• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Amator :(

Wyszukiwarka Forumowa:

SmoczekLeon

Well-known member
Buchów
0
Witam.

Mam kilka pytań odnośnie marihuany, sadzenia i palenia.
Jestem całkowicie początkujący w tych sprawach, dużo czytam, ale nie za bardzo ogarniam slangu który panuje na tym forum. Dlatego prosiłbym każdą osobę która wypowie się w tym temacie, żeby pisał zrozumiale dla osoby która nigdy nie sadziła takich roślinek.

Chciałbym również prosić abyście poprowadzili mnie przez cały okres sadzenia, pielęgnowania. Żeby wspólnymi siłami odchodować ładne krzaczki. Oczywiście w miarę możliwości dla każdego. Zaczynając od dziś. Mam nadzieję że najbliższe około 4 miesiące miną równie emocjonalnie dla każdego.

Pierwszym pytaniem do was jest z jakiego sklepu i jakie pestki zamówić. Coś z czym poradziłbym sobie (a właściwie poradzilibyśmy :bounce:). Jeżeli sadzić na out to jaką ziemie posypać, na jaką głębokość kopać i wymieniać ją (żeby korzonki miały cały czas odpowiednią). Zazaczam że mam możliwość postawienia roślinki w pierwszych dniach w boxie. A wygląda on mniej więcej tak:

Wymiary: 45 długość 50 szerokość 95 wysokość
Obicie: koc ratunkowy
U góry dwa wętylatory odprowadzające nadmiar ciepła o łącznej sile(?) 450m3/h + Regulator obrotów
Na dole 3 wloty. Wycięte otwory o wymiarach 25 długość na 12 wysokości. Założone na nie kratki (takie jak do drzwi :D)
Oświetlenie: 7x świetlówki philips tornado spieralne 24w o barwie 6500 K, łączna liczba lumenów 8400lm (włącznik/wyłącznik do każdej z nich osobny)
Termometr, wilgociomierz oraz regulator wilgotności zamontowany.
Do tego filtr węglowy.
(Boxa dostałem od znajomego, jak możecie go ocenić?)

Później mogę przesadzić go na out z czym również nie będzie problemów z racji takiej że mieszkam na jakimś kompletnym krańcu świata na wsi :D

Mam nadzieję że uda nam się uzyskać jak najlepsze końcowe wyniki. Dziękuje bardzo.
Oczywiście jeżeli ktoś będzie się na prawdę dużo udzielał i pomagał to otrzyma część z hodowli którą szczególnie wspomógł. DZiękuje bardzo. I jeszcze raz powtarzam ze mam nadzieje iż będą to najbardziej emocjonujące i pełne dobrych momentów miesiące.
<piwofuck>

gette

Well-known member
Buchów
0
not-sure-if-troll_87222.png

Czekasz, aż Ci ktoś przepisze forum?

piter666

Well-known member
Buchów
0
Mam nadzieję że uda nam się uzyskać jak najlepsze końcowe wyniki. Dziękuje bardzo. Oczywiście jeżeli ktoś będzie się na prawdę dużo udzielał i pomagał to otrzyma część z hodowli którą szczególnie wspomógł. DZiękuje bardzo. I jeszcze raz powtarzam ze mam nadzieje iż będą to najbardziej emocjonujące i pełne dobrych momentów miesiące.
]
powiem ci tylkko tyle ze poczytaj sobie jeszcze to foruim tak do kwietnia przynajmniej i wtedy sie wez za uprawe, bo w tytm roku to nic juz na out nie wyjdzie.;
pozatym poponowanie/udzielanie narkotykow (rowniez wysylanie) jest karalne wiec bye bye bo pewnie skonczy sie to banem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół