcej zdj dam jak hps sie wyłaczy wiecej bedzie widac i wgl pokaze wam jak one wyglądają więc do wieczora :) <wodna>
Jeszcze raz przepraszam że tak prowadze fotorelacje ale nastepna bedzie od początku :)

Pozdrawiam;)

---------- Post Zaktualizowany 17:17 ---------- Data pierwszego postu 14:51 ----------

Dobrze obiecane fotki są :)
Myślę że coś się z nimi dzieje nie tak eh poradzicie coś jak byście mogli? z***ki te mile widziane:p
No to zaczynamy Royal Ak na początek 20 dzień flo.

Ta coś jest wyblakła i ma końcowki listkow jeszcze jaśniejsze :(

Z tą jaki z Amnesiami też dziwnie jakby poprzypalane są i u gory wąskie liście mają nie są poskrecane a wąskie dziwne nie wiem czemu jak wiecie to prosze o porade:)

O tutaj widac właśnie :/

Dobrze koniec teraz z Royalami teraz czas na Amnesie:)
Wszystkie amnesie tak samo jak Royale;/

No i koniec widzicie jak to wygląd no nieciekawie i smutno prosze was o porady jak moge je wskrzesić?:(
A i tutaj macie jeszcze fotke tego wentylatora na 1 szaleje i nie wiem czy go wlaczac bo dmucha bardO i on jest podwieczony na wyskosci szczytow i dmucha na nie i na hps co myslicie wlaczac go czy nie?

Pozdrawiam i oby do końca pytajcie jak chcecie wiecej info:)

Ostatnia edycja:

Danio93

Well-known member
Buchów
1
A wentylator wyciągając powietrze jest?? Jest w ogole jakąś wymiana powietrza czy tylko masz ten wiatrak do mieszania powietrza?

Floralis

Member
Buchów
0
Pazurki w dół czyli maja za dużo nawozu, automaty potrzebują 2 razy mniej podlewaczy, musi być wymiana powietrza bo się duszą i ci splesnieja, jakoś to idzie ale szału nie ma, lampę trzymasz ile nad szczytami? Te nawozy same ustawiają pH czy nie bo jak nie to ty musisz to robić.. Takie podstawy powinieneś znać

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Wentylator jedzie taki do mnie:)

TD SILENT 350/Ř125mm 280-380mł/h - Super cichy wentylator.

Mam jeszcze fotki stacji pogody dzień/noc :)

Dzień:

Noc:

---------- Post Zaktualizowany 08:52 ---------- Data pierwszego postu 08:48 ----------

Pazurki w dół czyli maja za dużo nawozu, automaty potrzebują 2 razy mniej podlewaczy, musi być wymiana powietrza bo się duszą i ci splesnieja, jakoś to idzie ale szału nie ma, lampę trzymasz ile nad szczytami? Te nawozy same ustawiają pH czy nie bo jak nie to ty musisz to robić.. Takie podstawy powinieneś znać

Te nawozy same ustawiają ph, lampa jest 40cm od szczytów i nie mogą mieć za dużo nawozu bo tylko raz zostały podlane :)

---------- Post Zaktualizowany 09:32 ---------- Data pierwszego postu 08:54 ----------

To mi wygląda na brak azotu co myślicie gdybym podlł je nawozem Plagron terra bloom?

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Witam po krótkiej przerwie:smokee:
Tak więc wentylator już dojechał do mnie dzisiaj będzie montowany :)

Info:
Wydajność: 280-380 m3/h
Głośność: 19-20 dB(A)
Temperatura pracy: -20 - 40°C
Pobór mocy: 22 - 30 W
Przyłącze: Ř 125 mm
Waga: 5 kg

I powiem wam że to był niedobor witaminek bo dalem cały zestaw nawozow po 3ml/l i znika wszystko wigor wraca ale dla swojego spokoju dam za dwa dni po 4 ml/l nawozow Advanced Nutrients ;)

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Siemka siemka czas na kolejny up ;)

Panienki dzisiaj dostały dawke nawozu każda po literku dostała:)
Jakoś idzie do przodu ale ndal mnie niepokoja te żółte liście no niedobór to nie może byc wiatrak mieszający mają i wyciągający tez może ph nie takie co? Macie jakieś przypuszczenia do tego co im może być ? Troszke poprawila sie sytuacja bo na początku to bylo nie ciekawie :/
Po lewej Amnesia auto a po prawej Royal Ak

[/ur]

Royal ak
[url=https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-931335]

Amnesia auto

A tutaj przykład jednego z żółtych liści moze ktoś określi z was co to może byc jakiś niedobór czy co ?

Pozdrawiam
F4rmerTHC

Danio93

Well-known member
Buchów
1
One już powoli przygotowują się do kosy i dlatego żółkną.

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Najnowsze wieści mojego namiotu panienki podsypałem dolomitem bo przyjąłem do siebie że może jednak te nawoy nie wyrownaja ph nie wiem czemu a powinny dlatego dzisiaj podsypałem je dolomitem zobaczymy czy coś to da mam nadzieje że tak ;) a co kolega wyżej pisał to jest nie możliwe żeby przygotowywały sie do ścinki:)

Pozdrawiam!
F4rmerTHC

Ps. Nie mam jak sprawdzić ph niestety jaky ktoś sie czepiał :freak:

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
No to czas na kolejny up :jaraczz:

No to tak panie ładnie puchną odzyskały wigor niestety te żółte liście zostały ale juz wszystko zielenieje na nowo dolomit zrobił swoje :)
Wszystkie podlałem green sensation z Plagron.i teraz czakać aż jeszcze Bardziej napuchną myśle że do końca listopada i będzie kosa :harvest:
Dobra czas na fotki:
Na pierszy ogień idzie Amnesia
:

Nie robiłem zdj wszystkich z osobna bo to bez sensu jak wyglądają podobnie ;)

Czas na Royal ak:

No i wspólna fotka ;) jak widać sytuacja się poprawiła liście nie są oklapłe wszystko pnie się ku dobremu :)<peace>

No i to wszystko :) mile widziane komentarze dużo komentarzy ale tych bardziej pozytywnych heh <lol>

Pozdrawiam!!!
F4rmerTHC

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Upik z nudów ehh nie komentujecie nic nie piszecie więc trzeba działać dalej:p

Panienki w bardzo dobrej formie ppdlane nawozami słoneczko dostają odbłyśnik dałem na "wąsko" bo tak wczoraj wyczytałem ze w fazie flo tak jest najlepiej gdzieś tam na forum.

https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?46457-ABC-uprawy-pod-Adjust-A-Wings

Amnesia

Royal ak

I tutaj grupowe heh :jaraczz:

Pogoda w boxie ;)

I bonusik specjalny ;p wiecie może kto chce kupić oto takie tłumiki akustyczne? Mam dwie szt takie a mi nie są potrzebne szczegóły do dogadania :)

Ps. Przepraszam za jakość zdj no ale wiadomo hps i aparat w telu ;)

Pozdrawiam
F4rmerTHC:spalony:

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Witam witam i upik ;)

Panienki mają się świetnie i puchna jeszcze bardziej podlane były trzy dni temu i mija juz ok. 39dzień flo :jaraczz: no i jednym poważnym słowem jest za***iście .

Amnesia auto :)

I razem paninki Amnesia:)

I czas na Royal AK:)

Razem oczywiście panienki Royal AK;)

I razem cały box wszystkie panienki;)

No i koniec jak już wspominałem wszystko gra z panienkami i jest dobrze ;) liczę na więcej kom niz do tej pory heh :p

Pozdrawiam
F4rmerTHC

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół