nasiona marihuany

[AF/SEZ] Amnesia,Big Diamond,Purple Mazar,Maxi Gum,Early Skunk "Przyszedł czas i na mnie"- First grow

Wyszukiwarka Forumowa:

plus_dodatni

Member
Buchów
0
Witam wszystkie mordki!
Jest to moja pierwsza uprawa, wszelkie z***ki jak i rady będą mile widziane 8)

Cel:
-zdobycie zapasów na przetrwanie zimy
-sprawdzenie "czy polak też potrafi"

Trening:
-na automatach napewno LST
-na sezonówce również LST i Topping

Podłoże:
-Ziemia kupna (z pierwszego lepszego ogrodniczego) zmieszana 60/40 ze spotową i z dolomitem oraz azofoską

Nawozy:
-
W tej chwili na weg stosuję "Agrecol-nawóz do surfinii" (Możecie polecić jakiś inny to dokupię)
-
Na flo mam zamiar kupić burzę kwiatów i pk 13/14

CZAS NA ZDJĘCIA I KILKA SŁOW O ROŚLINACH
[wszystkie wychyliły głowę nad Ziemię 26-28 maja]
[Dzisiaj (10.06) automaty zostały przesadzone do wiader/donic a sezonówka niedługo leci na spota]

Dorodna
Amnesia
normal_aaam.JPG

Trochę gorszy Maxi Gum, jeśli potraficie wróżyć z fusów to będę wdzięczny za wróżbę dlaczego końcówki robią się zółte >.<
normal_maxx.JPG

Zmeczony życiem Purple Mazar, ***aniec z dobry tydzień stał i nawet nie urósł o milimetr, dopiero wczoraj go jakoś wyciągneło, puścił nowe listki a te pogniecione to jakaś paranoja :sunny:
normal_mazaaar.JPG

A tutaj widzimy
Big Diamond
normal_bdaa.JPG

Ostatnia roślinka
-sezonówka Early Skunk
normal_ess.JPG

Sportowe pozdro i z fartem
:bounce:

Ostatnia edycja:

Sticky Fingaz

Well-known member
Buchów
0
[wszystkie wychyliły głowę nad Ziemię 26-28 kwietnia]
kwietnia czy maja ? bo jeśli one mają tak jak mówisz 1.5 miesiąca to coś wolno się rozwijają

ShaCo

Well-known member
Buchów
0
na Early Skunk przygotuj sie na listopad jak pogoda bedzie ok

plus_dodatni

Member
Buchów
0
kwietnia czy maja ? bo jeśli one mają tak jak mówisz 1.5 miesiąca to coś wolno się rozwijają

Woops, już poprawiam, chodziło mi o maj :D

---------- Post Zaktualizowany 09:27 ---------- Data pierwszego postu 09:24 ----------

na Early Skunk przygotuj sie na listopad jak pogoda bedzie ok
Teraz ta pogoda się pozmieniała i myślę czy nie zostawić tego Es'a na stałe w foliaku

plus_dodatni

Member
Buchów
0
Update 18.06

Ehhhh.. minął tydzień więc czas na update!
Rośliny mają +- 3 tygodnie

Jedyna, dobrze wyglądająca Amnesia
normal_amn.jpg

Purple Mazar wkońcu odbił i zaczął rosnąć
normal_maz.jpg

No i tutaj zaczyna się katorga... Nadgorliwość początkującego odbiła się na pomidorkach a wszystko zaczęło się po przelaniu donic z plantonem K i opryskaniem roślin florovitem "regenerator do storczyków" :pl::pl: Myślicie że da się jeszcze je jakoś uratować?

Mizernia wyglądający
Maxi Gum
normal_maxi.jpg

Early Skunk
normal_es.jpg

No i na sam koniec
Big Diamond
normal_bda.jpg

Za wszelką pomoc dziękuję, pozdro i z fartem!

deuter

hideandseed.nl
Weteran
Buchów
466
Jw.sprawdź PH i nie dawaj narazie nawozów,najpierw regulacja Ph do 6,5podstawa:jaraczz:

plus_dodatni

Member
Buchów
0
Coś ją gnie mocno.
PH, nawozy?
Od 10 dnia życia lałem agrecol 50% dawki i potem zwiększałem,w czwartek spryskałem florovitem a w piątek podlalem plantonem K, jutro skoczę kupić miernik ph bo przy ostatnich zakupach się za***ałem i zapomniałem. Możliwe że je troche przelałem wodą bo raz plukałem glebe z azofoski

---------- Post Zaktualizowany 16:31 ---------- Data pierwszego postu 16:30 ----------

Jw.sprawdź PH i nie dawaj narazie nawozów,najpierw regulacja Ph do 6,5podstawa:jaraczz:
Przeżyją one jeden dzień bez regulacji? Bo dopiero jutro będę miał na stanie miernik

kawasaki0

Well-known member
Buchów
34
Chlopak, Ty lec tam lepiej targac baniaki z woda i plukac te doniczki, bo nawozu w tej ziemi za ostro i nie czekaj na zadne mierniki.

plus_dodatni

Member
Buchów
0
Chlopak, Ty lec tam lepiej targac baniaki z woda i plukac te doniczki, bo nawozu w tej ziemi za ostro i nie czekaj na zadne mierniki.

Azofoska jest tylko w wiadrze z Amnesią i Maxi Gumem a go już plukałem, reszta to czysta ziemia z odrobiną dolomitu

deuter

hideandseed.nl
Weteran
Buchów
466
wgląda to na duże skoki ph i przelanie oj:zombi:

kawasaki0

Well-known member
Buchów
34
Czysta ziemia jak Ty to nazywasz i tak jest nawozona przez producenta, ale zmieszales ja pol na pol ze spotowa to masz teoretycznie mniejsze zasolenie mieszanki niz kupnej z worka. Dobra, tak czy inaczej nie chodzi tu o to co bylo pierwotnie tylko o to, ze za duzo im przy podlewaniu zapodajesz. Raz na dwa tygodnie nawoz wystarczy. A tej Azofoski na pewno nie wyplukales, bo to sie od tak nie rozpuszcza.

plus_dodatni

Member
Buchów
0
Jesteś mistrzem photoshopa jak dla mnie.
Hahah lata praktyk :bounce:

---------- Post Zaktualizowany 10:33 ---------- Data pierwszego postu 10:31 ----------

wgląda to na duże skoki ph i przelanie oj:zombi:

Własnie w dłoniach mam miernik i zaraz idę mierzyć ph w każdej donicy

---------- Post Zaktualizowany 10:34 ---------- Data pierwszego postu 10:33 ----------

Czysta ziemia jak Ty to nazywasz i tak jest nawozona przez producenta, ale zmieszales ja pol na pol ze spotowa to masz teoretycznie mniejsze zasolenie mieszanki niz kupnej z worka. Dobra, tak czy inaczej nie chodzi tu o to co bylo pierwotnie tylko o to, ze za duzo im przy podlewaniu zapodajesz. Raz na dwa tygodnie nawoz wystarczy. A tej Azofoski na pewno nie wyplukales, bo to sie od tak nie rozpuszcza.
Dzięki za rady, wygląda na to że się rozbujałem bo potrafiłem podlać je 2 razy w ciagu tygodnia z nawozem ale małymi dawkami

---------- Post Zaktualizowany 12:19 ---------- Data pierwszego postu 10:34 ----------

Tak jak mówilem tak i zrobiłem. Zmierzyłem dziś ph. Pomiary robiłem na glebie która była 3 cm pod powierchnia ziemi i na wylocie z donicy a wyniki są takie:

Big Diamond - Góra 5-6 Dół 3-4

Early Skunk - Góra 6-7 Dół 5-6

Maxi Gum - Góra 5-6 Dół 6-7

Amnesia - Góra 4 Dół 5

Co polecacie do regulacji, jakieś sprawdzone sposoby? :D

Noname97

Well-known member
Buchów
0
Co polecacie do regulacji, jakieś sprawdzone sposoby? :D

Dolomitem podsyp i powinno być lepiej. Nie dość ze wyrówna ph gleby to jeszcze wprowadzi do niej niezbędne składniki takie jak magnez. Powodzenia!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół