akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Amnesia Haze OUT

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

plagron

Well-known member
Buchów
0
Kwitnąć zaczęła na 99%. Jutro zrobię zdjęcia tych "pseudo" kwiatów. Co do pH to nie wiem bo nie mam tego przyrządu do sprawdzania zakwaszenia gleby. Podlewam co jakiś czas [mniej więcej raz na 3-4 tygodnie] wodą z dolomitem. We wcześniejszych uprawach [indoor] tak robiłem i nie miałem problemu z pH ziemi, oczywiście nie wykluczam pH. Może to jakiś niedobór, tylko czego... :jaraczz:

Mania

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Może jakies witaminki by sie przydaly <peace>

a dolomit to i tak wypada podac bo z mojego jak narazie krotkiego doswiadczenia wynika ze dolomit latwo jest wyplukac ? w kazdym badz razie ph mozna szybko zmienic podlewając z jakims nawozem i taki roztwor czasem moze ma nawet ph 4

E: no na srodkowym zdjęciu jesli to nie przebarwienie od zimna lub typowe dla odmiany to znaczy ze dolomitu żreć jej sie chce, a są odmiany Magnezożerne :D

aa i jeszcze nie wiem czy slyszales o melasie, podobnież na flo jest dobry efekt koncowy i w tym roku testuję :)

WPISZ : slodka organiczna dobroc

Ostatnia edycja:

plagron

Well-known member
Buchów
0
Może jakies witaminki by sie przydaly

a dolomit to i tak wypada podac bo z mojego jak narazie krotkiego doswiadczenia wynika ze dolomit latwo jest wyplukac ? w kazdym badz razie ph mozna szybko zmienic podlewając z jakims nawozem i taki roztwor czasem moze ma nawet ph 4
Apropo tych witaminek to czy lepiej polać jej biohumusa, czy zrobić oprysk florovitem do roślin zielonych[NPK 7+5+6] albo florovitem do storczyków [NPK 3+5+7]?
Jakieś sugestie ?? <shiza>
Następne zdjęcia..

Magik_zm

Well-known member
Buchów
0
Dawaj florovit dla storczyków lub inny nawóz z przewagą p, k. azotu teraz jak najmniej. Roślina nie potrzebuje go do formowania kwiatów a jego zbyt duza ilośc moze przedłużyc wzrost wegetatywny.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół