• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Aurora 22 - Ghost Train Haze czy DelaHaze - opis odmian i porównanie

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
335
Aurora 22 to jedna z pierwszych odmian medycznej marihuany, jakie były dostępne w kraju. Obecnie w aptekach pod nazwą Aurora 22 możemy dostać 2 różne odmiany: Ghost Train Haze oraz Delahaze. Oba te strainy należą do podgatunku sativa, charakteryzują się raczej pobudzającym działaniem. Należą one do najmocniejszych kwiatów dostępnych w aptekach – zawartość THC waha się do 19.8% do 24.2%, stężenie CBD to poniżej 1%.

Ghost Train Haze
– występuje pod nazwą Aurora Deutchland GMBH 22%THC – dominujące terpeny tej odmiany to terpinolen, limonen i mircen w stosunkach 7:3:2.

Odmiana ta działa stymulująco, dodaje energii i motywacji, działa przeciwdepresyjnie, stymuluje apetyt, oraz posiada wiele innych właściwości terapeutycznych: działa rozluźniająco na mięśnie oraz przeciwbólowo. Ze względu na silne działanie aktywizujące nie polecana osobom szukającym wyciszenia lub skłonnym do stanów lękowych. Polecana szczególnie do terapii w ciągu dnia. Szczep ten znany jest ze swojej siły i psychodelicznego efektu.

Odmiana może zwiększyć energię i spowodować euforię. Jest to bardzo silna odmiana – niedoświadczeni użytkownicy powinni postępować z nią ostrożnie. Nie jest ona dobrym wyborem do używania przed snem, ani w przypadku osób z zaburzeniami lękowymi; za to zwykle dobrze się sprawdza u osób z ADHD/ADD.

Delahaze, czyli Aurora 22% THC ( bez dopisku DEUTSCHLAND) – to hybrydowa odmiana konopi o dominujących genach sativa, która charakteryzuje się wyjątkowym smakiem. Jej aromat przypomina mieszankę owoców, takich jak mango i cytrusy, z nutą korzenną i ziemistą. Kwiaty DelaHaze są intensywnie zielone, mają kształt szyszki i są pokryte drobnymi, bursztynowymi włoskami.

Ta odmiana zdobyła drugie miejsce na High Times Cannabis Cup w 2008 roku oraz drugie miejsce na hiszpańskim Champions Cannabis Cup w 2009 roku.

Dominujące terpeny to terpinolen (30%), pinen (13%) i mircen(16%). Ma działanie pobudzające, aktywizujące i poprawiające koncentrację. Działanie pobudzające jest mniejsze i delikatniejsze niż w przypadku Ghost Train Haze, ale nadal zalecana jest do użytku w ciągu dnia.

sativaman

Active member
Buchów
149
Aktualnie jestem na Ghost train haze. W aromacie przypomina mi miętę cytrynową, w smaku przyjemny ziemisty. Działa na mnie bardzo dobrze (1 wdech 3-4 razy dziennie). Jakość bardzo dobra.

sativaman

Active member
Buchów
149
@Eustachy Nabijam luźno ustnik lufki
@kastet Jestem bardzo czuły na działanie THC, prawdopodobnie mam jakieś przyczajone ADHD bo po takim jednym wdechu mam potężny wyrzut energii i chęci do działania, nie jestem wstanie usiedzieć na miejscu. Dosłownie biegam po drzewach. O dziwo indica również działa na mnie pobudzająco (niema szans że zasnę do puki nie puści) lecz w mniejszym stopniu. Przyznam się że nigdy nie spotkałem drugiej osoby którą by konopie tak silnie pobudzały. Biorę antydepresyjnie bo jak widzę ile mam roboty na gospodarstwie i ile kasy muszę włożyć żeby zaczęło jakkolwiek funkcjonować to odechciewa mi się wszystkiego.

Ostatnia edycja:

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,252
Właśnie używam znowu obu. Odpakowałem delahaze. Nie wiem co się stało ale to inne zioło. To niszczy teraz. To prawilny haze teraz mozna powiedziec. Bardzo mocne turbina. Wlasciwosci terapeutyczne i medyczne ponadprzecietne teraz. Dostalem jakies duze najlepsze topy,, moze to. Jakby nie patrzec to 2 hejzy na rynku juz dlugo i stabilnie. Ale wczesniej to nie działało za dobrze po prostu.

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
2,416
Odznaki
5
Ja po gth jestem najproduktywniejszy na swiecie

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,252
Apteka ciągle nie dorównuje mojemu - moje to jakby zmienić kod pocztowy i heroina nie trawa.. ale... aptecznioki sie starają coś.. chyba. polecam aptecznioaczki currowac ze 2tyg..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół