akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

AT Glifosat - synteza, podstawowe wiadomości, prof. Ewa Rembiałkowska

• Autor wątku Usunięty 58869
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 58869

Guest
☣️
Warto obejrzeć wykład prof. Ewy Rembiałkowskiej - wiedze na temat glifosatu i jego skutkach na środowisko (dowiecie się dlaczego tak mało żab jest w środowisku naturalnym)

☣️

smoczylot

znów otwieram oczy wk***iony
Weteran
Buchów
4,388
Odznaki
3
Nie zamierzam obalać tezy pani profesor ale mieszkam blisko duzej rzeki a w koło jest sporo wody i żab jest od za***ania od zawsze. Wiosna i wczesnym latem słychać rechotanie i kumkanie na tyle że goście śpiący u nas w domu skarżą sie na to i zamykają okna bo im przeszkadza.

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
12,008
Odznaki
9
Kiedyś było więcej terenów gdzie żaby miały dobre warunki, teraz ta liczba się zmniejsza.
W sumie żab jest mniej, ale dobre miejscówki są oblegane.

Żul

Miglanc
Buchów
22,851
Widzę, że sami żabi eksperci na forum. ?

Eko

997
Weteran
Buchów
24,036
Odznaki
13
Swojego czasu prowadziłem jakby to powiedzieć badania jeśli chodzi o żaby q swojej okolicy, bardzo dużo notatek opisów setki przeniesionych okazów, wszystko mam zapisane, wpływ na środowisko zabie ma nie tylko rolinctwo i ta chemia, ale jest też sporo innych rzeczy jak choroby grzybowe, zmiany klimatu itd itd, mógłbym wyczerpującą wypowiedź napisać na ten temat, co nie zmienia faktu że jednak ten specyfik ma wpływ na to, a ma napewno nawet i na jakość oleju rzepakowego

smoczylot

znów otwieram oczy wk***iony
Weteran
Buchów
4,388
Odznaki
3
Ja bym ze swojej strony dodał że według mnie jeśli już najbardziej dał im sie we znaki spadający poziom wód gruntowych i brak naturalnych wezbrań po zimie który napełniał polne bajorka i starorzecza bo one bez tego wyschają i zarastają. Jak byłem dzieciakiem to rzeka wylewała po zimie bo było od chu*a śniegu i stan wody utrzymywał się dosyć długo a potem w czerwcu szła znowu duża woda tkzw janówka która znowu robiła co trzeba. Nie trzeba być szpecjalistą wystarczy zdrowy rozsądek i obserwowanie przyrody.

@Żul Specjalista od żab i innych płazów to batracholog

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół