• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[ak 47 af fem] Problem z liscmi, prosze o szybka pomoc coraz gorzej..

Wyszukiwarka Forumowa:

bylecx

Well-known member
Buchów
0
Witam, zajezdzam wczoraj juz jeden listek mnie niepokoil ale mowie wlece jeszcze jutro i dzis juz 3 liscie. To moja pierwsza uprawa i kurde naprawde szkoda by mi bylo zeby nic z tego nie bylo jak juz tak daleko zaszlo (43 dni)

*sa to dolne liscie bardziej pokaznych rozmiarow
*gleba napewno nie jest przelana
*nazwoz jaki uzywam to planton K, dawka dosc moze mozna 0,25 lyzeczki na 0,5l wody
*nie uzywalem nic po za tym zadnych dolomitow itp
*podlewam zawsze kranowka

bylecx

Well-known member
Buchów
0
nie mam pojecia...
jak kupilem glebe czyli ponad miesiac temu to ph na opakowaniu 5,5-6,5 jak dobrze pamietam

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
No to ziemia ma takie samo ph teraz jak kranowa ktora podlewasz prawdopodobnie dobrze ponad 7

bylecx

Well-known member
Buchów
0
watpie, ze to wina wody, wkoncu przez tyle czasu bylo wszystko okej.
no ale co zrobic ? lac mineralna/zrodlana ?

---------- Aktualizacja posta 22:17 ---------- Czas poprzedniego posta 21:31 ----------

a moze warto zrobic jak widze kolega nizej ma chyba podobny problem,
do wody wleje cytryny + dolomit, a nad to jeszcze podsypie przy lodydze dolomitem

---------- Aktualizacja posta 09-07-2012 21:06 ---------- Czas poprzedniego posta 08-07-2012 22:17 ----------

zrobilem jak mowilem rano dalem dolomitu do wody i kolo lodygi i nic stan sie dalej pogarsza

co ja mam robic ? gosc kilka tematow nizej ma podobny problem z tym ze jemu nie zakwitla a polecono mu podlewac biohumusem, ale ja przeciez go nie dam do kwitnacej, zreszta planton k tez ma troche azotu. niedlugo padnie zywcem...
kto ja pomoze uratowac na marszu dostanie "lizaka"!

Ineedmj2

Well-known member
Buchów
0
Biohumus nie zaszkodzi jej na flo a lepiej uzupełni niedobory azotu niż planton k możesz śmiało podlać

Dolomit się tak szybko nie rozpuszcza lepiej stosować go profilaktycznie co jakiś czas a nie dopiero jak ph jest ch*j wie jakie

bylecx

Well-known member
Buchów
0
no to wlasnie dalem 1l wody z 1,25 nakretki biohumusu i jeszcze troche dolomitu, oby pomoglo :)

znajomyy

Well-known member
Weteran
Buchów
0
podlej je biohumusem w 2x większej dawce niz jest na opakowaniu+ dolomit pod krzaczka mi pomogło z zóknacymi lisicami

jak kwitnie mozesz jescze podlac biohumusem nic jej nie zaszkodzi a liscie nie bedą zóte tyko beda sie robic zielone

jebaklesny997998999

Well-known member
Buchów
0
.

jak liście tylko żółkną i tylko dolne partie to roślina się pozbywa azotu po prostu. w dalszej fazie kwitnienia tak jest.

Ineedmj2

Well-known member
Buchów
0
jak liście tylko żółkną i tylko dolne partie to roślina się pozbywa azotu po prostu. w dalszej fazie kwitnienia tak jest.

Widząc po krzaku to jeszcze za wcześnie na wysysanie azotu a to na pewno jest problem z ph skoro kranowa i nigdy nie było dolomitu

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół