akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ah te wiatraczki!!!!

Wyszukiwarka Forumowa:
M

MILKA

Guest
Mam nie mały problem zasilacz do mojego wiatraczka poprostu po 2 dniach działania zaczoł się topić :( (identyczny jak ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76401469)
na początku myślałem że to taśma izolacyjna ale się pomyliłem moje roślinki rosną jak szalone a wetylacja powietrza musi być!!! jakie wy macie zasilacze i czy dobrze działają !!?? proszeo szybką odpowiedź :!:

[ Dodano: 2005-12-15, 14:18 ]
I żeby mi to tanio wyszło bo go zakupiłem za 3 zł!! :D

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Widocznie ma za mala moc jak na urzadzenie ktore zasila. Przegrzewa sie. Sprawdz ile volt ma wiatrak i ile ma zasilacz. Kup lepszy zasilacz jedyna mozliwosc.

M

MILKA

Guest
Właśnie wiatraczek ma 12V i zasilacz też 12V chyba będe musiał coś innego skołować!!

S

superadamcio

Guest
niektóre zasilacze nie potrzebują obciązenia zeby sie spalic/stopić i spłynąć,wystarczy ze transformator jest podłączony długi czas pod gniazdo,szczególnie przy tych z przełanczanym napięciem niekiedy tez polaryzacją,takich zasilaczy do pracy ciągłej nie polecam kupować strata pieniedzy...

M

MILKA

Guest
A ja wam powiem że wyciełem górną część z tego zasilacza i mi sie już nie przegżewa i nic nie śmierdzi a chodzi caly czas!!!

S

superadamcio

Guest
to ok widocznie górna garnica temperatury przed spaleniem została osiągnięta nie stety jest tak wysoka ze topi plastik,tylko uważaj zeby cie nie kopnoł transformator,
po zdjęciu obudowy transformator jest chłodzony badziej powietrzem wiec jak narazie działa to niech działa :wink:

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
No pewnie fkatycznie zasilacz dziala natomiast przegrzewa sie obudowa czy cos... poatym jelsi chodzi o sprawdzanie to raczej nie tyloe Voltyco Waty maja tu znaczenie... Bo jelsi bylo by za malo woltow, to poprostu urzasdzenie by "zwalnialo" albo wogole nei dzialoalo, tymczasem jesli urzadzenie ma za duzy pobor mocy to moze sie tak dziac ze zasilacz sei przegrzewa. Poozdro

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ja mam zwykly transformator z rynasza, z regulacja napięcia, o max natęźeniu 1000 miliamper. (czyli zwykly, 12 zeta dalem). Chodzi w kółko od ponad miecha, ledwo co ciepły jest, a na 12V jest ustawiony i 3 naraz wiatraki zasila. Nieiwem czemu wam sie tak grzeją.

S

superadamcio

Guest
orzi bo masz leprzy transfrator w zasilaczu jak chodzi o działanie ciągłe on da ci 1000 mA ale przy mniejszym napięciu niz 12 v,jeden wiatraczek pobiera od kompa około 150 mA przy 12 v wiec taki zasilacz ci starczy a pozatym 12 zł to juz duzo dałes masz leprzy sprzecior takie główna co nie działają prawie są po 5 zł :D
Ja mam zasilacz Magnum Gold Full metal 7 kg zywej wagi osiągi 18000 mA przy 12 v
wiec nie mam problemu ze zasilaniem wiatraczków :D

M

MILKA

Guest
orzi napisał:
ja mam zwykly transformator z rynasza, z regulacja napięcia, o max natęźeniu 1000 miliamper. (czyli zwykly, 12 zeta dalem). Chodzi w kółko od ponad miecha, ledwo co ciepły jest, a na 12V jest ustawiony i 3 naraz wiatraki zasila. Nieiwem czemu wam sie tak grzeją.

A możesz mi go pokazać walnij fotke albo jak bys mogł to znajdź opis w internecie oki

P

Palisanto

Guest
Czego Twoja odpowiedź ma się tyczyć? Toż to temat sprzed 4 lat.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół