akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

AK 472 Automat bez nawozów

Wyszukiwarka Forumowa:

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Witam, AK 472 z bonusu od thc-thc. Box w którym ona siedzi został stworzony bardzo szybko. Ziemia kupna zwykła, brak jakich kolwiek nawozów, woda kranowa odstana 1 dzień. Od 3 piętra lst. Lampa to zarowka studyjna 125w ( 7200lumenow) wentylator tylko jeden wytlaczajacy, AK ma już ze 3 tygodnie ale mizerny jest w ch*j. Wydaje mi się że jest lekko zbyt wysoka temperatura Gdyz po jednym dniu sucho w ch*j. Zaczynam dostrzegać zolkniecie liści i pręcikow! :/ czy próbować dać im papu na veg czy na flo skoro to automat i ma już ze 3 tyg.

Czy do innych pestek przy dobrej glebie i nawozach i dużo większych donicach można liczyć na dojście od początku do końca uprawy przy tej lampie i ogólnie boxie. Spektrum lampy to 5500k na flo chyba lipa w ch*j na veg moim skromnym zdaniem wy***ane tymbardziej że nie nagrzewaja się tak.

1. Czy ten ak ma szansę pod tym boxem.?

2. Czy jaka kolwiek inna pestka w tych warunkach da radę?

Foty :

Pułkownik

Active member
Buchów
0
Szkoda zachodu już z tą rośliną. Prawie nic z tego nie będzie. Albo robić coś dobrze albo wcale, takie moje zdanie. Bynajmniej ja bym zaczął przede wszystkim od lepszego światła. Dołóż coś i zacznij od nowa. Z nawożeniem

rochas

Well-known member
Buchów
0
Nie jest zle jak na pierwszy box :p Parę błędó popełniełś, ale pierwse koty za płoty widać, że to Twój pierwszy indoorek :p

Daj papu zarwóno na weg jak in na flo. Po pierwsze bedą niedobory azotu, a roślina zanim zawiąrze kwiaty musi mieć pod dostatkiem tego skłądnika odżywczego. Na początek daj dawkę zalecaną przez producenta. W ogrodniczym polecam kupić nawóz NPK z przewagą azotu. Potem jak zakwitnie bardziej dokup bat guano (zielony dom) PK około 9 % i na tym już pozostań wyłacznie. Będziesz miał organiczną uprawę. W samku palenie lepsze zdecydowanie. Uwierz poczujesz rożnice. Chyba, że stać Cię na porządne nawozy to na przyszłośc polecam Guankalong bat guano najlpesza opcja na organice znaczy się najprostsza :p

Fajnie wygląda z zewnatrz to bokswio we wnątrz już gorzej. Chyba byłeś zmuszony pionowo lampę zamontować. Możesz wertykalnie uprawaić to jest jedyna myśl jaka przychodzi mi do głowy :p Na przyszłość nie uprawiaj af jak nie masz doświadczenia bo Ci karły porosną, lepsze są pełnodojrzewajace odmiany :p Jaki tam masz metraż kalulator haszysza zatwierdził ilość lumneów? Pod oświetleniem CFL słabo się kwaity zawiązują, a Twoje nie jest dedykowane i ma zimna barwę. Rosliny jakoś to przeżyją i zakwitną, na flo nie spodziewaj się nie wiadomo czego.

Nawilżacza Ci brakuje to też może być związne z tymi koncówkami. Ten garnuszek nie wystraczy na weg wilgotność powinna być 70 %
Optymalna temperatura to 28 stopni faza jasna (bezmodyfikacji Co2) i mniejsza temperatura w fazie ciemnej, ale żeby nie było róznicy powyżej 10 stopni bo wtedy zachodzą nie fajne procescy nie pamietam jak się to zjawisko nazywa...

GRUZ

Morda
Buchów
17
Widzisz, jeżeli byś się przyłożył to roślina w trzecim tygodniu powinna wypełnić powierzchnię boxa
tak poza tym dałbym doniczkę wielkości boxa i
5500K to bardzo chu**wa barwa dla roślin poza tym za nisko ją trzymasz

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Up :

Od tygodnia MJ dostaje nawóz do roślin kwitnących o npk 4-5-6

W tym okresie roślinka znacznie urosla, lecz dalej jest karzełkiem, oczywiście co do donicy to wiadomo że czym większa tym lepsza.

Myślę że u mnie preblemem jets pH. Mój sprzet jest uszkodzony i nie mam jak sprawdzic ale na bank jest za wysokie może ktoś doświadczony wie jak trochę obniżyć domowym sposobem trochę octu + 3 krople cytryny czy to głupi pomysł. Wszystkie wskazówki mile widziane

---------- Post Zaktualizowany 14:13 ---------- Data pierwszego postu 14:05 ----------

---------- Post Zaktualizowany 14:16 ---------- Data pierwszego postu 14:13 ----------

Zamówiłem również :

Nie wstawiamy linków do portali aukcyjnych

Dobry produkt wybrałem czy zły wybór?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
M

Master4

Guest
nawet nieźle odbiła, powodzenia tam, wyciągnij dobre wnioski przed kolejnymi pechami

dr.diesel

Well-known member
Buchów
2
odradzam cytryne bo początkowo zakwasza ale już po chwili alkalizuje, ocet bedzie git najlepiej nie spirytusowy

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Jaka proporcja octu w stosunku do wody powinno się dać aby pH spadło o 1? Mam pytanie również odnośnie tego guanokalong, co o nim sądzicie?

ganja generator

Advanced Grower : )
Buchów
4
Fajnie ze masz zajawke ale tam na jedna lufke bedziesz mial a problemow jak bys mial cala szafe w razie przypalu , ile ten kubek z ziemia ma pojemnosci ?? Wieksza donica wiecej korzeni wiekszy plant wolniej wysycha...

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Up:

Widać widiczne efekty od momentu zastosowania nawozu, dziś 7 dzień flo i widać Dużą różnice z dnia na dzień w ciągu 3 dni boczne odrosty bardzo dużo urosły w porównaniu do wcześniejszych 3 tygodni wstecz, główny szczyt rozwija się najszybciej na odrostach szybko pokazują się włoski, to 31 dzień rośliny. Ganja Generator wiem że to plant karakan ale jak już się podjęłem i nadałem jej życie to już chcę dać jej szansę heh chociaz prądu mniej mi będzie szkoda jak ja do końca przetrzymam niż po miesiącu tera w***ać i się wk***iać że na darmo miesiąc lampa nak***iala o to chodzi głównie w moim rozumowaniu hehe.

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
35 dzień rośliny, automat AK 472.

Może ktoś oceni czy w rozwija się w miarę prawidłowo

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Rozwija się prawidłowo tylko chyba mała trochę więc na kokosy bym się nienastawiał

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Up : 38 dzień

Ak472 Odczuwa prawdopodobnie zbyt dużo nawozu na małą donice, lub czy to prawdopodobniej popalone od lampy????

Ile powinno trwać flo dla niej jest dziś w 14 lub 15 dniu kwitnienia

U

Usunięty 70000

Guest
no przesadziles z nawozami koleszko..
co lałeś i ile?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół