akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF] Nowości od Bebooka 9szt. - Organiczna uprawa!

Wyszukiwarka Forumowa:

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Witam, jest to moja już 3 uprawa, a pierwsza fotorelacja. Po ostatnim udanym sezonie, dzieląc się z koleżką, mam jeszcze sporo zakopanego palonka z ubiegłorocznych sezonówek. Jak to większość z Was pisze na forum, ''sadzenie uzależnia bardziej niż palenie'' i coś w tym jest bo swoich ubiegłorocznych topów nawet nie spróbowałem :D
Rzecz jasna nie jest to rozłąka z MJ na zawsze. Mam zamiar kupić jakiś porządny Vaporizer i już tylko z niego delektować się swoim naturalnym paleniem.

W mojej miejscowości bardzo ciężko o dobrą miejscówkę, a spot na którym sadziłem pierwszy jak i drugi raz jest już lekko przypałowy, około 100-150m od niego można spotkać ludzi z psami. Na szczęści na tą uprawę udało mi się coś znaleźć, ale tam mogę sobie pozwolić jedynie na automaty.

Ziemia na spocie została przekopana na początku czerwca. Dodałem trochę perlitu, dodatkowo obornik granulowany bydlęcy, kompost, który czynnie działa od kilkunastu lat, astivit sypki, aby dodać jeszcze więcej próchnicy w glebie, a to wszystko zostało jeszcze zalane Biohumusem uniwersalnym od EkoDarPol, aby pobudzić życie w glebie. Pod korzenie została zastosowana mikoryza uniwersalna. Dołki mają po około 15-20l.

Nawozy jakie będę chciał użyć:
O dolomicie chyba nie trzeba wspominać, bo na outdoor to podstawa.

Weg: Myślę że to co w glebie się znajduję wystarczy, a jeśli któraś wykaże niedobory azotu, sypnę im po garści obornika.
Flo: Wysuszona i zmielona na wiór skórka z banana + astvit. W ubiegłym roku tak zrobiłem i panie nie wykazały żadnych niedoborów, ja także nie narzekałem na to by słabo puchły :D
Stymulatory: Asahi SL Jeden oprysk tylko przy przesadzaniu, lub w razie stresu.

Odmiany:
Sugar Haze AF - 4szt.
Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special AF - 1szt.
Bebook Special F2 AF - 2szt.
Auto Durban x Bebook Special AF - 1szt.
Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special - 1szt.

Żadnych treningów raczej nie przewiduję, ale czas pokaże :)

Sugar Haze najmłodsza

Sugar Haze

Sugar Haze

Sugar Haze

Bebook Special F2

Bebook Special F2

Auto Durban x Bebook Special

Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special

Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special

I jeszcze dwa zdjęcia całości

Na spota zawędrowały 26.06

Najstarsze rośliny wyszły z gleby 18.06, a najmłodsze 23.06. Zdjęcia nie ukazują rzeczywistego ich rozmiaru, ale są dość spore jak na swój wiek, przez cały swój okres na podwórku w doniczkach miały po 12 godzin światła. Ogólnie miało być ich 11 ale dwie nie wyszły z gleby. Siateczka nad roślinami zostanie na jakieś 2 tygodnie, bo sporo jest saren w okolicy.

Ostatnia edycja:

Sticky Fingaz

Well-known member
Buchów
0
No ładnie ładnie, powodzonka życzę <peace>
Żadnych treningów raczej nie przewiduję, ale czas pokaże
Nie pie**ol tylko naginaj :)
U mnie 7 AF co mam też na polu wszystkie dostały LST i jest kozak jak narazie, zobaczymy jak bedzie szło na flow teraz.

PolandsHope

Member
Buchów
0
Bebookowe geny budzą wspomnienia, pamiętam czasy OSów na innym forum jak bebook rozdawał geny Cindy i SSH. Piękne czasy.
Dobrze piszesz Gościu, auto najlepiej rosną bez żadnych treningów na oucie. Z fartem!

Sticky Fingaz

Well-known member
Buchów
0
Dobrze piszesz Gościu, auto najlepiej rosną bez żadnych treningów na oucie. Z fartem!
Przeczytałeś co on napisał wgl ?
Gdzie przeczytałeś żeby ten koleś napisał że najlepiej rosną bez treningu af-y na out.
Totalna bzdura by the way, lst jest praktycznie bezstresowym treningiem i sprawdza się na automatach in jak i na out.
Jedyny minus jest taki że przy nagięciu do samej gleby ślimaki mają łatwiejszy dostęp do liści, lecz jeśli mamy ślimacol to jest spokojna głowa.

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Potwierdzam - zawsze warto naginać rośliny , nawet jak tylko lekko się nagnie są widoczne efekty , kto nie próbował ten niech nie pierdzieli głupot

U

Usunięty 66767

Guest
Fajne zasieki ale nie rozumiem ich zastosowania no chyba że na sarny bo ślimaki i tak przejdą jak pewnie będą chciały przez tą siatkę:pl:pozdro i z fartem<peace>

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Dzięki pany za mile słowo :)

Napisałem że nie przewiduje treningu ponieważ z automatami mam złe wspomnienie, pierwsza uprawa i około 10 automatów od oriona okazały się karłami, być może z powodu słabej pogody, startowałem podajże na początku maja 2015r. zobaczymy geny bebooka, jak będą rosły jak szalone to lst będzie nawet konieczne, bo będe musiał je jakoś zakamuflować. Z tego co bebook napisał te rosną duże i grube automaty - zobaczymy :p

Fajne zasieki ale nie rozumiem ich zastosowania no chyba że na sarny bo ślimaki i tak przejdą jak pewnie będą chciały przez tą siatkę:pl:pozdro i z fartem

Tak, te zasieki są z powodu dużej liczby saren w okolicy. Jak podrosną to oczywiście je zdjemę.

Na ślimaki rozypałem sporo snacolu.

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Dzisiaj odwiedziłem spota, w zasadzie to nic ciekawego tam się nie dzieje, podrosły i trochę się wyciągnęły. Ostatnie pogody nie rozpieszczały słońcem, a deszcze padają codziennie. Dziewczyny dostały po graści dolomitu i obornika granulowanego - zapobiegawczo. Standardowo także snacol poszedł w ruch :)

Sugar Haze AF - najmłodszy

Sugar Haze AF

Sugar Haze AF

Bebook Special F2

Bebook Special F2

Auto Durban x Bebook Special

Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special

Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special

Jeden Sugar Haze mi gdzieś umknął.

I dwa zdjęcia spota - tak są zakamuflowane :)

Jedno co mnie martwi to słaba pogoda. Z obserwacji pogody długoterminowej wynika że upały wrócą dopiero za dwa tygodnie, a czas leci :/

DcichygrowJ

Well-known member
Buchów
2
Geny haze, nawet w automatach nie należą do wytrzymałych.. oby lato było ciepłe. pozdrawiam

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Mam nadzieję że po raz drugi w mojej karierze automaty nie staną się karłami, a weg dzięki genom BS będzie trwał nieco dłużej.

Bebook

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Jeśli dostały ziemi sporo, zalewasz je w cholere a nie tylko lekko, to karłów nie bedzie. Słonca maja, karczuj okoliczne krzaki tylko regularnie

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Jeśli dostały ziemi sporo, zalewasz je w cholere a nie tylko lekko, to karłów nie bedzie. Słonca maja, karczuj okoliczne krzaki tylko regularnie

Nie miałem okazji jeszcze ich podlewać, codzienne deszcze mnie wyręczają :) całe szczęście że w glebie mają wystarczającą ilość pożywienia i nie musiałem latać z nawozami w butelce

Ostatni tydzień nie rozpiszczał nas słońcem, ale w ładny dzień słońce świeci od samego rana do około godziny 17.

Od wczoraj pogoda powowli rusza w dobrą stronę dla panienek :)

kushit

Well-known member
Buchów
0
Mam nadzieję że po raz drugi w mojej karierze automaty nie staną się karłami, a weg dzięki genom BS będzie trwał nieco dłużej.

nie martw sie
ja mam teraz 1 out sadzilem na 3 rzuty
1 rzut rosliny wszystkei po ok 80cm moze nawet wiecej, dwie beda mialy moze po 3-5 g, jedna ok 10-15, to tak na oko ale mam niedosloneczniona miejscowke a pieknie porosly, grunt to dogladac i lac nawozy

z drugiego rzutu wysadzanego 2 tygodnie pozniej (albo i wiecej) jedna jest juz wyzsza niz te z pierwszego :D dwa to speed budy wiec beda niskie (karłowate)

trzeci rzut tez beda nieduze, ale zobaczysz jak nadgonia roslinki jak juz pokaza cipke, wtedy tylko dobre slonce i jest miód
pozdro!

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Dzisiaj wpadłem na spota, aby wykonać LST i trochę powyrywać trawy wkoło roślin.

Dodatkowo panie dostały oprysk dolistny z Astvitu.

Nie znam się na LST, rośliny są wygięte w łuk, szczyt jest niżej od pozostałej części rośliny, nie chciałem jej całej kłaść na ziemi, bo ślimaki na pewno by się nią ładnie zajęły :D

Generalnie nienawidzę automatów, pogoda jest słaba a czas nieubłagalnie ucieka. Mam nadzieję że jeszcze dużo urosną.

Nie wiem czy nie popełniłem mega błędu i mogłem sadzić normalnie sezonówki, tylko mocne je trenować żeby nie urosły mutany, na co miejscówka nie pozwala.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół