Witam, jest to moja już 3 uprawa, a pierwsza fotorelacja. Po ostatnim udanym sezonie, dzieląc się z koleżką, mam jeszcze sporo zakopanego palonka z ubiegłorocznych sezonówek. Jak to większość z Was pisze na forum, ''sadzenie uzależnia bardziej niż palenie'' i coś w tym jest bo swoich ubiegłorocznych topów nawet nie spróbowałem
Rzecz jasna nie jest to rozłąka z MJ na zawsze. Mam zamiar kupić jakiś porządny Vaporizer i już tylko z niego delektować się swoim naturalnym paleniem.
W mojej miejscowości bardzo ciężko o dobrą miejscówkę, a spot na którym sadziłem pierwszy jak i drugi raz jest już lekko przypałowy, około 100-150m od niego można spotkać ludzi z psami. Na szczęści na tą uprawę udało mi się coś znaleźć, ale tam mogę sobie pozwolić jedynie na automaty.
Ziemia na spocie została przekopana na początku czerwca. Dodałem trochę perlitu, dodatkowo obornik granulowany bydlęcy, kompost, który czynnie działa od kilkunastu lat, astivit sypki, aby dodać jeszcze więcej próchnicy w glebie, a to wszystko zostało jeszcze zalane Biohumusem uniwersalnym od EkoDarPol, aby pobudzić życie w glebie. Pod korzenie została zastosowana mikoryza uniwersalna. Dołki mają po około 15-20l.
Nawozy jakie będę chciał użyć:
O dolomicie chyba nie trzeba wspominać, bo na outdoor to podstawa.
Weg: Myślę że to co w glebie się znajduję wystarczy, a jeśli któraś wykaże niedobory azotu, sypnę im po garści obornika.
Flo: Wysuszona i zmielona na wiór skórka z banana + astvit. W ubiegłym roku tak zrobiłem i panie nie wykazały żadnych niedoborów, ja także nie narzekałem na to by słabo puchły
Stymulatory: Asahi SL Jeden oprysk tylko przy przesadzaniu, lub w razie stresu.
Odmiany:
Sugar Haze AF - 4szt.
Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special AF - 1szt.
Bebook Special F2 AF - 2szt.
Auto Durban x Bebook Special AF - 1szt.
Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special - 1szt.
Żadnych treningów raczej nie przewiduję, ale czas pokaże
Sugar Haze najmłodsza
Sugar Haze
Sugar Haze
Sugar Haze
Bebook Special F2
Bebook Special F2
Auto Durban x Bebook Special
Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special
Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special
I jeszcze dwa zdjęcia całości
Na spota zawędrowały 26.06
Najstarsze rośliny wyszły z gleby 18.06, a najmłodsze 23.06. Zdjęcia nie ukazują rzeczywistego ich rozmiaru, ale są dość spore jak na swój wiek, przez cały swój okres na podwórku w doniczkach miały po 12 godzin światła. Ogólnie miało być ich 11 ale dwie nie wyszły z gleby. Siateczka nad roślinami zostanie na jakieś 2 tygodnie, bo sporo jest saren w okolicy.
Rzecz jasna nie jest to rozłąka z MJ na zawsze. Mam zamiar kupić jakiś porządny Vaporizer i już tylko z niego delektować się swoim naturalnym paleniem.
W mojej miejscowości bardzo ciężko o dobrą miejscówkę, a spot na którym sadziłem pierwszy jak i drugi raz jest już lekko przypałowy, około 100-150m od niego można spotkać ludzi z psami. Na szczęści na tą uprawę udało mi się coś znaleźć, ale tam mogę sobie pozwolić jedynie na automaty.
Ziemia na spocie została przekopana na początku czerwca. Dodałem trochę perlitu, dodatkowo obornik granulowany bydlęcy, kompost, który czynnie działa od kilkunastu lat, astivit sypki, aby dodać jeszcze więcej próchnicy w glebie, a to wszystko zostało jeszcze zalane Biohumusem uniwersalnym od EkoDarPol, aby pobudzić życie w glebie. Pod korzenie została zastosowana mikoryza uniwersalna. Dołki mają po około 15-20l.
Nawozy jakie będę chciał użyć:
O dolomicie chyba nie trzeba wspominać, bo na outdoor to podstawa.
Weg: Myślę że to co w glebie się znajduję wystarczy, a jeśli któraś wykaże niedobory azotu, sypnę im po garści obornika.
Flo: Wysuszona i zmielona na wiór skórka z banana + astvit. W ubiegłym roku tak zrobiłem i panie nie wykazały żadnych niedoborów, ja także nie narzekałem na to by słabo puchły
Stymulatory: Asahi SL Jeden oprysk tylko przy przesadzaniu, lub w razie stresu.
Odmiany:
Sugar Haze AF - 4szt.
Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special AF - 1szt.
Bebook Special F2 AF - 2szt.
Auto Durban x Bebook Special AF - 1szt.
Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special - 1szt.
Żadnych treningów raczej nie przewiduję, ale czas pokaże
Sugar Haze najmłodsza
Sugar Haze
Sugar Haze
Sugar Haze
Bebook Special F2
Bebook Special F2
Auto Durban x Bebook Special
Hejzomatik x Wh. Russian x Bebook Special
Auto Mazar x AutoXtreme x Bebook Special
I jeszcze dwa zdjęcia całości
Na spota zawędrowały 26.06
Najstarsze rośliny wyszły z gleby 18.06, a najmłodsze 23.06. Zdjęcia nie ukazują rzeczywistego ich rozmiaru, ale są dość spore jak na swój wiek, przez cały swój okres na podwórku w doniczkach miały po 12 godzin światła. Ogólnie miało być ich 11 ale dwie nie wyszły z gleby. Siateczka nad roślinami zostanie na jakieś 2 tygodnie, bo sporo jest saren w okolicy.
Ostatnia edycja: