akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][LED300W][0,36m2] 2x White Widow 1x Big Bud 1x Jack Pierwsza plantacja, proszę o komentarze.

Wyszukiwarka Forumowa:

MadPancake

Member
Buchów
0
Chciałem założyć fotorelację od początku ale w kraju w ktorym mieszkam ciężko było o dostęp. Wreszcie udało mi się to ogarnąć, niestety pod presją pierwszych problemów. Z góry dziękuję za wszystkie komentarze.

Wentylator był 20W zepsuł się przez dokupiony reguratol obrotów i teraz mam 12W 105m3/h.
Doniczki 11L z kreamzytem na dnie, ph ziemi zanim wsadziłem roślinki było 5,8 (za 4 dni przyjdą paski do mierzenia bo wcześniej mierzyłem ziemie miernikiem do płynów i go rozwaliłem, kupiłem już nowy)
Dziewczyny wydają śię dość karłowate jak na 18 dni , myślę że podlewałem za mało.
Jakośod wczoraj zaczęły powoli pachnieć, dzisiaj podlałem je 250ml wody z minmalną dawką Bio-grow.

Na największej już tydzień temu pojawiłą się jedna "ceglana" plamka nie wyglądałą zbyt poważnie więc się nie martwiłem:

Niestety teraz, na najmniejszej pojawiło się coś bardziej niepokojącego:

Z czym to się je? 250ml to wystarczająco na następne 2 dni?
Pozdrawiam wszystki czytających.

P

Piję Mleko

Guest
MadPancake chodzi o brzeg liścia? luz, on ma odpaść z czasem.
250ml wystarczy na dłużej, podlewaj jak wierzch sie przesuszy.
I rób zdjęcia przy normalnym świetle bo led muli zdjecie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

MadPancake

Member
Buchów
0
Dzięki, Mleko! Wiem ze to może być zabawne Goblin ale robię co mogę mam strasznie mało czasu ostatnio a zacząłem może trochę zbyt gwałtownie bo myślałem o tym od dłuższego czasu. Kiedy na wakacjach w Polsce spróbowałem od kumpla własnych pomidorków, już nigdy nie kupię tego gowna co popalałem wcześniej, jeśli mógłbyś podzielić się radami albo krytyka która nie zawiera samych kropek byłbym wdzięczny.

MadPancake

Member
Buchów
0
Update, fotki zrobione 5 minut temu, od ostatnich podlałem raz wszystkie po 250ml, ale zauważyłem że dla wiekszych to za mało a dla mniejszych za duzo bo im liscie opadły. Wczoraj podlałem drugi raz większe 300ml mniejsze po 200ml. Oba razy z minimalną dawką bio-grow, woda po dodaniu nawozu miała ph 6,05. Mam zamiar od następnego podlania zwiększyć dawkęo 50%. Mam ph meter elektroniczny i paski, jak skutecznie sprawdzić ph ziemi? Jakie nawozy plolecacie dla początkującego? Wybrałem bio-grow z forum bo mowili ze ciezko przedawkowac, ale myślę że już pora rozglądać się za nawozem na flo. Zapach roślinek coraz mocniejszy, na zdjęciu widać keramzyt we wodzie w celu zwiększenia wilgotności. PS Czy już pora na trening?

F4rmerTHC

Well-known member
Buchów
0
Panir kolego na tranin już pora pora :) a nawozy no ja stosuje Advanced Nutrients x3 grow micro i bloom i naprawde spok nawozy :)
Pozdro i zapraszam do mnie ;)

mr.whitewidow

## King of the Road ##
Weteran
Buchów
27
jaki trening będziesz stosował?

jeżeli LST to przesusz porządnie ziemie tak żeby łodyga była ,,wiotka'' wtedy możesz zacząć naginanie

MadPancake

Member
Buchów
0
UPDATE. Jednak zrezygnowłem z treningu jako że to pierwsza upraw, i jest dość mało miejsca w boxie odpuszczam sobie, miał na to wpływ fakt że podczas mierzenia ph ziemi (wody ze spodka) meterem elektronicznym znowu go zepsułem... Czy wy nie przelewacie tej wody przez jakies sitko? Chyba jakis mikroskopinjny kawałek ziemi gdzies utknął przy diodzie, kalibracja nie pomogła i czekam na następny.
Chciałem przesuszyć ziemię i troche się wystraszyłem bo dziewczyny opadły:

Na szczęście po małym podlaniu szybko się podniosły, niestety nie znam dokładnego PH bo wskażniki paskowe nie pokazują dokładnie.
Odnoszę wrażenie że coś wolno się rozwijają... czy aby doniczki nie są za małe?

Właśnie zamierzam je podlać max dawką bio grow, ostatnie podlanie była sama woda o ph 7.

MadPancake

Member
Buchów
0
Sprawdziłem inne zakończone fotorelacje, i już wiem ze zdecydowanie za mało podlewalem. Moje karzełki już są dobre pare dni na flo. Mam nadzieje ze jadnak trochę z tego będzie, ale z następnymi już pójdzie lepiej. Czy na karłowatość moich kwitków mógł mieć również wpływ fakt ze wentylacje odprowadzam poza boxa ale w pokoju a nie do przewodów wentylacyjnych albo na zewnątrz ?

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Czy na karłowatość moich kwitków mógł mieć również wpływ fakt ze wentylacje odprowadzam poza boxa ale w pokoju a nie do przewodów wentylacyjnych albo na zewnątrz ?

Nie przy tak małej skali projektu.

MadPancake

Member
Buchów
0
Dzięki Śmieszek, tak myślałem. Wrzucam jedno foto bo nie bardzo jest co oglądać. Mam jeszcze jedno pytanie. PH ziemi moich karzełków stoi na poziomie 7, ostatnie 2 podlania były 5,8-5,4 PH zaraz po podlani ziemia była 6,5 ale potem znowu 7,1-,7,2.
Czytałem że ph 4 moze skrzywdzic korzenie, trzeba ziemie zmienić? wolałbym tego uniknąć na sam koniec.

Wilgotnosc 50% , i wsadziłem rurkę grzewczą 80W bo idzie zima a led słabo grzeje. Na szczescie w domu mam wilgotnosc 35-45% ale troche za słaby wentylator i w boxie czasem 60 dobija. Ogarne wiekszy od nastepnego projektu a na razie zamówie leaf coat od bio bizz profilaktycznie. ( btw jak sie daje buchy, nigdzie nie moge znaleść przycisku)

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Jak nie mozesz sobie poradzic z ph to zrob flusza woda o odpowiednim ph i jak ziemia troche przeschnie - nakarm z nawozami. Na tym etapie przesadzanie nie ma sensu ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół