Jeżli ktoś szuka informacji np o wentylacji w boxie 0.3 m2 i musi wyszukać 50 tematów, przeczytać je, z czego w 5 ma sensowne wiadomości przydatne w jego przypadku, potem jeszcze porobić notatki i poukładać w głowie. W porónaniu do ai jeśli będzie działać tak że wystarczy zadać kilka pytań i znajdzie nam odrazu te 5 tematów, to jest conajmniej kilka godzin mniej pracy. Jeśli dodatkowo streści wiadomośći i po 5-10 minutach rozmowy wrzuci wszystko do okienka (jeśli zadziała), to już jest niesamowita przestrzeń na optymalizację.
Albo inaczej: "znajdż mi teamty z brązowymi plamkami na liściach, "nie takie, trochę jaśniejsze", "i powiedz mi odrazu co tam ludzie robili z tym bo mi się nie chce czytać" - magia. Magia ! o 14 niedobory o 15 w ogrodniczym o 16 reakcja, gdzie normalnie czekają ludzie kilka dni bo każdy ma w d*** pisać w koło o tym samym. Oba przypadki zadziałają i ten w kilka godzin i ten w kilka dni.
Wiedza jest super ! ale widzieć że coś można w kilka minut i musieć robić to kilka dni, nie kożystać z możliwości... Nie wypali, nie w świecie kiedy wszystko robimy bylejak. Czasy jakości mineły dziś mamy korporacyjny styl pracy i życia.