• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][hps/mh 400w][1,44m2] AF, Hydro + Soil: 4 x Jock Horror, 4 x Sweet Tooth, 5 x Blue Mystic

Wyszukiwarka Forumowa:

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hejka.

Jak w temacie Autoflowering: 4 x Jock Horror (Nirvana), 4 x Sweet Tooth (Barney's Farm), 5 x Blue Mystic (Nirvana).

W hydro: 3 x Blue Mystic, 3 x Sweet Tooth, 2 x Jock Horror.

W ziemi: 1 x Sweet Tooth, 2 x Jock Horror, 2 x Blue Mystic.

Moj drugi grow w hydro, ale pierwszy w ziemi (szkoda mi bylo wyrzucac wykielkowanych malenstw, wiec pomyslalem ze je "uziemie").

Namiot: Secret Jardin - 120x120x200
Lampy: MH400 / HPS 400
System Hydro: Wilma 8 pot (11l)
Ziemia: All mix (donice tez 11l)
Wentylacja: 1 x wiatrak lazienkowy na wlot powietrza, 2 x wiatraki do zamieszania wewnatrz namiotu :) Wiatrak wyciagajacy: RUCK RKW 150-L - 700m3
Filtr: Rhino 150
Podloze: Keramzyt
Odzywki Hydro: HESI (Grow, Bloom, Powerzyme, Supervit, Root Complex, PK 13/14), za tydzien zaczynam z Monster Bloom (firma GROTEK - wartosci PK odpowiednio 0-50-30) + Root Angel (taki antygrzyb).
Odzywki ziemia: BioBizz Grow + BioBizz Bloom (oba organic)
Pompeczka do napowietrzania wody w hydro
Trening: topping + LST na dwoch roslinach tak dla hecy :p
Swiatlo: 20/4

Sytuacja jaka jest sami widzicie, roslinki w ziemi sie wyciagnely i sa duuuze, roslinki w hydro mialy dluuuuugi start przez co sa mniejsze.

Dzisiaj minal 30ty dzien od wykielkowania, zmienilem MH na HPS i nutki na bloom.

Oto foto (jutro porobie strzalki ktora jest ktora, oraz beda lepsze zdjecia, dzis na szybko bo trzeba spac isc :p):

Pozdro i kolorowych snow :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Kiere to od Nirvany? Osobiście jestem przeciw tej firmie bardzo słabe geny mi się trafiły. Z chęcią popatrzę jak Ci ich automaty rosną.

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hejka :)

Wroce do domu to wrzuce strzalki z podpisami bo na kompie w pracy nie za halo :)

Pozdro :)

---------- Aktualizacja posta 23:03 ---------- Czas poprzedniego posta 09:37 ----------

Hej.

31 dni od wykielkowania (nie wiem czy jest sens pisac veg, flo, sro, dupo..., bo i tak swiatlem i nutkami mozna tylko "pomoc" w danym etapie jej zycia, ktory jak wiadomo jest foto-periodo-obojetny...)

W kazdym razie swiatlo + nutki zmienione wczoraj.

Jak napisalem wczesniej, zamieszczam opis "who is who" in the garden _\|/_

O dziwo te z Nirvany mialy o wiele lepszy wspolczynnik kilekowania i szybszy start niz te z Barney's Farm (przypominam ze to CC winner:p, miejmy nadzieje ze jeszcze pokaze rogi ]:-> ).

BmZ = Blue Mystic w ziemi; JhH = Jock Horror w Hydro, i tak dalej...

Oprocz tego kilka innych fotek.

Poki co wyglada na to ze dobrze przyjely zmiane spektrum swiatla i nutków.

Jedna musialem wygiac bo poleciala za mocno w gore, troche sie zlamala, ale to jej nie zaszkodzi, czasami wrecz pomoze :)

Kolejne fotki za 10 dni, bo od jutra WAKACJE :)

Solidaryzujcie sie, doradzajcie, krytykujcie, wszak dopiero sie ucze :)

Pozdro.

P.S. Na poprzedniej fotorelce ludzie pisali ze ciemno... NIE CIEMNO TYLKO HPS ODSUWAM, ZEBY ZDJECIA JAKOS WYSZLY :p (jakosc i tak marna, ajfon wcale nie taki elo jak go w tv reklamuja :p).

[OTO ONE...]

[OTO ONE... z napisami:) ]

[WIDZICIE JAKA DUZA BYLA, TO JA WZIALEM I ZGIALEM :)]

[BLUE MYSTIC - szalona indyjka - troche sie wywyzsza :p ]

---------- Aktualizacja posta 12-07-2012 00:44 ---------- Czas poprzedniego posta 11-07-2012 23:03 ----------

Lekko wyrownalem wysokosc drutem to trenowania roslin, bo niektore byly za blisko lampy, inne za daleko...

Na pierwszym planie 2 x Blue Mystic. Ten po lewej dzis dostal lekko nagiety (to ta sama roslinka co zdjecie wyzej, wczesniej nie miala zadnego treningu), bo przesadzal z tempem rosniecia. Ten po prawej w odpowiednim czasie mial topping + lst.

---------- Aktualizacja posta 08:39 ---------- Czas poprzedniego posta 00:44 ----------

Poranny update, szalona indyjka (BM) nie wytrzymala zgiecia! Rano wpadlem di namiotu i wisiala taka biedna obwisla... Moze sie podniesie jeszcze, ale watpie... Najwyzej usune main stem i pare g bedzie z niej... Smutno no ale coz... Chyba slabe geny Nirvany daly o sobie znac...

A ja czekam na samolot i wio :)

paki

Well-known member
Buchów
1
Te twoje Jacki w ziemi rosną lepiej niż w hydro czy ja źle widze, jetem ciekaw jak faza po nich bo głównie sativa w genach, a co do ceny za pestki i wyglądu krzaków jak na 31dzien i takie warunki to słabiutko niestety (zapraszam do mnie) z fartem

,pozdro

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hej.

Jakos 30ty dzien od pierwszych lisci. Mialy wolny start, ale w koncu ruszyly :)

Te w ziemi juz raczej flo zaczynaja powolutku, te w hydro raczej jeszcze weg ale juz widac ze zaraz wypuszcza.

Jutro zmiana wody, PK 13/14 od Hesi + Monster Bloom.

I kilka fotek ziemniakow, bo mi sie z hydro nie chcialo wyciagac :p

BM

I jego kwiatki.

BM2

I jego kwiatki.

Jacek.

I jego flo.

Jacek 2.

I jego kwiatki.

ST. Najdrozsze pestki a jak na razie najslabszy zawodnik.

I jego startujace flo.

A tu wszystkie razem.

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Początki flo a widać że będzie parę głównych pał na każdą roślinę i zapowiada się super:) Będę zaglądał.

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hej.

Dzien 33.

Kwiaty pierwsze rozbujaly sie w Jacku Ziemniacku, ponizej jego 3 fotki, troche palek ma i preflowerow bylo duzo, reszta roslinek powinna byc na tym etapie do 2 tygodni, bo dwie dopiero zaczynaja flo :p /pzdr

Acha, zaczalem walic Bloom Booster od Advanced Nutritients (0-48-27).

---------- Aktualizacja posta 27-07-2012 21:03 ---------- Czas poprzedniego posta 26-07-2012 22:00 ----------

Hejka,

Dzien 34ty, ale widac puchniecie po proszku :)

Jacek:

Jacek:

A tu Sweet Tooth w ziemi ruszyl:

A tu ten sam ST:

BM2:

BM1:

---------- Aktualizacja posta 30-07-2012 20:36 ---------- Czas poprzedniego posta 27-07-2012 21:03 ----------

Hej.

Dzien 37.

Najpierw wszystkie na raz, a pozniej wg. opisu.

Gaszcz sie zrobil, ale nie chce teraz usuwac za duzo lisci bo i tak niektore cos wolno ida...

Jedna juz zaczyna ladnie puchnac, reszta zaczyna flo.

Cos wolno ale mam nadzieje ze dojda :(

Ogolic je troche, czy poczekac az sie kwiaty rozrosna bardziej?

Porady mile widziane :)

Pozdro.

Ostatnia edycja:

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hej.

Siódmy tydzien jakos.

Jedna ladnie puchnie, 2 inne zaczynaja. Reszta cos wolno ale mam nadzieje ze poleca jak JH :)

Oto foto:

JH1 (ziemia):

I zoom na jego topek:

Tutaj JH2 (ziemia):

A tu Blue Mystic (ziemia):

G

gawel08

Guest
Jestem baaardzo ciekaw tego Jacka Harera , sam zapodalem do ziemi jedno ziarenko [ po wczesniejszym wykielkowaniu na wacikach ] i czekam na wystawienie przez niego nosa :lol3: , Mazar ktory ma 6 dzionkow jakos daje sobie rade , ale Jacek to Jacek <palacz> legenda :jaraczz:

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hej.

Jakos koniec osmego tygodnia. Zaczyna sie robic kolorowo :)

Pozdro =]

Oto foto:

CALA RODZINA:

TU BLUE MYSTIC W ZIEMI:

SWEET TOOTH W HYDRO:

A JOCK HORROR W ZIEMI DALEJ PUCHNIE :D

BLUE MYSTIC ZIEMIA:

JOCK HORROR HYDRO:

SWEET TOOTH - TOPY TWARDE JAK STAL :)

G

gawel08

Guest
Plon bedziesz mial ze ho ho , albo ze ojezuu :jaraczz: , masz juz jakies przewidywania ile mozesz wyciagnac ???
Na jednym ze zdjec Jack-a H. widac fioletowy odcien kwiatow , czy na wszystkich Jack-ach kwiaty tak wygladaja ????
Zycze udanego :harvest:

andziamar

Well-known member
Buchów
0
Oj chlopaku ty to masz slicznosci...:jaraczz: Ten jacek ma sliczny szczyt. pozdro i z fartem do :harvest:

Vaporizer

Well-known member
Buchów
0
Hej.

Fiolecik lekki jest na tych Jackach w ziemi. Te w hydro jezscze dochodza.

Ile tego bedzie - nie wiem, zobaczymy, nie chce zapeszac :p

A ile potrzymam? Tez ciezko powiedziec, trychomy mowia same za siebie - wiekszosc przezroczysta, troche wpada w mleko. Pojdzie pod kose przy bursztynie :)

Oto foto (to ten najbardziej rozbujany Jacek):

40x

300x

Magik14

Well-known member
Buchów
0
Czym robisz takie za***iste zbliżenie? Jakiś mikroskop? Fajna sprawa, za***iście to wygląda. Dużo palenia życzę :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół