• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[AF][UFO LED 162W][0.36m2] |4xAUTOMAZAR -DUTCH PASSION

Wyszukiwarka Forumowa:

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
A więc przyszła i kolej na mnie ;)
rośliny-4x AUTOMAZAR FEM od DUTCH PASSION
box-50x60x70, 0,36m^2, box był praktycznie gotowy( szafka IKEA )
oświetlenie- UFO LED 162W, jako odbłysnika użyłem Mylaru
wentylacja- chwilowo brak ;/
Temperatura- Dzień 28-32*, Noc 20*
Wilgotność- 60-80%
nawozy- Biohumus uniwersalny, florowit dla roślin kwitnacych , PK13/14
Donice- 8L wiadereczka do farby
Ziemia-z nawozami naturalnymi( śmierdzi gnojowicą) PH 7.0

A więc tak:

3 Panny wystawiły łby 30.08 (jedna zamuliła ale dzisiaj wyszła)
DSC_0388.JPG

A tutaj juz pod słoneczkiem
ccc1~0.JPG

ccc~0.JPG

tutaj juz w komplecie :

IMAG0119~0.jpg

---------- Aktualizacja posta 22:06 ---------- Czas poprzedniego posta 22:05 ----------

[/COLOR]co sie dzieje z galerią, jede foto wskoczyło , pozostałe 3 nie

Ostatnią edycję dokonał moderator:

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
Jak sie te LEDy sprawuja?

Nie wiem , czas pokaże,chcę dorzucić cfl-e 200w na grow tylko nie wiem w jakim układzie, led centralnie a cfl??? Chcę zaznaczyc ze planty pod ledami i cfl-em( o ile go dorzuce) beda tylko przejsciowo, gdy tylko zaczną kwitnąć wrzucam do dużego boxa i pod HPS 400W<lol>

---------- Aktualizacja posta 22:50 ---------- Czas poprzedniego posta 22:43 ----------

zastanawiam sie czy nie za wysoko jest lampa? Opinie, komentarze, porady mile widziane

Jigi-Jigi

Well-known member
Buchów
0
No to zobaczymy co z tego będzie, w sprzęcik troche zainwestowałeś ;)
No to śledzimy!

paki

Well-known member
Buchów
1
Narazie wentylacja nie jest potrzebna jak temp. masz dobrą ale w 2 tygodniu juz by sie przydal jakis wiatraczek. Leda wieszaj jak najniżej sie da(sprawdzaj reka czy nie za goraco)

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
Narazie wentylacja nie jest potrzebna jak temp. masz dobrą ale w 2 tygodniu juz by sie przydal jakis wiatraczek. Leda wieszaj jak najniżej sie da(sprawdzaj reka czy nie za goraco)
Juz przy testach miałem problem z temperaturą, 31-33*, teraz delikatnie uchylam drzwiczki i utrzymuje sie tak w granicach 26-28*, zastanawiam sie nad mieszającym , sam led ma 3 wiatraki , zasuwaja jak głupie, ewentualnie dodam tylko na wlocie i wylocie w późnejszym stadium

andziamar

Well-known member
Buchów
0
Ja bym obnizyl ta lampe i to sporo, oczywiscie kontrolujac temp.. Pozdro i z fartem:spalony:

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
Ja bym obnizyl ta lampe i to sporo, oczywiscie kontrolujac temp.. Pozdro i z fartem:spalony:
czas na mały UP

48h VEG

zrobiłem jak radziliście obnizyłem lampę, nie wiem czy to byl dobry pomysł:

po obniżeniu:
IMAG0122.jpg

A TUTAJ POKAZAŁY SIĘ PLAMY ,OBRZEZA LIŚCI SIE LEKKO POWYWIJAŁY

1#
IMAG0123.jpg

2#
IMAG0124.jpg

3#
IMAG0125.jpg

4#
IMAG0126.jpg

jak myslicie , to przez swiatło czy moze jakieś niedobory w glebie?
Chcę zaznaczyć ze do boxa podchodze w okularach przeciwsłonecznych ;) , swiatło jest tak mocne ze przez ok 2min widze wszystko na zielono:spalony:

---------- Aktualizacja posta 21:14 ---------- Czas poprzedniego posta 19:19 ----------

aaa i miałem problem z wilgotnościa, 54% i ni ch... wiecej, dzis zakupiłem nawilzacz więc zabaczymy co i jak

---------- Aktualizacja posta 02-09-2012 16:31 ---------- Czas poprzedniego posta 01-09-2012 21:14 ----------

po podwyższeniu wilgotnosci do 80-90% planty rosną w oczach ;)

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
koniecznie zrób wentylację i to jak najszybciej

andziamar

Well-known member
Buchów
0
Wentylacja to podstawa. A nie maja te twoje panny za mokro ze im sie liscie wywijaja?? nie dawaj im zadnych nawozow..

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
Wentylacja to podstawa. A nie maja te twoje panny za mokro ze im sie liscie wywijaja?? nie dawaj im zadnych nawozow..
nie , nie mam najmniejszego zamiaru nawozić , roslina do któregoś dnia pobiera wszystkie składniki odzywcze z gleby, a co do wilgotnosci to wydaje mi sie ze zbyt mokro nie maja - zaraz zmierze i wrzuce z UP-em , ostatnio podlewałem w piatek albo sobote. ThX za wszelkiego rodzaju porady ;:spalony:

---------- Aktualizacja posta 21:49 ---------- Czas poprzedniego posta 19:03 ----------

a więc mały UP:

w boxie zawitał wiatrak(jak narazie tylko na wlocie)
IMAG0131.jpg

wiatraczki na ledzie
IMAG0135.jpg

zdjęcia panienek

IMAG0136.jpg

ktos pytał o dokłade parametry wiec proszę
IMAG0134.jpg

ANDZIAMAR- wilgoc mierzyłem , może delikatnie zbyt wilgota gleba, tzn teraz w normie ale kilka dni temu pewnie było zbyt wilgotno, zobaczymy co z tego wyjdzie. 3majcie sie i pozdro

andziamar

Well-known member
Buchów
0
wlasnie o wilgoc gleby mi chodzilo. nie podlewaj ich czesciej niz co 5 dni,ale przede wszystkim sprawdzaj czy gleba juz jest sucha. Dobrze do tego nadaja sie patyczki do szaszlykow bo sa dlugie lub poprostu wykalaczki. Wloz patyk w ziemie a jak go wyciagniesz i ziemia zostanie na nim to wez ja w palce i sprawdz szy juz jest sucha i wtedy dopiero podlej. Oczywiscie jak sie nie przyklei do niego to bedzie sucha...Ja swoje planty jak byly takie male podlewalem co tydzien. Pozdro

easyryder1

Well-known member
Buchów
0
wlasnie o wilgoc gleby mi chodzilo. nie podlewaj ich czesciej niz co 5 dni,ale przede wszystkim sprawdzaj czy gleba juz jest sucha. Dobrze do tego nadaja sie patyczki do szaszlykow bo sa dlugie lub poprostu wykalaczki. Wloz patyk w ziemie a jak go wyciagniesz i ziemia zostanie na nim to wez ja w palce i sprawdz szy juz jest sucha i wtedy dopiero podlej. Oczywiscie jak sie nie przyklei do niego to bedzie sucha...Ja swoje planty jak byly takie male podlewalem co tydzien. Pozdro

moje jeszcze podlewane nie były także może pojutrze, ziemia nie jest sucha i nie jest za mokra.3maj sie i pozdro

---------- Aktualizacja posta 06-09-2012 19:05 ---------- Czas poprzedniego posta 04-09-2012 21:11 ----------

PORA NA MAŁY UP :freak:

DZIS DO BOXA ZAWITAŁA CFL 200W (GROW), NIE WIEM CZY BYŁ TO DOBRY POMYSŁ GDYZ ZASŁANIA PRAWIE CAŁE ŚWIATŁO Z LED-A, a zauważyłem że planty ładnie zaczynają rosnąć (liście robia się szerokie jak liście od kapusty;) )- takze teraz dylemat wyciagnąc CFL-kę ?

7 dzień VEG

IMAG0153.jpg

1#
IMAG0154.jpg

2#
IMAG0155.jpg

3#
IMAG0157.jpg

4# ta która zamuliła na poczatku (powykręcana)
IMAG0156.jpg

IMAG0158.jpg

IMAG0159.jpg

IMAG0161.jpg

---------- Aktualizacja posta 19:07 ---------- Czas poprzedniego posta 19:05 ----------

Jeszcze z 4-5 dni i roślinki trafią do docelowych donic 8L (wiadereczka do farby)

paki

Well-known member
Buchów
1
No troche szkoda watow na taka konfiguracje ten panel led mozesz dac pod katem w gornym rogu boxa zawsze lepiej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół