• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ak47 problem

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam. Mam problem, otóż nie ma mnie w kraju przez jeszcze ok 2 tygodnie. 5 dni temu przed wylotem dałem moim maluchom porcyjkę plantonu K. Na 5 krzaków wylałem ok 1 l Plantonu w podwójnym stężeniu. Dzisiaj mój znajomy dzwoni do mnie, że na 5 krzaków jeden totalnie usechł, a w innych tylko kilka liści. Mają dostęp do wody, ponieważ źródło jest ok 4 m od spota. Co mogło być tego przyczyną ?:zjarany: I czy da się jeszcze uratować tego planta, jak 9/10 liści jest suche a jeden i łodyga jeszcze zielone i jeszcze ledwo zipią

Jadran

Member
Buchów
0
Niech koleżka dokładnie przepłuka ziemię bo przenawoziłeś panny.

czarnybyk

Active member
Buchów
0
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że spaliłeś Panny jak kolega pisze "nawozem".
Roślinki mają pewnie takiego stresa że ciężko będzie odratować.
Ale życzę powodzenia może coś się odratuje.
A i zalej ją biohomusem wtedy zniweluje tamten nawóz i dużo wody daj jej pić:)

czarnybyk

Active member
Buchów
0
ke ? dafaq ??

Już tłumaczę twoje zdziwienie.

Mianowicie Biohomus uniwersalny jest to nawóz naturalny, biologicznie czysty
i nie da się go przedawkować;) oraz znacznie zmniejsza ryzyko przedawkowania nawozami mineralnymi.

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Teoretycznie nie da sie go przedawkowac to wiem, moje zdziwnie jest w kierunku "niwelowania" - czyzby biohumus rozkladal azot, fosfor, potas, zwiazki mineralne itd? Zalewajac biohumusem nie usuniec przenawozenia

czarnybyk

Active member
Buchów
0
Teoretycznie nie da sie go przedawkowac to wiem, moje zdziwnie jest w kierunku "niwelowania" - czyzby biohumus rozkladal azot, fosfor, potas, zwiazki mineralne itd? Zalewajac biohumusem nie usuniec przenawozenia

W przenośni zniwelowania prędzej zabezpieczenia bo jak zacznie płukać ziemie to jakieś tam związki i stężenie wypłucze ale dał bym odrazu po płukaniu biohomusa by zabezpieczył swoim działaniem korzonki i uregulowało dalsze pobieranie składników odżywczych :yeahh:

ramber

Well-known member
Buchów
0
Wydaje mi sie że w tym przypadku nie ma co dawać chłopakowi nadziei. Wątpię żeby udało jej sie podnieść i jeszcze żeby potem odpowiednio zakwitła.

Możesz próbować, nawet powiem więcej MUSISZ PRÓBOWAĆ.
nie masz nic do stracenia... Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół