• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

AK 47 firma "czy to już?"

Wyszukiwarka Forumowa:

reptorian

Active member
Buchów
0
Siemanko wszystkim, ak mają już ponad 2 miechy, zastanawiam się ile jeszcze czasu na wasze oko im zostało? :)

A tu taki mały bonus blackberry:

PS. wszystkie fotki były robione telefonem SE C902 :D świetny aparat ma ten wariat :)

Ostatnia edycja:

Green_booy

Well-known member
Buchów
0
ja bym potrzymal 1-1.5 tyg. max. luknij jeszcze pod lupe bo wydaje mi sie ze kilka bialych wloskow zostalo chyba ze to tylko urojenia xd:spalony:

reptorian

Active member
Buchów
0
jak klikniesz na fotkę i potem klikniesz jeszcze raz, to otworzy Ci się w rozdzielczości 1680x1050 wtedy widać dokładnie wszystko

Green_booy

Well-known member
Buchów
0
no są jeszcze białe włoski, potrzymaj ją tydzień jeszcze i wrzuć fotki to będzie łatwiej powiedzieć ale myśle ze tydzien starczy

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
białe włoski nie sa żadnym wyznacznikiem daty scinki po co piszecie takie rzeczy i chłopaczyna wierzy i głupoty dalej przekazuje. patrz na trichomy lupa x60 czy jakis mikroskop kieszonkowy x100 np.
ja nie raz miałem taką sytuacje ze plant juz przekwitał mówie o af a włoski białe dalej wyrastały a brązowe znikały out wiec pewnie deszcze czy wiatry je obrywały

reptorian

Active member
Buchów
0
ok, a więc muszę wszystkich sprostować, bo widzę, że zdania są podzielone i mało konkretne, a może ktoś w przyszłości skorzysta z wiedzy zamieszczonej, a więc:

Green_booy napisał:
no są jeszcze białe włoski, potrzymaj ją tydzień jeszcze i wrzuć fotki to będzie łatwiej powiedzieć ale myśle ze tydzien starczy

@Green_booy co do czasu to sam nie jestem dokładnie pewien ile na oko, co do trichomów tak, są białe i to praktycznie wszystkie, jakbym bardziej orientował się w tym temacie to już nawet po tamtych zdjęciach bym sobie to uświadomił, no ale cóż, zawsze zakładam, że mogę się mylić, dlatego też wolę zapytać innych.

chudyrok napisał:
białe włoski nie sa żadnym wyznacznikiem daty scinki po co piszecie takie rzeczy i chłopaczyna wierzy i głupoty dalej przekazuje. patrz na trichomy lupa x60 czy jakis mikroskop kieszonkowy x100 np.
ja nie raz miałem taką sytuacje ze plant juz przekwitał mówie o af a włoski białe dalej wyrastały a brązowe znikały out wiec pewnie deszcze czy wiatry je obrywały

@chudyrok i masz rację i nie masz na początku napisałeś, że białe włoski, nie są żadnym wyznacznikiem daty ścinki, a potem sam sobie zaprzeczyłeś i powiedziałeś, aby patrzeć na trichomy, dążę do tego, że białe włoski = trichomy o mlecznym zabarwieniu, czyli dające efekt lekkiej fazy przyjemnej w paleniu, a brązowe trichomy = efekt narkotyczny tzw. body high przy ok. 70% "owłosienia" rośliny na brązowo będę ścinał.

Już wiem o co w tym chodzi :p, ale dziękuję za pomoc mimo wszystko.
Lupa o dwudziestokrotnym powiększeniu wystarczy tak w ogóle :)

Polecam kliknąć raz na zdjęcie a potem jeszcze raz, ponieważ jakość jest bez porównania.

fotki:

trichomy, to te małe śnieżnobiałe punkciki, a brązowe długie wystające włoski to "stigma" z tego co pamiętam.

zagadka rozwiązana, myślę, że temat został wytłumaczony wystarczająco i wyczerpany :).

Soon :harvest:.

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
chudyrok i masz rację i nie masz na początku napisałeś, że białe włoski, nie są żadnym wyznacznikiem daty ścinki, a potem sam sobie zaprzeczyłeś i powiedziałeś, aby patrzeć na trichomy

no i gdzie tu ku**a zaprzeczyłem nie wiem czy nie odróżniasz włosków od trichomów ale pod foto napisałeś co jest co więc mnie nakieruj co ja od***ałem

edit___________________________________

nigdy nie słyszałem zeby na trichomy mówić włoski wiec sorki a oburzenie było przez co innego nie te twoje opinie itp
dla mnie i mysle dla wiekszości<sporej> osób włoski to preflowery jak pisze dziamdziak a trichom to trichom a nie włosek dla mnie głupota od tej pory moze bede pisałpreflowery ale wątpie zeby juz nikt nie miał takiej jazdy
ale czytajac wypowiedzi innych
ja bym potrzymal 1-1.5 tyg. max. luknij jeszcze pod lupe bo wydaje mi sie ze kilka bialych wloskow zostalo chyba ze to tylko urojenia xd
wątpie zepisali o włoskach jako trichomach bo na tamtych fotach za hu*a nikt by nie ocenił czy sa przeźroczyste czy białe czy juz bursztynowe itp itd
a co do lupy ja mam x60 i jak dla mnie troszki słaba kupuje mikroskop cos koło x100 taki mały kieszonkowy

_____________________edit#2:
jak szukasz czegoś o tej roślince radze szukac na wiki.haszysz a nie wikipedii gdzie masz opisy o które nam wcale nie chodziło

Trichomy (ang. trichome, hair, łac. pilus) – występujące u konopi wielokomórkowe wytwory skórki (epidermy. Włosy gruczołowe są miejscem gdzie produkowane są kannabinoidy - Fabryka THC- Niemalże całość THC | właściwe THCA | obecnego w roślinie znajduje się w wydzielinie | żywicy | przez nie produkowanej.

ale najważniejsze ze wiemy ocb

Ostatnia edycja:

reptorian

Active member
Buchów
0
Wikipedia mówi:

Włoski, trichomy (ang. trichome, hair, łac. pilus) – jedno, lub wielokomórkowe wytwory skórki (epidermy) u roślin. Włoski są zróżnicowane zarówno pod względem funkcji, jak i kształtu. Mogą być uwypukleniami komórek skórki (brodawki), bądź osobnymi, oddzielonymi od nich ścianą tworami. Włoski są utrzymywane, albo przez cały okres życia rośliny (trichomy trwałe), albo tylko przez jakiś czas, po czym są zrzucane.

Włoski o których cały czas mówimy to to samo co trichomy, dlatego przeczyłeś sam sobie ponieważ mówiłeś, że białe włoski nie są wyznacznikiem momentu ścinania rośliny, a potem napisałeś, że trichomy są. Ale Twoje wk***ienie z powodu pouczenia jest bardzo polskie :D. Bez napinki przez internet kolego :)

Dziamdziak

Well-known member
Buchów
0
Nie dogadaliście się z chudym bo on pod włoski rozumiał preflowery te długie białe wąsiki.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół