Ok a wiec wrocilem z urlopu. Odrazu zmierzylem miernikiem PAR. a wiec tak
R贸wno z czubkiem ro艣liny (45 cm od lampy): 515 碌mol/m虏/s.R贸wno z doniczk膮: ~300 碌mol/m虏/s.W rogach boxa: ~380 碌mol/m虏/s
lampa swieci 18/6 czyli DLI 33,4.
lampa swieci na 100watt i wysokosc 50cm
Co jej dac wogole z nawozu??
Semana 1 | Semana 2 | Semana 3 | Semana 4 | Semana 5 | Semana 6 | Semana 7+ | |
Grow | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml |
Micro | 4ml | 4ml | 4ml | 4ml | 4ml | 4ml | 4ml |
Bloom | 6ml | 6ml | 6ml | 6ml | 6ml | 6ml | 4ml |
VooDoo Juice | 2ml | 2ml | |||||
Big Bud | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | |||
B52 | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml | 2ml | ||
Overdrive | 2ml | 2ml | |||||
Piranha | 2ml | 2ml | |||||
Bud Candy | 1ml | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | 1.5ml | 1ml |
Tarantula | 2ml | 2ml | |||||
Nirvana | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | 1.5ml | 1ml | |
Sensizym | 1ml | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | 1.5ml | 1ml |
Bud Ignitor | 2ml | 2ml | |||||
Rhino Skin | 1ml | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | 1.5ml | 1ml |
Bud Factor X | 1.5ml | 2ml | 2ml | 2ml | 1.5ml | 1ml |
To zmniejsz dawki, jak uznajesz, 偶e s膮 za du偶e, ale ro艣lin臋 masz wizualnie g艂odn膮, wi臋c ja bym si臋 nie ba艂 da膰 takiego st臋偶enia nawoz贸w, jak w tabeli. Nie chodzi o lanie takiego st臋偶enia na ka偶de podlanie, bo na nast臋pny raz mo偶esz podla膰 sam膮 wod膮, jak uznasz, 偶e mo偶e by膰 za du偶o.Super dzi臋ki ale ja ostatnio da艂em po艂ow臋 tej dawki to mi EC wywali艂o na 3400. Gdzie ja dopiero drugi raz da艂em naw贸z od pocz膮tku uprawy.
Ro艣liny to 偶ywe organizmy, kt贸re potrzebuj膮 pokarmu do 偶ycia nie tylko wody, jak si臋 b臋dziesz ba艂 je karmi膰 to je zag艂odzisz.Tak ja wiem w艂a艣nie 偶e wygl膮da . pH wody leje ok ok. 6.5. tylko przera偶a mnie to EC. To moja pierwsza ro艣lina i mo偶e dlatego. Tak ja g艂贸wnie leje wod臋.
Co by艣 nie mia艂 ka偶d膮 ro艣lin臋 trzeba karmi膰, by 偶y艂a, a im bardziej zaawansowana faza kwitnienia tym zapotrzebowanie wi臋ksze.Domy艣lam si臋 , no tutaj b艂膮d zrobi艂em bo AF mam. I on ci膮gle idzie do przodu.....
Jak tak dalej p贸jdzie, jak teraz idzie to j膮 zag艂odzisz, bo dajesz jej za ma艂o pokarmu w stosunku do jej zapotrzebowania.